دلگرم
امروز: دوشنبه, ۲۶ خرداد ۱۴۰۴ برابر با ۱۹ ذو الحجة ۱۴۴۶ قمری و ۱۶ ژوئن ۲۰۲۵ میلادی
نکات مهم برای احوالپرسی مؤثر و صمیمانه
زمان مطالعه: 4 دقیقه
احوالپرسی کردن اصول و قواعد خاص خود را دارد که رعایت آن ها می تواند به برقراری ارتباطی مؤثر و صمیمانه کمک کند.

نکات مهم هنگام احوالپرسی

احوالپرسی کردن هم مثل هر کار دیگری، اصول و قواعد خاص خود را دارد؛ صرف نظر از اینکه رسمی باشد یا غیر رسمی، لازم است نکاتی را رعایت کنید که یک احوالپرسی موثر و به قول معروف «حال خوب کن» داشته باشید و ناخواسته کسی را ناراحت نکنید.

1. سربه زیر نباشید!

نگاه کردن به چشم های طرف مقابل موقع گرم گرفتن و جویا شدن احوالش، یک مکمل عالی برای ارتباط موثرتر به شمار می رود. پس برقراری تماس چشمی را فراموش نکنید.

2. اخم ها باز!

صمیمیت را در میان کلمات جا دهید. هیچ عبارت قشنگی نمی تواند یک تن صدا و چهره عبوس و گرفته را جبران کند! انرژی شما، باز بودن چهره و لحن صمیمانه و محترمانه، تاثیری نه کمتر بلکه شاید بیشتر در کیفیت احوالپرسی دارد.

3. اول بگویید سیب!

هیچ چیز نمی تواند جای لبخند زیبایی را بگیرد که هنگام احوالپرسی به همراه کلمات روی لبان شما جاری می شود! بنابراین موقع احوالرپسی، یادتان باشد که لبخند بزنید تا حسن نیت حود را بهتر نشان دهید.

4. صدا شنیده شود!

کلمات زیبایی که شنیده نمی شوند! چه فایده؟! همیشه سعی کنید در عین توجه به دایره واژگان مناسب و جذاب، حواستان به صدای رسا و واضح خودتان هم باشد.

5. فشردن دست در صورت نیاز

این کاملا بستگی به موقعیت، نوع ارتباط شما با مخاطب، فرهنگ و محیط دارد. اگر اطمینان دارید که فرد مقابل با این موضوع مشکلی ندارد، چاشنی خوبی برای احوالپرسی به حساب می آید!

6. ادب و آداب!

کسی که به این صفحه آمده تا عبارات مناسب برای احوالپرسی را یاد بگیرد، یقینا آدم مودبی است. بنابراین خوب می داند که همه چیز باید در کمال ادب اتفاق بیفتد.

نکات احوالپرسی

 

7. اِمینم بازی ممنوع!

شاید شما جمله های زیادی را بلد باشید اما رگباری ادا کردن آن ها، کمی شور داستان را در می آورد! بعد از هر جمله منتظر پاسخ مخاطب بمانید و اجازه دهید مکالمه به شکل تعاملی پیش رود.

8. عمومی، نه شخصی!

چرا ازدواج نمی کنی؟ کی بچه دار می شید؟ رتبه کنکورت چند شد؟ درآمدت چقدره؟! مراقب باشید و به هیچ وجه برای احوالپرسی، سوال شخصی نپرسید. چون ممکن است بازخورد خوبی در ادامه نبینید!

9. نیش و کنایه هرگز!

پارسال دوست امسال آشنا! سایه ت سنگین شده! سراغ نمی گیری! این جملات سمی را کنار بگذارید و فراموش نکنید که هدف شما از احوالپرسی، برقراری ارتباط موثر است نه نیش و کنایه زدن!

10. تاییدهای الکی؟!

به پاسخ هایی که در جواب احوالپرسی شما داده می شود توجه کنید تا واکنش بی ربط نشان ندهید. اینطور نباشد که او بگوید روزگار سخت می گذرد و شما بگویید خب خداروشکر!

11. اخبار نگویید!

به هیچ وجه غر نزنید و از عبارات منفی استفاده نکنید. اینکه گوشت گران شده و تخم مرغ کمیاب را بگذارید برای موقعیت های مناسب تر!

12. هر سخن جایی و … !

شوخ طبعی می تواند به گرم شدن رابطه کمک کند. هیچ اشکالی ندارد که یک شوخی کوچک و غیر تهاجمی کنید. اما بسیار مراقب باشید. شوخی ها شمشیر دولبه هستند.

13. سیر تا پیاز!

بعضی ها انتظار دارند وقتی می پرسند چه خبر، ریز به ریز اتفاقات شش ماه اخیر زندگی مان را برایشان تعریف کنیم! شما از این افراد نباشید!

14. خودزنی نکنید!

لطفا تا جای ممکن از پایین آوردن شان تان خودداری کنید! در واقع استفاده از عباراتی مثل بنده، بنده حقیر و جملاتی که شما را به عنوان انسانی به شدت افتاده معرفی می کند، انتخاب خوبی نیست!

separator line

 

۳ دیدگاه

شما هم می توانید نظرات خود را ثبت کنید

احسان | ۱ ماه پیش
خدایش عالی ومفید بود
چندروزی آداب معاشرتم بهترشده
0
1
h.zanganh | ۱ ماه پیش
اموزنده ومفید .سپاس
0
0
پاسخ ها:
مهرسا | ۱ ماه پیش
سلام.
خیلی عالی و مفید بود و باید با تمرین و تکرار برای خودمون آسون کنیم.
0
1

hits