
رضا برادران اصفهانی کیست ؟
رضا برادران اصفهانی حقوقدان، منتقد اجتماعی و سیاسی، نویسنده و کارآفرین در رشتههای تخصصی حقوق دوران تحصیلش تماماً در اصفهان و در مدارس شهید احسانی (دوران ابتدایی) دانشوران (دوران راهنمایی) و شهید نیلفروشزاده(دوران دبیرستان) سپری شد. وی تحصیلات دانشگاهی را با شایستگی در رشته حقوق به انجام رساند و هم اکنون دانشجوی دوره دکتری حقوق خصوصی میباشد.
رضا برادران اصفهانی را باید انسانی با دغدغههای مختلف برای ارتقاء و پیشرفت شهر و کشور خود دانست که این دغدغهها بیش از همه در فعالیتهای ایشان تجلی یافته است در ادامه به برخی از فعالیتهای ایشان در حوزههای مختلف پرداخته میشود
سمت های رضا برادران :
- رئیس کمیسیون حقوقی مجمع گردشگری استان اصفهان
- رئیس هیئت مدیره مجتمع راهبردی تحول و توسعه اصفهان
- رئیس هیئت مدیره مجمع امور داوری و میانجیگری اصفهان
فعالیت های رضا برادران در حوزه حقوقی
رضا برادران اصفهانی با استفاده از فرهنگ کهن میانجیگری و کدخدامنشی در فرهنگ ایرانی، با همراهی دیگر نخبگان حقوقی اصفهان، بنیانگذار اولین سازمان مردمنهاد داوری و میانجیگری در کشور می باشد. این سازمان علاوه بر رسیدگی به دعاوی حقوقی، اقدامات ارزندهای در زمینه آموزش داوری انجام داده که با استقبال چشمگیر قضات، وکلا و حقوقدانان مواجه شده است.
رضا برادران اصفهانی بانی برگزاری اولین سمپوزیوم بینالمللی حقوق
رضا برادران اصفهانی از جمله مهمترین بانیان برگزاری اولین سمپوزیوم بینالمللی حقوق داوری با حضور قضات عالیرتبه دیوان کشور فرانسه در اردیبهشت ماه 1396 بود. این سمپوزیوم با هدف مشارکت و همکاری مجمع امور داوری و میانجیگری اصفهان و انجمن حقوق تطبیقی فرانسه برگزار شد.
با توجه به اینکه کودکان آسیبپذیرترین افراد جامعه میباشند رضا برادران اصفهانی معتقد است که میبایست از جایگاه حقوقی شایستهای برخوردار باشند، لذا وی علاوه بر حمایت از کودکان آسیبدیده، در جهت فرهنگسازی و آگاهیبخشی در زمینه حقوق کودکان در ایران مقالاتی با همین موضوع نیز به رشته تحریر درآورده که از آن جمله می توان به مقاله بزهدیدگی کودکان در فضای سایبر که موضوع سخنرانیرضا برادران در سمینار IALM-2012 در کشور ترکیه نیز بود و همچنین مقاله سرنوشت خاکستری کودکان بی هویت اشاره کرد. دیگر مقالات رضا برادران را میتوانید در ادامه همین مقاله از مجله دلگرم بخوانید.
https://www.rezabaradaran.ir
فعالیت های رضا برادران در حوزه گردشگری
با توجه به پتانسیل های فراوان استان اصفهان در حوزه گردشگری، این حوزه نیز از کانون های فعالیت های رضا برادران می باشد که اهتمام به برگزاری دوره های تخصصی در سه حوزه :
- صنایع دستی
- گردشگری
- میراث فرهنگی
طرح ایده و پیگیری برای تشکیل اتاق گردشگری کشور و بانک جامع قوانین پیشنهادی توسعه گردشگری از جمله این فعالیتها می باشد.
همچنین رضا برادران به منظور توسعه زیرساخت های گردشگری در شهر اصفهان و همچنین حفظ آثار فاخر ملی اقدام به مرمت و احیای خانه تاریخی محمدقلی شیران واقع در بافت تاریخی چهارباغ نموده است.
فعالیت های رضا برادران در حوزه اجتماعی
در حوزه اجتماعی مهمترین دغدغه رضا برادران آگاهی بخشی و مهمتر از همه فرهنگسازی می باشد، از اینرو ایشان با راهاندازی پایگاههای اطلاعرسانی که در حوزههای مختلف فعالیت میکنند، تلاش دارد تا نقش خود را به عنوان فردی مسئول در برابر جامعه و در راستای ارتقای سطح آگاهیهای افراد جامعه به بهترین شکل ممکن ایفا کند.
