دلگرم
امروز: سه شنبه, ۱۶ خرداد ۱۴۰۲ برابر با ۱۶ ذو القعدة ۱۴۴۴ قمری و ۰۶ ژوئن ۲۰۲۳ میلادی
بیوگرافی معصومه ابتکار + تصاویر
4
زمان مطالعه: 7 دقیقه
معصومه ابتکار ، بیوگرافی ابتکار ، تحصیلات ابتکار ، همسر ابتکار ، فرزندان ابتکار ، نقش ابتکار در 13 آبان 58 ، سوابق کاری ابتکار

معصومه ابتکار کیست ؟

معصومه ابتکار فرزند تقی ابتکار و نوه احمد و عصمت ابتکار است. معصومه ابتکار متولد 1339 در تهران است. فارغ التحصیل لیسانس تكنولوژی پزشكی از دانشگاه شهید بهشتی و فوق ليسانس و دكتری رشته ايمنی شناسی از دانشگاه تربيت مدرس است تنها فرزند دکتر تقی ابتکار و فاطمه برزگر می باشد .
نام واقعی اش نیلوفر است، وقتی 3 ساله بود بخاطر تحصیلات پدر در رشته دکترای مکانیک به شهر فیلادلفیا آمریکا رفتند و سپس تا 9 سالگی در شهر ماساچوست ساکن بودند. پدرش، تقی ابتکار، دومین رئیس سازمان حفاظت محیط زیست ایران پس از انقلاب اسلامی، دانش‌آموخته دانشگاه پنسیلوانیا بود. او تحصیلاتش را در ایران در مدرسه بین‌المللی ایران زمین ادامه داد و در سال ۱۳۵۶ وارد دانشگاه پلی تکنیک در رشته مهندسی پتروشیمی شد. اما در سال ۶۰ تغییر رشته داد و لیسانس خود را از دانشگاه شهید بهشتی در تکنولوژی پزشکی، فوق‌لیسانس و دکترا را در رشته ایمنی‌شناسی (ایمونولوژی) از دانشگاه تربیت مدرس گرفت. بعداً عضو هیئت علمی همین دانشگاه شد.

معصومه ابتکار ، بیوگرافی ابتکار ، تحصیلات ابتکار ، همسر ابتکار ، فرزندان ابتکار

همسر و فرزندان معصومه ابتکار

همسر معصومه ابتکار ، مهندس سید محمد هاشمی است، در جریان ماجراهای لانه جاسوسی با هم آشنا می شوند که در نهایت با ابراز علاقه همسرش با یکدیگر ازدواج میکنند، حاصل ازدواجشان دو فرزند پسر به نام های طه و عیسی می‌باشد. طه معماری خوانده ، متاهل است و الان در کارهای مربوط به صنایع کار می‌ کند .
پسرش عیسی به همراه همسر و فرزندش در امریکا زندگی میکنند . این مسئله همواره برای مردم جای سوال داشته که چطور با وجود دشمنی ابتکار با امریکا و پیشینه تاریخی او مربوط به 13 آبان ، پسرش در امریکا اقامت دارد
مطالب مرتبط : توضیحات معصومه ابتکار در مورد دلایل حضور فرزندش در امریکا

معصومه ابتکار ، بیوگرافی ابتکار ، تحصیلات ابتکار ، همسر ابتکار ، فرزندان ابتکار

نقش ابتکار در 13 آبان

در جریانات تصرف سفارت آمریکا در ۱۳ آبان ۱۳۵۸ ، معصومه ابتکار نقش سخنگوی گروگانگیران را داشت. او آنجا به سیستر مری (خواهر مری) معروف بود، بدلیل آشنایی اش با زبان انگلیسی بعنوان سخنگوی گروگانگیران فعالیت میکرد. او در این رابطه گفته است :هرگز از دیوار سفارت آمریکا در روز تسخیر بالا نرفتم و بارها هم گفته ام که سه روز پس از تسخیر به دانشجویان پیوستم.

