دلگرم
امروز: جمعه, ۱۲ خرداد ۱۴۰۲ برابر با ۱۲ ذو القعدة ۱۴۴۴ قمری و ۰۲ ژوئن ۲۰۲۳ میلادی
کاربردی‌ترین روش‌های مطالعه خودخوان که به کارتان می‌آید
0
زمان مطالعه: 6 دقیقه
در این نوشته ۸ شیوه از کاربردی‌ترین روش‌های مطالعه خودخوان را در اختیار شما قرار می‌دهیم تا از این طریق بتوانید خودآموزی پربار‌تری داشته باشید.

با افزایش فناوری‌های جدید و همچنین افزایش جمعیت جهان، دیگر یادگیری به روش حضور در کلاس درس نمی‌تواند پاسخگوی نیازهای آموزشی افراد باشد و حتی برخی معتقدند که مدل آموزشی حضور در کلاس قدیمی شده و نیازهای فکری افراد در چنین جامعه‌ی به‌هم پیوسته‌ای را برآورده نمی کند.

در این میان امکان خودآموزی توسط افراد نیز به‌دلیل افزایش دوره‌های آنلاین، دائره‌المعارف‌های اینترنتی و کالج‌ها و دانشگاه‌هایی که دوره‌های آنلاین را ارائه می‌دهند، به‌طور فزاینده‌ای امکان‌پذیر شده است و یادگیری یک زبان خارجی جدید یا اخذ گواهینامه برای پیشرفت شغلی می‌تواند توسط خودتان، در محیط آرام خانه‌ی شما، در زمان مد نظرتان، با هزینه‌های اندک و با سرعت دلخواه شما رخ دهد و همه‌ی این امکانات سبب شده تا خودآموزی به عنوان روشی جدید، روش‌های سنتی را زیر سایه قرار دهد.

در این نوشته ۸ شیوه از کاربردی‌ترین روش‌های مطالعه خودخوان را در اختیار شما قرار می‌دهیم تا از این طریق بتوانید خودآموزی پربار‌تری داشته باشید.

ویستور شاپ: خرید کتاب

تنوع را به شیوه های یادگیری خود اضافه کنید

خیره شدن روزانه به کتاب‌های درسی یکسان، می‌تواند یکنواخت شده و سطح بهره‌وری شما را مختل کند.

مطالعات تحقیقی نشان می‌دهد که روش‌های مختلف می‌توانند مناطق مختلف مغز را تحریک کنند و افزایش فعالیت مغزی با توانایی‌های یادگیری بهتر، مرتبط است.

در‌عصر مبتنی بر فناوری، منابع متنوعی برای یادگیری وجود دارد که با کمی مخلوط کردن این منابع و روش‌ها، می‌توانید بهره‌وری خود را افزایش دهید.

علاوه بر خواندن کتاب‌های درسی و یادداشت‌های خود، برای دریافت اطلاعات یکسان از منابع مختلف، به آموزش تصویری، منابع آنلاین و کتاب‌های دیجیتال مراجعه کنید. این امر نه تنها به تازگی و توجه ذهن شما کمک می‌کند، بلکه قدرت حفظ شما را نیز بهبود می‌بخشد.

جهت اطلاع از انواع کتاب‌های کمک درسی، سری به فروشگاه اینترنتی ویستور بزنید.

موضوعات مختلف را مطالعه کنید

سعی کنید در طول روز موضوعات مختلف را مطالعه کنید و تمام وقت خود را به مطالعه‌ی یک موضوع نپردازید چرا که تجربیات افراد نشان داده که مطالعه‌ی دو یا سه موضوع مختلف در طول روز، به بهبود اثربخشی کمک می‌کند.

از انجام چند کار با هم بپرهیزید

این یک تصور غلطِ رایج است که انجام چند کار با هم می‌تواند به شما در دستیابی به اهداف بیشتر در زمان کمتر کمک کند.

تحقیقات زیادی در مورد اثرات «چند وظیفه‌ای» انجام و دیده شده است که تلاش برای انجام چند کار به‌طور همزمان، فقط باعث حواس‌پرتی شما و بهره‌وری کمتر می‌شود.

راز کارآمدتر شدن خودآموزی این است که فقط بر یک کار و در یک زمان مشخص تمرکز کنید. بنابراین، ضروری است که از مطالعه در حین تماشای تلویزیون، غذا خوردن، موقع ارسال پیام به دوستان یا بررسی رسانه‌های اجتماعی، دوری کنید.

