دلگرم
امروز: جمعه, ۱۰ فروردين ۱۴۰۳ برابر با ۱۸ رمضان ۱۴۴۵ قمری و ۲۹ مارس ۲۰۲۴ میلادی
مضرات زیاد حمام کردن(دوش گرفتن)را میدانید؟!
4
زمان مطالعه: 7 دقیقه
مضرات زیاد حمام کردن(دوش گرفتن)را میدانید؟!:حمام کردن زیاد مضر است؟چرا نباید هر روز دوش بگیریم؟ با این بخش از دلگرم همراه باشید تا با مضرات زیاد حمام کردن آشنا شوید.

حمام کردن زیاد مضر است؟چرا نباید هر روز دوش بگیریم؟

با این بخش از دلگرم همراه باشید تا با مضرات زیاد حمام کردن آشنا شوید.

 عوارض زیاد حمام کردن

زیاد حمام کردن و زدن زیاد صابون به پوست خوب نیست، ولی به سختی می توان افراد را متقاعد کرد که از صابون باید زمانی استفاده کنند که واقعا لازم است. صابون چربی پوست را از بین می برد. در نتیجه پوست شما خشک شده و بافت زبر و خشنی پیدا می کند. از صابون باید در نواحی خاصی استفاده کرد، مانند کشاله ران، زیربغل، و کف پاها. پوست ما قابلیت شگفت انگیزی برای تمیز کردن خودش دارد.

توجیه علمی برای زیاد حمام کردن

بیشتر چیزهایی که امروزه برای سلامتی و سبک زندگی ارائه می شوند، برای اثبات ادعای شان پشتوانه علمی چندانی ندارند. اکنون برای تان توضیح می دهیم که چرا عادت روزانه دوش گرفتن، عادت چندان درستی نیست.
لباس های تان را از پارچه های با الیاف طبیعی تهیه کنید، مخصوصا در تابستان مانند لباس نخی. پوشیدن لباس با الیاف مصنوعی (نایلونی) باعث بوی بد عرق می شود، حتی اگر هر روز هم دوش بگیرید.

  • لایه بیرونی پوست شما از سلول های مرده ای تشکیل شده است که از لایه های زیرین محافظت می کند.
  • لایه بیرونی پوست توسط چربی ها یا لیپیدها حفظ می شود که مسئول حفظ رطوبت پوست هستند.
  • زمانی که به حمام می روید و پوست تان را می سابید، این لایه چربی را از روی پوست تان جدا می کنید.
  • هر چه بیشتر دوش بگیرید، آسیب بیشتری به لایه بیرونی پوست وارد می کنید.
  • در اثر مکررا حمام کردن، پوست شما فرصت کمتری برای ترمیم خود بواسطه تولید چربی طبیعی در اختیار دارد.
  • زیاد دوش گرفتن مانع رشد باکتری های مفید روی پوست تان می شود. این باکتری های خوب برای محافظت از پوست و بدن در برابر عفونت ها لازم هستند.
  • برای موهای تان هم خوب نیست. پیامدهای منفی زیاد حمام کردن برای موها شامل خشکی و شکنندگی و کدر شدن موها و بیشتر شدن احتمال شوره سر است. در بعضی موارد، موها ممکن است چرب هم شوند، زیرا پوست سر مجبور می شود برای جبران خشکی خود، بیش از حد فعالیت کند.

در مورد پوست‌های خشک دفعات استحمام باید تا حد امکان کمتر بوده و علاوه‌بر این، مدت استحمام این افراد نیز نباید طولانی بوده و نباید از آب نیمه‌گرم استفاده کنند. در ضمن مصرف مواد صابونی قوی با PH قلیایی بالا نیز باعث تشدید علائم پوست‌های خشک خواهد شد. به‌طور متوسط یکی‌دو بار استحمام در طول هفته برای پوست خشک و بسیار خشک توصیه می‌شود در حالی که افراد با پوست چرب معمولا محدودیتی در دفعات استحمام نخواهند داشت. همین موضوع در مورد موهای خشک و موهای چرب نیز صادق است.

چنان‌چه مو و پوست خشک بوده یا فرد دارای موهای رنگ شده و آ‌سیب‌پذیر باشد، شست‌وشوی مکرر و طولانی هم به پوست و هم به مو آسیب رسانده، پوست را خشک‌تر و موها را شکننده‌تر خواهد کرد. البته این ضررها در مورد مو و پوست چرب کمتر است.استفاده از کرم‌های اسکراب و ماسک‌های میوه طی استحمام یا بعد از آن توصیه می‌شود. این مواد بعد از چند دقیقه باید به‌طور کامل شسته شده و پس از خشک کردن پوست، از کرم یا لوسیون مرطوب‌کننده استفاده شود. در ضمن پوست بعد از استحمام نسبت به اشعه آفتاب حساس‌تر است؛ بنابراین اگر بلافاصله بعد از استحمام قرار است تماس مستقیم با آفتاب داشته باشیم حتما استفاده از ضد آفتاب در نواحی در معرض نور خورشید را فراموش نکنید.

مضرات حمام کردن زیاد

بالاخره، هر چند وقت یک بار باید دوش بگیریم؟

مضرات حمام کردن زیاد

پزشکان معتقدند که یک یا دو بار حمام در هفته خوب است. با این حال، شما می‌توانید هر روز دوش بگیرید، اما بدن‌تان را با صابون نشویید. اگر هر روز دوش می‌گیرید، بیشتر بر نقاطی تمرکز کنید که ممکن است بو بگیرند. در این صورت، حمام کردن مکرر ضرری برایتان نخواهد داشت.