معصومه ابتکار ، بیوگرافی ابتکار ، تحصیلات ابتکار ، همسر ابتکار ، فرزندان ابتکار

معصومه ابتکار و نویسندگی

ابتکار چندین کتاب را نویسندگی کرده است ، روایت معصومه ابتکار از وقایع درون سفارت تسخیر شده آمریکا در تهران تنها کتابی است که از این ماجرا توسط طرف ایرانی به زبان انگلیسی نگارش یافته و توسط انتشارات تالون بوکز در کانادا منتشر شده‌است. این کتاب به زبان‌های فارسی و عربی نیز ترجمه و به ترتیب با اسامی «تسخیر» و «صراع فی طهران» در تهران و بیروت به چاپ رسیده‌است. انتشار این کتاب به سه زبان در سال‌های ۱۳۷۹ و ۱۳۸۰ صورت گرفت.

کتاب خوشه‌های شهریور مجموعه‌ای از وقایع و اتفاقات حضور اولین زن عضو دولت جمهوری اسلامی ایران است که به وسیله انتشارات روزنامه اطلاعات به چاپ رسیده‌است. معصومه ابتکار در این کتاب خاطرات دوران مسئولیتش را بیان کرده و در ۳۶ فصل به فراز و نشیب‌های هشت سال دولت اصلاحات به ویژه در حوزه محیط زیست پرداخته‌است.

کتاب «صلح طبیعی و اخلاقیات» مجموعه مقالات انگلیسی ابتکار است در زمینه محیط زیست و توسعه پایدار در سال ۱۳۸۳ توسط انتشارات سازمان حفاظت محیط زیست منتشر شد. مقاله ابتکار با عنوان «وابستگی صلح و پایداری توسعه به معنویت و نقش زنان» در کتاب «بنیان اخلاقی» از انتشارات ترینیتی در آمریکا(۱۳۸۹) و در مجموعه مقالات ۸۰ شخصیت مذهبی، علمی، سیاسی، اقتصادی و فرهنگی جهان در زمینه ضروریات اخلاقی حفظ محیط زیست منتشر شد . همچنین وی نویسنده یک فصل از کتاب «زنان، قدرت و سیاست در ایران قرن ۲۱» (۱۳۹۰) تحت عنوان زنان و محیط زیست است که توسط انتشارات اشگیت در آمریکا منتشر شده‌است.

سوابق کاری معصومه ابتکار

فعالیت مطبوعاتی شورای سردبیری روزنامه کیهان انگلیسی پس از انقلاب
تشکیل مؤسسه مطالعات وتحقیقات مسایل زنان طی سال‌های ۱۳۷۲ تا ۱۳۷۵
مسئول دفتر هماهنگی سازمان‌های غیردولتی زنان و نیز نایب رئیس کمیته ملی کنفرانس جهانی زن (پکن – ۱۹۹۵)
ریاست سازمان حفاظت محیط زیست دولت خاتمی
عضویت شورای اسلامی شهر تهران در سال 1385
معاونت رئیس جمهور و ریاست سازمان حفاظت محیط زیست دوره روحانی

معصومه ابتکار ، بیوگرافی ابتکار ، تحصیلات ابتکار ، همسر ابتکار ، فرزندان ابتکار

جوایز معصومه ابتکار

کسب عنوان قهرمان زمین ملل متحد

سازمان ملل متحد ابتکار را به دلیل تلاش‌هایش در سازمان حفاظت از محیط زیست ایران به عنوان یکی از هفت «قهرمان زمین» در سال ۲۰۰۶ مورد تقدیر قرار داد. روزنامه گاردین نیز در ۵ ژانویه سال ۲۰۰۸ نام ۵۰ نفر از رهبران محیط زیست را به عنوان کسانی که می‌توانند کره زمین را نجات دهند منتشر کرد که معصومه ابتکار نیز در میان آنان بود. در سال ۲۰۱۲ نام معصومه ابتکار برای چندمین بار توسط سالنامه چهره‌های منتفذ مسلمان در جهان در فهرست ۵۰۰ چهره با نفوذ جهان اسلام در بخش سیاسی قرار گرفت.