اگر از اینترنت برای مطالعه استفاده می‌کنید، داشتن یک دستگاه ثانویه فقط برای دسترسی به برنامه‌های آموزش الکترونیکی و مطالب آموزشی توصیه می‌شود.

در هنگام مطالعه اعلان‌های تلفن خود را خاموش کنید یا آن را در حالت بی‌صدا قرار دهید تا حواس‌تان پرت نشود.

عادت یادداشت برداری دستی را در خود ایجاد کنید

یادداشت‌های دست‌نویس بهترین راه برای اجازه دادن به مغز برای جذب و پردازش اطلاعاتی است که هنگام مطالعه جمع‌آوری می‌کنید.

فرایند یادداشت‌برداری از اطلاعات و سپس بازتولید آنها با کلماتی که به نظر خودتان مناسب است، به بهبود وضوح و درک مفاهیم کمک می‌کند و همچنین میزان یادگیری عمقی یک مطلب را افزایش می‌دهد.

خود را به‌طور منظم آزمایش کنید

خودآزمایی یک ابزار اثبات‌شده برای بهبود عملکرد تحصیلی است. اگر کتاب‌های درسی و یادداشت‌های خود را منفعلانه مطالعه کنید، نمی‌توانید بفهمید که چقدر از آن را واقعاً درک کرده‌اید و چقدر را فقط حفظ کرده‌اید.

سعی کنید یادگیری خود را از طریق آزمون‌های کوچک و نمونه سوالات آزمایشی، بسنجید.

این به شما امکان می‌دهد پیشرفت خود را بررسی کرده و ضعف‌ها را شناسایی کنید و در نتیجه می‌توانید استراتژی خودآموزی خود را مجدداً کار کنید تا روی موضوعاتی که خود را در آنها عقب می‌بینید تمرین بیشتری داشته باشید.

با صدای بلند بخوانید

خواندن با صدای بلند می‌تواند توانایی‌های یادگیری شما را با جهش‌های زیاد بهبود بخشد. وقتی هر متنی را با صدای بلند می‌خوانید، نه تنها آن را می‌بینید، بلکه آن را می‌شنوید.

این امر باعث می‌شود ذهن شما سرگردان نباشد و به تمرکز بهتر کمک می‌کند و در مقابل، وقتی بی‌سر‌و‌صدا می‌خوانید، فقط متن را می‌بینید و بنابراین، احتمال گم شدن‌ در قطار افکارتان در سطوح بالاتر وجود دارد.

البته، خواندن تک تک کلمات می‌تواند یک تمرین خسته‌کننده و وقت‌گیر باشد. برای به‌دست آوردن بهترین نتیجه از این ترفند، روی نکته‌ی کلیدی هر موضوع خط بکشید و فقط این نکات کلیدی را با صدای بلند بخوانید.

وقفه های منظم داشته باشید

قرار‌گرفتن در اتاق تا زمانی که تمام وظایف محوله را به پایان برسانید ممکن است راه درستی برای انجام کارهای بیشتر در زمان کمتر به نظر برسد اما، در واقع این امر نتیجه‌ی معکوس می‌دهد. استراحت‌های منظم می‌تواند به افزایش بهره‌وری و تمرکز کمک کند. برای مثال به جای یک جلسه‌ی شش ساعته، زمان مطالعه‌ی خود را به بخش‌های کوچکتر ۴۰ تا ۶۰ دقیقه‌ای تقسیم کنید و در پایان هر جلسه، ۵ تا ۱۰ دقیقه استراحت کنید، قدم بزنید، مقداری آب بنوشید، یک میان وعده‌ی سریع بخورید یا فقط با کسی صحبت کنید.

استفاده از کرنومتر یا زنگِ ساعت برای یادآوری زمان استراحت و ادامه‌ی مطالعه طبق برنامه، ایده‌ی خوبی است.

در پایان هر روز به خود جایزه دهید

در پایان هر روز اگر به اهداف روزانه‌ی خود رسیده‌اید، با انجام یک فعالیت سرگرم‌کننده و آرامش‌بخشِ دلخواه، به خود جایزه دهید.

این کار به شما انگیزه می‌دهد تا به راه خود ادامه دهید و شما را برای شروعی تازه در روز بعد آماده می‌کند.



این مطلب چقدر مفید بود ؟
 


دیدگاه ها
اولین نفر برای ثبت دیدگاه باشید !