عادت روزانه حمام کردن، عادت چندان درستی نیست

مضرات حمام کردن زیاد

بیشتر چیزهایی که امروزه برای سلامتی و سبک زندگی ارائه می شوند، برای اثبات ادعای شان پشتوانه علمی چندانی ندارند. اکنون برای تان توضیح می دهیم که چرا عادت روزانه حمام کردن، عادت چندان درستی نیست.

* لایه بیرونی پوست شما از سلول های مرده ای تشکیل شده است که از لایه های زیرین محافظت می کند.
* لایه بیرونی پوست توسط چربی ها یا لیپیدها حفظ می شود که مسئول حفظ رطوبت پوست هستند.
* زمانی که به حمام می روید و پوست تان را می سابید، این لایه چربی را از روی پوست تان جدا می کنید.
* هر چه بیشتر دوش بگیرید، آسیب بیشتری به لایه بیرونی پوست وارد می کنید.

* زیاد حمام کردن مانع رشد باکتری های مفید روی پوست تان می شود. این باکتری های خوب برای محافظت از پوست و بدن در برابر عفونت ها لازم هستند.
* در اثر مکررا حمام کردن، پوست شما فرصت کمتری برای ترمیم خود بواسطه تولید چربی طبیعی در اختیار دارد.
* دوش گرفتن زیاد برای موهای تان هم خوب نیست. پیامدهای منفی زیاد حمام کردن برای موها شامل خشکی و شکنندگی و کدر شدن موها و بیشتر شدن احتمال شوره سر است. در بعضی موارد، موها ممکن است چرب هم شوند، زیرا پوست سر مجبور می شود برای جبران خشکی خود، بیش از حد فعالیت کند.

مضرات حمام کردن زیاد

فواید کمتر حمام کردن


- صرفه جویی در وقت
- صرفه جویی در مصرف آب
- صرفه جویی در هزینه های مربوط به مواد تمیزکننده پوست و مو

وقتی هر روز دوش نمی گیرید، چطور ظاهری تمیزتر و آراسته تر داشته باشید؟
بیشتر ما به این باور عادت کرده ایم که باید هر روز دوش بگیریم و گاهی حتی توجهی هم نداریم که به نفع ما نیست. با این حال، این امکان وجود دارد که هر روز حمام نکنیم، ولی تمیز هم به نظر برسیم. در اینجا چند توصیه مفید برای تان داریم:
√ پیش از خواب آرایش تان را پاک کنید. این کار باعث می شود منافذ پوست مسدود نشوند و با احساس خوبی از خواب بیدار شوید.
√ هر روز صبح لباس تمیزی بپوشید.

√ با یک حوله یا لیف کوچک مرطوب، کشاله ران، زیربغل و ... را تمیز کنید.
√ برای درخشش پوست تان، از کرم های روشن کننده پوست استفاده کنید.
√ از دئودورانت هایی استفاده کنید که رگه های سفید روی پوست تان باقی نگذارند. همچنین، سراغ محصولاتی بروید که بوی تندی نداشته باشند.
√ لباس های تان را از پارچه های با الیاف طبیعی تهیه کنید، مخصوصا در تابستان مانند لباس نخی. پوشیدن لباس با الیاف مصنوعی (نایلونی) باعث بوی بد عرق می شود، حتی اگر هر روز هم دوش بگیرید.
√ موهای زیربغل تان را مرتب بزنید.
√ به موهای تان مدل دهید.
√ از کرم مرطوب کننده زیاد استفاده نکنید.
√ برای عرق زدایی طبیعی از زیربغل، از سرکه سیب استفاده کنید.

مضرات حمام کردن زیاد

حرف آخر


روزانه حمام کردن، چربی طبیعی پوست را از بین می برد، در نتیجه پوست خشک شده و بیشتر در معرض تحریک و التهاب قرار می گیرد. حمام کردن مفرط، یعنی فرسایش زیاد پوست.
پوست شما می تواند خودش را تمیز کند و کارهای زیاد وجود دارد که می توانید انجام دهید تا جوری به نظر برسید که انگار همین الان از زیر دوش بیرون آمده اید!

مضرات حمام کردن زیاد

گردآوری شده ی مجله اینترنتی دلگرم

مرجان امینی



این مطلب چقدر مفید بود ؟
4.8 از 5 (4 رای)  
توجه: مطالب پزشکی و سلامت مجله دلگرم ، از منابع معتبر داخلی و خارجی تهیه شده اند و صرفا جنبه اطلاع رسانی دارند ، لذا توصیه پزشکی یا درمانی تلقی نمی شوند ، چنانچه مشکل پزشکی دارید حتما برای تشخیص و درمان به پزشک یا متخصص مراجعه کنید.

۳ دیدگاه

شما هم می توانید نظرات خود را ثبت کنید

کوثر | ۷ سال پیش
من خودم فهمیده بودم که حمام روزانه پوست و موهامو خشک میکنه ولی بعضی ها دائم میگفتن که هرروز باید حمام کرد!!
0
0
مرضی | ۷ سال پیش
حضرت رضا علیه السلام فرمود: حمام یک روز در میان گوشت بدن را زیاد می کند، و هر روز حمام رفتن، پیه‏هاى کلیه را آب می سازد.
0
0
محدثه | ۷ سال پیش
من که پوستم فوق العاده چربه . اگه مرتب نشورمش که جوش میزنه . البته نیازی نیست حتما صابون بزنم . همین که یه مقدار آب بهش بخوره تمیز میشه
0
0

hits