دلگرم
امروز: شنبه, ۱۱ آذر ۱۴۰۲ برابر با ۱۷ جمادى الأول ۱۴۴۵ قمری و ۰۲ دسامبر ۲۰۲۳ میلادی
به وقت شام : خلاصه داستان و حواشی فیلم سینمایی به وقت شام
7
زمان مطالعه: 5 دقیقه
فیلم به وقت شام: امسال با فیلم «به وقت شام» برای هجدهمین بار به جشنواره فجر می‌آید. به اعتقاد بسیاری وی که بهترین کارگردان دفاع مقدس است توانسته در طی این سال‌ها فیلم‌هایی بسازد که مورد توجه و گاها مناقشه مخاطبین با هر نوع گرایش مذهبی و فکری باشد.

به وقت شام

کارگردان: ابراهیم حاتمی‌کیا

حاتمی‌کیا فعالیت‌های سینمایی خود را با ساخت فیلم‌های کوتاه و مستند در رابطه با سینمای جنگ آغاز کرد. او برای ساخت فیلم آژانس شیشه‌ای جایزه بهترین فیلمنامه و کارگردانی را از شانزدهمین جشنواره فیلم فجر دریافت کرد. وی تاکنون دو بار برای فیلم‌های آژانس شیشه‌ای و به رنگ ارغوان موفق به کسب سیمرغ بلورین بهترین کارگردانی جشنواره فیلم فجر شد.حاتمی‌کیا که رکورددار حضور در جشنواره فیلم فجر است

امسال با فیلم «به وقت شام» برای هجدهمین بار به جشنواره فجر می‌آید. به اعتقاد بسیاری وی که بهترین کارگردان دفاع مقدس است توانسته در طی این سال‌ها فیلم‌هایی بسازد که مورد توجه و گاها مناقشه مخاطبین با هر نوع گرایش مذهبی و فکری باشد. او در جدیدترین فیلم خود سراغ سوژه داغ این سال‌ها یعنی گروه تروریستی داعش و مدافعین حرم رفته است. حضور حاتمی کیا در جشنواره فجر قطعا بر جذابیت ها و حواشی جشنواره خواهد افزود.‌ این فیلم اولین فیلم جدی سینمای ایران است که به داعش و تکفیری ها می پردازد.

فیلمبرداری «به وقت شام» به تهیه کنندگی محمد خزاعی و با سرمایه‌گذاری سازمان هنری رسانه‌ای اوج همزمان با آغاز ماه رمضان(خرداد ماه) در لوکیشن مربوط به یکی از فرودگاه‌های نظامی در تهران آغاز شد. و در ادامه در لوکیشن‌های متعددی از جمله شهرک سینمایی دفاع مقدس، پایگاه هوایی شیراز، اصفهان ، روستاهای اطراف شهریار و شهر دمشق در سوریه پیگیری شد و در روز ۲۹ شهریور ۱۳۹۶ به پایان رسید. همزمان با فیلمبرداری، تدوین این فیلم نیز توسط مهرداد خوشبخت انجام گردید.

کارن همایونفر سازنده موسیقی به وقت شام نظرش را این گونه بیان کرد: با نفس گیرترین فیلم سینمای ایران که با گروه فوق حرفه ایش کم از تولیدات هالیوود ندارد.سخت‌ترین موسیقی که کار کردیم مونتاژ و صدای فوق العاده و گروه بازیگران ایرانی و غیر ایرانی عالی و جلوه‌های ویژه میدانی و‌ قصه ای که تماما واقعی، مستند و نفس گیر است. فیلم این روزهاست و دغدغه های امروز ما... فیلمی فراتر از مرزهای جغرافیایی ایران و منطقه ی پرالتهاب ما.

حاتمی‌کیا در این فیلم به سراغ هادی حجازی‌فر رفته است بازیگری که بازی خوب او در جشنواره سال گذشته در فیلم ماجرای نیمروز بسیار مورد توجه و تحسین قرار گرفت. همچنین بعد از فیلم بادیگارد دومین همکاری پیاپی خود با بابک حمیدیان را تجربه می‌کند.

سایر عوامل فیلم «به وقت شام» عبارتند از:

  1. نویسنده: ابراهیم حاتمی کیا، تهیه کننده: محمد خزاعی (محصول سازمان هنری رسانه ای اوج)
  2. بازیگران: بابک حمیدیان، هادی حجازی فر، پیر داغر، خالد السید، جوزیف سلامه، رامی عطاالله، لیث المفتی، علی سکر، سامر خلیلی، محمد شعبان
  3. آهنگساز: کارن همایونفر، تدوین: مهرداد خوشبخت، فیلمبردار: مهدی جعفری

فیلم به وقت شام

حواشی فیلم «به وقت شام»

سیدجمال ساداتیان از اعضای هیات انتخاب جشنواره فیلم فجر درباره فیلم «به وقت شام» گفت: " فیلم قابل قبول و خوبی است و برای تولیدش زحمت کشیدند ولی به سلیقه من شاید قصه‌اش می‌توانست طور دیگری روایت شود اما سلیقه نویسنده و کارگردان این بوده است. تنها فیلمی است که به موضوع داعش پرداخته است و عملکرد داعش را روایت کرده است. "

کارن همایونفر درباره فیلم «به وقت شام» نوشت: " بی شک بزرگترین و پیچیده ترین و بی پروا ترین تولید سینمایی ایران است. نفس ها را حبس کنید."

مهرداد خوشبخت، تدوینگر و کارگردان یونیت دوم فیلم «به وقت شام» گفت: "اولین نسخه تدوین شده این فیلم بیش از ۲۵۰۰ پلان داشت. تدوین آن چندین ماه زمان برد، زیرا که حجم پلان‌ها بسیار زیاد بود و یک صحنه گاهی با ۶ دوربین، فیلمبرداری شده بود و در نهایت باید بهترین آن‌ها انتخاب می‌شد. اینکه حاتمی‌کیا پذیرفت یک کارگردان دیگر در کنارش حضور داشته باشد، از مناعت طبع وتسلطش به کار سرچشمه می‌گیرد و هر کارگردانی زیر بار چنین تصمیمی نمی‌رود. من موظف بودم طبق سلیقه او استوری ‌بوردهایی که به توافق می‌رسیدیم را اجرا کنم."

هادی حجازی فر و بابک حمیدیان تنها بازیگران ایرانی فیلم هستند و بازیگران مطرحی از کشورهای لبنان، سوریه، عراق و مصر در فیلم سینمایی «به وقت شام» جلوی دوربین ابراهیم حاتمی کیا رفتند.

بابک حمیدیان و ابراهیم حاتمی کیا دومین همکاری خود را در فیلم «به وقت شام» تجربه کردند.

«به وقت شام» ابتدا «پرواز به وقت شام» نام داشت.

این فیلم به سه زبان انگلیسی، عربی و فارسی تولید شده است.


بیشتر بخوانید:

معرفی فیلم سینمایی غلامرضا تختی + خلاصه داستان و بازیگران

معرفی فیلم سینمایی قسم + خلاصه داستان و بازیگران



این مطلب چقدر مفید بود ؟
2.6 از 5 (7 رای)  

دیدگاه ها

اولین نفر برای ثبت دیدگاه باشید !


hits