دلگرم
امروز: سه شنبه, ۲۹ اسفند ۱۴۰۲ برابر با ۰۸ رمضان ۱۴۴۵ قمری و ۱۹ مارس ۲۰۲۴ میلادی
قوانین و مقررات مربوط به دودی کردن شیشه خودرو
0
زمان مطالعه: 8 دقیقه
شیشه‌ دودی، در واقع شیشه‌ پنجره‌های خودرو است که به صورت فابریک در کارخانه، به عنوان یک آپشن و یا به صورت دستی و در مراکز تیونینگ، رنگی می‌شوند. دودی کردن شیشه یکی از عمومی‌ترین تغییراتی است که صاحبان اتومبیل‌ها بر روی خودروشان اعمال می‌کنند.

شرایط تازه پلیس برای استفاده از شیشه دودی

به گزارش دلگرم : شاید شما هم به فکر دودی کردن شیشه ماشین افتاده باشید؛ مثلا از این نوع شیشه‌ها خوشتان می‌آید و شاید هم به دلایل دیگری چنین تصمیمی گرفته‌اید. در هر حال، باید بدانید که داستان به همین سادگی‌ها نیست و قواعد و موضوعاتی در این میان وجود دارد. پس نمی‌توانید بدون دانستن همه‌چیز درباره دودی‌کردن شیشه‌ها اقدام کنید و دست‌به‌کار شوید.

دلایل دودی کردن شیشه خودرو

دلایل مختلفی برای دودی‌کردن شیشه ماشین وجود دارند. بعضی‌ها از این شیشه‌ها خوششان می‌آید و بعضی به دلایل امنیتی یا جلوگیری از تابش نور خورشید به درون خودرو به سراغ شیشه‌های دودی می‌روند. مثلا در شهرهای جنوبی کشور به‌خاطر حرارت زیاد هوا و تابش مستقیم نور خورشید، از شیشه‌های دودی استفاده می‌کنند.

جریمه دودی کردن شیشه ماشین و قوانین راهنمایی و رانندگی درباره آن

باید بدانید که تیره‌کردن شیشه ماشین با برچسب یا از راه‌های دیگر باید در چارچوب قوانین راهنمایی و رانندگی صورت بگیرد. در غیر این صورت، جریمه به‌همراه خواهد داشت. در ایران، ۳۵ تا ۴۰ درصد از دودی‌کردن شیشه‌های ماشین مجاز است. در واقع، تیرگی و دودی‌بودن شیشه‌ها باید به‌حدی باشد که سرنشینان خودرو مشخص باشند.این موضوع برای افرادی که در گروه مقامات کشوری قرار دارند، کمی متفاوت است و امکان استفاده از شیشه‌هایی با درصد دودی‌بودن بیشتر وجود دارد. اصلا دلیل اینکه خودروهای سیاسی و دیپلماتیک دارای شیشه‌های دودی و تیره‌اند، دیدن‌نشدن افراد درون خودروست. اگر تیرگی شیشه‌های خودرو از حد مجاز دودی شیشه ماشین بگذرد، پلیس راهنمایی و رانندگی می‌تواند صاحب آن را جریمه یا حتی خودرو را توقیف کند.

قوانین مربوط به دودی کردن شیشه خودرو

شرایط تازه پلیس برای استفاده از شیشه دودی

سرهنگ دوم سید مسلم موسوی پناه اعلام کرده است: برابر قانون اقدام به دودی کردن غیر مجاز شیشه‌های خودرو به نحوی که افراد بیرون از خودرو از فاصله حدود ۵ متری قادر به دیدن افراد داخل ماشین نباشند، ممنوع است.این درحالیست که پیشتر این فاصله در حدود ۳ متر اعلام شده بود.وی ادامه داد: در صورت مشاهده این خودروها توسط پلیس راهور، متخلف مشمول پرداخت جریمه نقدی 100 هزار تومانی می‌شود.موسوی پناه با بیان اینکه دودی کردن شیشه‌های خودرو باعث کاهش دید راننده در محیط پیرامون خود به ویژه در شرایط جوی نامناسب و تاریکی هوا می‌شود اظهار داشت: این عامل به خودی خود باعث وقوع حوادث رانندگی تأثیرگذار خواهد شد.معاونت اجتماعی و فرهنگی ترافیک پلیس راهور فاتب در پایان به رانندگان توصیه کرد از دودی کردن شیشه‌های خودرو جداً خودداری کنند.