فعالیت های رضا برادران در حوزه اقتصادی
در عرصه اقتصادی رضا برادران اصفهانی به عنوان یک کارآفرین جوان و از اعضای فعال اتاق بازرگانی اصفهان شناخته می شود. وی به عنوان کارآفرین جوانی که به پتانسیلها و ظرفیتهای نسل جوان باور دارد، همواره تلاش کرده تا با جذب جوانان مستعد و دادن آزادی برای بروز خلاقیتها از نیروی این جوانان برای ارتقاء و پیشرفت شهر اصفهان در عرصه های مختلف بهره گیرد.
فعالیت های رضا برادران در گسترش فرهنگ صلح و دوستی
رضا برادران اصفهانی به باور بسیاری از نخبگان اصفهان مروج فرهنگ صلح و دوستی می باشد. او باور دارد برای ترویج فرهنگ صلح و دوستی باید ابتدا این فرهنگ را در درون خود ارتقاء داد، لذا با برخوردی هرچند کوتاه با وی می توان این روحیه صلح و دوستی را بوضوح در وی مشاهده کرد.
رضا برادران اصفهانی بمنظور گسترش این فرهنگ در اقدامی نمادین مهدی جمالینژاد، شهردار شایسته اصفهان را به عنوان «شهردار صلح و دوستی» معرفی نمود. از اهداف وی جهانی کردن شعار «اصفهان شهر صلح و دوستی» میباشد. رضا برادران اصفهانی تلاش دارد تا با تبدیل «اصفهان به پایتخت حل اختلاف و منازعات داخلی و بینالمللی» به ترویج فرهنگ صلح و دوستی در کشور و جهان بپردازد.
رئیس هیات مدیره مجمع داوری و میانجیگری اصفهان
رضا برادران اصفهانی رئیس هیات مدیره و اعضای موسس مجمع امور داوری و میانجیگری اصفهان می باشد.
ایجاد فرهنگ صلح و دوستی، حل اختلافات و میانجیگری کیفری و قضایی ، تسریع در رسیدگی به اختلافات و تسهیل مشکلات حقوقی مراجعان از جمله اهدافی است که در اساسنامه سازمانی این مجمع آمده است.
نکته قابل تامل در کارکرد اجرایی این مجمع بعد کشوری و بین المللی آن است به گونه ای هرکس از هر گوشه کره خاکی برای حل دعاوی خود به این نهاد داوری مراجعه کند به درخواست او سریع رسیدگی ونظر داوران به عنوان رای قاطع دعوا در نهادهای قضایی مورد پذیرش و استناد بوده و قابلیت اجرایی خواهد داشت.
لیست مقالات رضا برادران
- بزده دیدگی کودکان در فضای سایبری
- نقض علائم تجاری با نگاه به ماده 10 کنوانسیون پاریس
- بررسی اقدامات حمایتی توسط شورای رقابت در راستای مقابله با رقابت مکارانه با نگاهی به حقوق داخلی و بین المللی
- ماهیت مبانی حقوق رقابت درحقوق داخلی و بین المللی
- اصول حاکم بر رقابت در حقوق ایران و اسناد بین الملل
- سرنوشت خاکستری کودکان بی هویت در خبرگزاری ایرنا- 20 م
مقالات رضا برادران اصفهانی
1. استارت آپ
استارت آپ (به انگلیسی: Startup یا Start-up) را به فارسی به شرکت نوپا ترجمه کردهاند.
اگر چه در تعریف استارت آپ بر این مسئله تاکیدی وجود ندارد که حتماً فعالیت آن در حوزه تکنولوژی یا فن آوری اطلاعات باشد، اما به دلیل اینکه بسیاری از استارت آپ ها در سالهای اخیر، حول این زمینهها شکل گرفتهاند، گاهی در تعریف استارت آپ به این مسئله هم اشاره میشود که استارت آپ باید در حوزه فن آوریهای نوین فعال باشد.
بسیاری استارت آپ را فرهنگ نوینی برای اندیشههای نو و خلافیت برفراز ایدههای موجود میدانند که هدف از آن برطرف کردن مشکلات موجود در نقاط کلیدی است که به عنوان پاشنهی آشیل راهحلهای موجود شناخته می شوند.
