مجله دلگرم
امروز: پنج شنبه, ۰۳ فروردين ۱۴۰۲ برابر با ۳۰ شعبان ۱۴۴۴ قمری و ۲۳ مارس ۲۰۲۳ میلادی
آشنایی با روش نگهداری کاکتوس اپی‌فیلوم (ارکیده قرمز)
1
زمان مطالعه: 4 دقیقه
کاکتوس اپی‌فیلوم گیاهی چند ساله است که، مناسب گلخانه و آپارتمان می باشد. رشد و نگهداری آن ها بسیار آسان است. این کاکتوس ها دارای ساقه های تخت با حواشی موج دار یا گره خورده می باشند.

معرفی و نگهداری کاکتوس اپی‌فیلوم

کاکتوس اپی‌فیلوم دارای هیبریدهای زیادی با رنگ های متنوعی از گل ها هستند. گل های آن‌ها در اواخر بهار و ابتدای تابستان تولید می شود. در این مقاله دلگرم همراه شماست با معرفی کاکتوس اپی‌فیلوم.

نام لاتین: Epiphyllum
نام علمی: Epiphyllum ackermannii

کاکتوس اپی‌فیلوم یکی از گیاهان زیبا است که در آپارتمان هم می‌توانید از آن نگهداری کنید و در رنگهای مختلف یافت می شود.
اپی فیلوم دارای بیش از 20 گونه است و متعلق به خانواده کاکتوس ها می باشد. این گونه همچنین به نام ارکیده قرمز یا کاکتوس سه پر مشهور است. با شکوفه های قرمز نارنجی بزرگ که شبه گل های زنگوله ای شکل می باشند.

اگر چه اپی‌فیلوم جزء کاکتوس‌ها محسوب می شود. لیکن بر خلاف آن‌ها به بیابان‌ها و شن زارهای گرم تعلق ندارد بلکه بومی مناطق جنگلی و گرم و مرطوب آمریکا می باشد. لذا آن را می توان به آسانی درون ساختمان و آپارتمان نگهداری نمود چون به آفتاب مستقیم نیاز ندارد.

معرفی و نگهداری کاکتوس اپی‌فیلوم

شرایط نگهداری و پرورش کاکتوس اپی‌فیلوم

آن را می توان در جایی که نور به خوبی بتابد مانند پشت پنجره قرار دارد. این گیاه با خشکی و در سرما به راحتی جوانه می زند.

دمای مناسب :

اپی‌فیلوم به حرارت متوسط، گرمای معمولی، خاک همیشه خیس، رطوبت هوای معمولی تا زیاد نیاز دارد.

کود مورد نیاز :

کود مورد نیاز کاکتوس ارکیده‌ای را می توان به میزان یک گرم در لیتر، هر هفته یکبار، از اردیبهشت تا شهریور، مورد استفاده قرار داد.

خاک مناسب :

برعکس دیگر کاکتوس‌ها، خاک این گیاه باید دائما مرطوب باشد. و خاک مناسب رشد آن مخلوطی از ماسه شسته و خاک برگ است. به خاک اسیدی نیاز دارد.

نکاتی در مورد کاشت و پرورش کاکتوس اپی‌فیلوم

این گیاه را در گلدان محتوی مخلوطی از کمپوست و خاک برگ بکارید. در جایی قرار دهید که نور کافی ولی نه مستقیم به آن بتابد و مرتبا در طول فصول رشد آبیاری نمایید. در زمستان آبیاری را کم کنید ولی هرگز متوقف نکنید. در زمستان در جای خنک قرار داده ولی دما نبایستی از Cْ5 پایین تر برود. هنگامی که شروع به گلزایی می کند. با کود مایع که دارای پتاسیم بالایی است، هردو هفته یک بار تغذیه نمایید.

شرایط نگهداری و پرورش کاکتوس اپی‌فیلوم

روش تکثیر مناسب کاکتوس اپی‌فیلوم

اپی‌فیلوم را می توان از طریق بذر تکثیر نمود. لیکن بسیاری از هیبریدها بذر تولید نمی کنند. چنانچه بذر موجود باشد آن ها را در ابتدای بهار بکارید. ساده ترین راه ازدیاد اپی فیلوم از طریق ایجاد قلمه است.

از انشعابات جانبی در ماه های بهار و تابستان قلمه هایی تهیه نموده آن‌ها را چند روز در هوای آزاد قرار دهید. سپس در گلدان محتوی کمپوست بکارید. مراقبت نمایید تا ریشه ایجاد نمایند. گلدان ها را به ترتیب که گیاهان بزرگ می شوند تعویض نمایید.

آفت و مشکلات کاکتوس اپی‌فیلوم

کاکتوس اپی‌فیلوم ممکن است مورد تهاجم قارچ و باکتری قرار بگیرد و به صورت پوسیدگی های سفید و سیاه دیده شود. گیاهان آلوده باید نابود شوند.

حتماً بخوانید:
روش تکثیر و کاشت کاکتوس اپونتیا ، ساده و آسان

روش تکثیر و کاشت کاکتوس اپونتیا ، ساده و آسان

رشد کاکتوس اپونتیا از طریق بذر ممکن است کمی آهسته باشد ولی به محض اینکه گیاه در خاک تثبیت شود، مراقبت و نگه داری خیلی آسانی دارد و می‌تواند خشکی را…

ایجاد سوراخ در ساقه که به علت تفاوت شدید در درجه حرارت از روز به شب و سرد شدن سریع در شب است. آفتاب زدگی که باعث زرد شدن آن‌ها می شود و باید آن‌ها را به سایه منتقل کرد تا رنگ سبز خود را به دست آورند. ایجاد مناطق خشک در ساقه که به علت پوسیدگی ریشه ایجاد می شوند.

آفت و مشکلات کاکتوس اپی‌فیلوم

برخی از حشرات به ساقه و ریشه آن‌ها ممکن است آسیب برسانند و یا ریشه‌ها به وسیله کرم‌ها آلوده شوند. برخی از علائم غیر عادی در نتیجه حمله ویروس و یا ناهنجاری های فیزیولوژیکی ممکن است در گیاه پدیدار شوند.


این مطلب چقدر مفید بود ؟
5.0 از 5 (1 رای)  
دیدگاه ها

درج کامنت برای این مطلب غیر فعال است