علاوه بر راهنمایی و رانندگی، مراکز معاینه فنی هم برای دودی کردن شیشه خودرو قواعدی را در نظر می‌گیرند. برای نمونه، این مرکز اجازه دودی‌کردن شیشه عقب خودروها را صادر نمی‌کند. اگر خودرویی دارای شیشه عقبی باشد که برچسب دودی‌کردن دارد، مراکز معاینه فنی به آن برگه معاینه را نمی‌دهند. دلیل این مخالفت و ممنوعیت هم ریشه در امنیت رانندگی دارد. راننده‌ای که شیشه عقب را دودی می‌کند، بخشی از دید عقب خود را از دست می‌دهد و نمی‌تواند با ایمنی کامل به رانندگی مشغول شود. البته دقت کنید که حالتی استثنایی هم در این زمینه وجود دارد. چه حالتی؟ اگر دودیِ شیشه، فابریک کارخانه باشد و با برچسب ایجاد نشده باشد (یعنی از داخل کارخانه، شیشه‌ها به شکل دودی تهیه و تولید شده باشند) دیگر مشکلی وجود نخواهد داشت و مراکز معاینه فنی مشکلی با این قضیه نخواهند داشت. البته این حالت هم در صورتی مجاز است که پلیس بتواند سرنشینان را از فاصله کمتر از ۳ متر مشاهده کند. در این صورت، برگه معاینه فنی خودرویی که شیشه دودی دارد، بی‌مشکل صادر خواهد شد.

انواع شیشه دودی ماشین

۱. دودی کردن شیشه ماشین در کارخانه

بعضی از خودروها از همان ابتدا دارای شیشه‌های دودی هستند و در کارخانه، این فرایند را پشت سر می‌گذارند. کارخانه‌ها هم براساس قوانین راهنمایی‌ورانندگی و طبق استانداردهای تعریف‌شده برای این کار، اقدام به دودی‌کردن می‌کنند.

۲. دودی‌کردن شیشه به‌طور دستی

برای اینکه شیشه خودرو را به‌طور دستی دودی کنید، نیاز به برچسب و ابزارهایی از جمله: کاتِر، کاردک، لیسه، هیتر، سشوار خانگی یا صنعتی و… دارید. برای چسباندن برچسب روی شیشه خودرو و دودی‌کردن آن نیاز به تمرکز و دقت هم وجود دارد. این کار مهارت بالایی می‌طلبد و نباید بگذارید که گردوغبار زیر برچسب دودیِ شیشه جمع شود.

حتماً بخوانید:
نحوه پاک کردن لکه و چربی شیشه ماشین

نحوه پاک کردن لکه و چربی شیشه ماشین

برای رفع چربی، تمیز کردن لکه آب، از بین بردن جرم و رسوب آب روی شیشه ماشین راهکارهای ساده‌‌ای وجود دارند. کافیست با ما همراه شوید