آدورا چئونگ، موسس و مدیرعامل کمپانی هومجوی (Homejoy) که یکی از استارتآپهای مطرح ایالات متحده در سال ۲۰۱۳ بوده، در تعریف استارت آپ این مفهوم را با عنوان پنجره ی ذهن رو به آینده خوانده است.
رضا برادران در این خصوص چنین اظهار نظر کرده است:
تاسیس یا پیوستن به یک استارت آپ به معنای یک تصمیم جدی برای جدا شدن از شرایط ایدهآل و پایدار به منظور دستیابی به رشد برقآسا و تلاش برای ایجاد موجی از تغییرات در مدت زمان کوتاه است.
یکی از عرصه های مهم برای فعالیت استارت تاپ ها حوزه گردشگری می باشد.
بر اساس گزارش سازمان جهانی گردشگری، ایران رتبه دهم جاذبههای باستانی و تاریخی و رتبه پنجم جاذبههای طبیعی را در جهان دارد و مهم تر اینکه یکی از امنترین کشورهای منطقه و جهان از لحاظ امنیت برای گردشگران خارجی است.
با این وجود، گردشگری در ایران هرگز و هرگز به عنوان یک صنعت شناخته نشده است. بر اساس آمارهای رسمی، سهم ایران از درآمدهای صنعت گردشگری در جهان کمتر از یک درصد است که رقم بسیار ناچیزی به شمار می آید.
رضا برادران اصفهانی به عنوان کسی که سال هاست در حوزه گردشگری و حمایت از میراث فرهنگی فعالیت دارد، نقش استارتاپ ها را در حوزه گردشگری نقشی رو به رشد و دارای بسترهای بکر برای فعالیت قلمداد می کند.
وی معتقد است بخش های مختلف گردشگری اعم از توریست سلامت، توریست مذهبی، توریست فرهنگی و توریست علمی می توانند بسترهای مناسبی برای ایده های نو و گسترش استارتاپ ها در حوزه گردشگری باشند.
به عنوان مثال در بحث توریست سلامت، استارت تاپ ها می توانند یه عنوان واسطه بین بیمار و پزشک عمل کنند و اطلاعاتی که بیماران برای مراجعه به پزشک در ایران احتیاج دارند را در اختیار آنها قرار دهند. یا در بحث توریست مذهبی مکان های تاریخی-مذهبی ایران که برای مذاهب مختلف می توانند جذابیت داشته باشند، معرفی کنند و خدماتی را برای این توریست ها ارائه دهند. به عنوان مثال شهر مشهد برای شیعیان جهان، شهر یزد برای توریست های زرتشتی و شهر اصفهان با کلیساهای معروف برای توریست های ارمنی دارای جذابیت هستند.
برادران اصفهانی معتقد است حوزه گردشگری سرشار از ایده های بکر برای استارت تاپ ها می باشند، اما باید ابتدا به درستی نیازسنجی کرد و ایده های مختلف را بر اساس نیازهای حوزه گردشگری سازمان داد.
2. گام های لرزان اقتصاد اصفهان
همواره از اصفهان به عنوان استانی برخوردار یاد شده و این جمله پای ثابت سخنرانی و تصمیم گیری های کلان مسئولان و مقامات عالی رتبه کشوری بوده و هست ؛ اما با همه انتقاد و مخالفتی که اصفهانی نشین ها با این جمله دارند دغدغه مهم تری به دغدغه هایشان اضافه شده است.
خروج سرمایه های پولی از استان و انتقال آن به استان های دیگر از جمله مشهد، تهران و کیش برای سرمایه گذاری با سوددهی بیشتر به یکی از معضلات اساسی اقتصاد اصفهان تبدیل شده است. این امر تا حدی مهم است که برخی آن را در لیست معضلاتی که اوضاع اقتصادی را تهدید می کند قرار می دهند؛ چرا که خروج سرمایه از یک استان به استان مجاور موجب تضعیف استان مبداء و در مقابل قدرت گیری استان مقصد می شود و اگر این رویه نادرست تداوم یابد پایه های اقتصادی این استان را متزلزل و به ورطه نابودی خواهد کشاند.