کسب عنوان بانوی محیط زیست جهان

بنیاد جهانی انرژی (Energy Globe)، معصومه ابتکار را به دلیل «تعهد و احساس مسئولیت در قبال حفظ کره زمین» منتخب دریافت جایزه معنوی یک عمر دستاورد این بنیاد معرفی کرد. ولفگانگ نیومن، بنیانگذار این جایزه، چهارشنبه ۹ بهمن ۱۳۹۲ (۲۹ ژانویه ۲۰۱۴) در آیینی در تهران این جایزه را به ابتکار تحویل داد. این جایزه به دلیل تعهد، احساس مسئولیت، صراحت لهجه و تلاش‌های معصومه ابتکار برای جلب توجه شهروندان و آگاهی بخشی به افکار عمومی در مورد ضرورت حفظ محیط زیست، به او اهداء شد. ابتکار پس از دریافت این جایزه بانوی محیط زیست جهان لقب گرفت. معصومه ابتکار نخستین بانوی جهان و جز معدود شخصیت‌های جهانی است که موفق به دریافت این جایزه از سوی بنیاد جهانی انرژی شده است.

کسب جایزه مینروا

طی مراسمی در شهرداری رم جایزه ‘مینروا’ ایتالیا به خاطر دستاوردهای علمی و به عنوان زنی موفق در عرصه سیاسی به معصومه ابتکار اعطاء شد. این جایزه در رده‌بندی‌های هنر، اطلاع رسانی، نوآوری و مدیریت سیاسی برای زنان و متعلق به بنیاد غیردولتی مامولتی است که از سال ۲۰۰۹ به نام خانم مامولتی مینروا روزنامه نگار و فعال اجتماعی آن کشور فعالیت می‌کند.

دریافت دکترای افتخاری علوم سیاسی دانشگاه مطالعات خارجی هانکوک شهر سئول

ابتکار دکترای افتخاری علوم سیاسی از «این چول کیم» رئیس دانشگاه هانکوک دریافت کرده ، او در این رابطه گفته است انتخاب رئیس سازمان حفاظت محیط زیست ایران برای تلاش های صورت گرفته توسط وی در جهت تقویت همکاری ها در زمینه صلح جهانی و بهبود و حفظ محیط زیست بوده است.

معصومه ابتکار ، بیوگرافی ابتکار ، تحصیلات ابتکار ، همسر ابتکار ، فرزندان ابتکار

فعالیت دانشگاهی معصومه ابتکار

معصومه ابتکار به عنوان دانشیار گروه ایمونولوژی دانشگاه تربیت مدرس در کنار تدریس دانشجویان مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا در زمینه‌های مربوط به ایمونولوژی سیستم اعصاب، روابط سیستم ایمنی و اعصاب، سایتوکاین‌ها و ایمونولوژی ویروس‌ها، سیستم ایمنی و گاز خردل، همچنین واکسن‌های DNA وایمونولوژی ایدز تدریس و در قالب پایان‌نامه‌های دانشجویی و طرح‌های تحقیقاتی فعالیت می‌کند. از جمله جزو همکاران مؤلف کتاب «آسم؛ علوم پایه و بالینی» (۱۳۸۲) از انتشارات مرکز نشر دانشگاهی بوده و فصل «نقش آلاینده‌های هوا در بروز آسم» را رقم زده‌است.

وی عضویت هیئت امنای انجمن آسم و آلرژی و هیئت علمی دانشکده علوم پزشکی دانشگاه تربیت مدرس را نیز داراست[۴۹] در زمینه ایمونولوژی همچنین ابتکار یک فصل از کتاب «سلول‌های بنیادین و سلول‌های بنیادین سرطانی» را به همراه دو نویسنده همکار به نگارش در آورده که توسط انتشارات اسپرینگر در آمریکا در سال ۲۰۱۱ منتشر شده‌است[۵۰]. همچنین در حال حاضر ۴۸ مقاله علمی ISI در سایت Scopus به نام معصومه ابتکار قابل مشاهده‌است.[۵۱] ابتکار البته طی فعالیت‌های دانشگاهی خود در حوزه زنان نیز فعال و در سال ۱۳۷۶ مسئول پروژه ایجاد رشته مطالعات زنان در دانشگاه تربیت مدرس بوده است

تهیه و گردآوری در مجله دلگرم



این مطلب چقدر مفید بود ؟
2.3 از 5 (4 رای)  


دیدگاه ها
اولین نفر برای ثبت دیدگاه باشید !