به گونه ای که در سالهای نه چندان از اصفهان برخوردار! دیگری اثر نمانده و به بانیان این اقدام قدرت مانور بیشتری خواهد داد، بنابراین باید برای جذب سرمایه های در حال کوچ چاره ای اندیشید تا این سرمایه در همین استان سرمایه گذاری شوند اما این مهم منوط به شناسایی دلایل کوچ سرمایه، اشتغالزایی، تولد ایده و پروژه های بومی برای جذب حداکثری سرمایه داخلی است.
تبلیغات گسترده و سود بالای سپرده گذاری در پروژه های تجاری-ساختمانی در مشهد و کیش و یا موسسات مالی که روز به روز به تعدادشان در استان ها اضافه می شود انگیزه سرمایه گذاری در پروژه های داخلی را از متمولین این شهر گرفته و این درحالی است که نه نظارتی روی ارائه سود این شرکت ها صورت می گیرد و نه راه حلی برای ممانعت از خروج پول از این استان ارائه می شود.
شرکت های سهامی خاصی که چند سالی است مردم را از جای جای کشور به مشارکت در اجرای پروژه های بزرگ ساختمانی دعوت میکنند از طریق خرید سهام " شرکت ابنیه و ساختمان "
طبق ماده 21 قانون تجارت در مورد شرکتهای سهامی خاص چنین می خوانیم:
«شرکتهای سهامی خاص نمی توانند سهام خود را برای پذیره نویسی یا فروش در بورس اوراق بهادار یا توسط بانکها عرضه نمایند و یا به انتشار آگهی و اطلاعیه و یا هر نوع اقدام تبلیغاتی برای فروش سهام خود مبادرت کنند مگراینکه ازمقررات مربوط به شرکتهای سهامی عام بنحوی که دراین قانون مذکور است تبعیت نمایند»
در حالیکه طبق بند ب ماده 99 قانون برنامه پنجم و ماده 27 قانون بازار سرمایه به وضوح مشخص میشود این شرکت ها از قوانین مربوط به شرکتهای سهامی عام هم تبعیت نمی کنند.
حالا سوال اینجاست چطور جراید و حتی رسانه ملی نیز با تبلیغات سنگین این شرکت ها را در این امر غیرقانونی یاری می کنند؟ شرکت های سهامی خاصی که سهامداران آن به چند ده هزار نفر میرسد!
اما بحث اصلی تنها در این مشکل قانونی نیست بلکه جایی است که صاحبان این شرکت ها یک حجم عظیم سرمایه را مدیریت می کنند که گمان میرود در صورتیکه متوقف نشود عددهای اختلاس بانکی 3 هزار میلیارد تومانی و بدهی نفتی 9 هزار میلیارد تومانی عددهای کوچکی در مقابل این تخلف بزرگ بنظر خواهند رسید و ذهن مردم همچنان با عددهای بزرگ تر درگیر شود.
از طرفی بند ز از ماده یک قانون مجازات اخلالگران در نظام اقتصادی کشور بیان میکند تاسیس نمایندگی برای جذب سرمایه و توسعه زنجیره انسانی جرم است: «ز: تأسیس، قبول نمایندگی و عضوگیری در بنگاه، مؤسسه، شرکت یا گروه به منظور کسب درآمد ناشی از افزایش اعضاء به نحوی که اعضاء جدید جهت منفعت، افراد دیگری را جذب نموده و توسعه زنجیره یا شبکه انسانی تداوم یابد.»
این مطلب در کنار رشد قارچ گونه نمایندگی سهام در شهرستان ها وضعیت شکل گرفته در دعوت عموم به مشارکت در یک شرکت سهامی خاص نقض آشکار قانون را نشان میدهد.
از طرفی موسسات مالی و اعتباری که مرکزیت آنها در استان های دیگر قرار دارد و اقدام به ارائه سود های کلان و سرمایه گذاری در پروژه های کلان کشوری دارد معضل دیگری را برای شهرها به ویژه اصفهان بوجود آورده است به گونه که مردمانشان بیش از هر زمان دیگری راغب به سپرده گذاری در این موسسات شده اند و از فعالیت اقتصادی در استان خود بازمانده و آن را کار بیهوده وبی نتیجه ای تلقی می کنند!
البته بوروکراسی اداری، همکاری و تعامل کند و ضعیف مسئولان استان با سرمایه گزاران از جمله مهمترین مشکلات فرا روی سرمایه گزاری در استان است و لازم است مسئولان ، همکاری ویژه ای به خصوص با افراد غیربومی که قصد سرمایه گزاری در این شهر را دارند، داشته باشند
۱ دیدگاه