نکات مهم در نصب برچسب

برای دودی کردن شیشه ماشین باید به نکاتی دقت کنید. برای نمونه، موارد زیر را به‌خاطر بسپارید: یادتان باشد که چسباندن برچسب دودی به شیشه ماشین به تجهیزات خاص و مهارتی عجیب وغریب نیاز ندارد اما باید دقت کنید و با تمرکز کارتان را پیش ببرید تا نتیجه کار تمیز و مناسب شود.در نظر بگیرید که اگر میزان دودی‌بودن شیشه‌های عقب و جلو به یک‌ اندازه باشد، زیبایی ظاهری بیشتری به‌وجود خواهد آمد.برخی از برچسب‌های دودی کردن شیشه ماشین ضد اشعه ماورابنفش هستند. قیمت این برچسب‌ها نسبت به موارد عادی بیشتر است. بعد از اینکه برچسب‌ها را به شیشه‌های خودرو می‌زنید، دست‌کم یک روز از خودرو استفاده نکنید تا چسبندگی برچسب‌ها به‌خوبی روی شیشه اثبات شود. نصب برچسب دودی برای خودروهایی که شیشه‌هایی معقر دارند، کمی سخت‌تر است. برای نمونه، شیشه عقب پژو ۲۰۶ کمی معقر و خمیده است و همین باعث می‌شود که کار دودی کردن شیشه ماشین کمی سخت‌تر شود و به دقت بیشتری هم نیاز داشته باشد. برچسب‌ها هم به شکل معمولی و هم با قابلیت جلوگیری از نفوذ اشعه فرابنفش در دسترس هستند. برچسب‌هایی با این ویژگی (برچسب‌های uv) گران‌ترند و البته کیفیت بهتری هم دارند. باید بدانید که طیف‌های وسیعی از قیمت برای برچسب‌های دودی موجود است. هرچقدر که برچسب باکیفیت‌تری خریداری کنید، امکان اینکه خراب شود هم کمتر خواهد بود.

عمر شیشه دودی

عمر برچسب دودی چقدر است ؟

برچسب‌های بی‌کیفیت بعد از مدتی حباب‌های داخلشان را از دست می‌دهند و از شیشه جدا می‌شوند. اگر برچسبی با جنس خوب تهیه کنید، تا حدود ۱۰ سال برایتان کار خواهد کرد.

دودی کردن شیشه ماشین معایب و مزایای دودی کردن

اجازه بدهید که از مزایا و معایب دودی کردن شیشه ماشین هم برایتان بگوییم تا اگر قصد این کار را دارید، آگاهانه‌تر در مسیرش گام بردارید:

مزایا : دودی‌کردن شیشه‌های خودرو هم می‌تواند مانع تابش نور خورشید شود و فضای کابین را خنک‌تر کند و هم مزایای دیگری مانند افزایش مقاومت شیشه‌ها را به‌همراه دارد. برای مثال، اگر شیشه‌ها ضربه بخورند و آسیب ببینند، وجود برچسب دودی‌کردن مانع از ریزش آن‌ها می‌شود و ثبات شیشه را تاحدی حفظ می‌کند. در واقع، وجود برچسب شیشه دودی در حوادثی که با شکستن شیشه‌های خودرو همراه‌اند، می‌تواند در حفظ سلامت سرنشینان و راننده نقش داشته باشد.دودی‌کردن شیشه‌ها می‌تواند مانع از خش‌افتادن آن‌ها هم شود. رنگ‌آمیزی شیشه‌ها و برچسب‌زدن به آن‌ها راهی برای افزایش مقاومتشان دربرابر خط‌وخش است. شیشه‌ای که مخدوش نشود هم رانندگی را ایمن‌تر و راحت‌تر می‌کند و هم زیبایی بیشتری دارد.در کنار ظاهر شیک و زیبای اتومبیلی که شیشه‌های دودی دارد، وسایل داخل کابین هم از نور خورشید در امان می‌مانند و کمتر دچار آسیب می‌شوند.

معایب: یکی از مهم‌ترین مشکلاتی که در زمینه دودی کردن شیشه ماشین وجود دارد، این است که می‌تواند دید راننده را مخدوش کند. اگر راننده به‌خوبی نتواند پشت سر خود را ببیند، احتمال بروز تصادفات رانندگی وجود خواهد داشت. از همین روی است که راهنمایی‌ورانندگی و پلیس مخالف بالابودن درصد تیرگی شیشه خودروها هستند.اما اگر تیرگی شیشه‌ها استاندارد باشد، مشکلی پیش نمی‌آید و سرنشینان هم راحت‌تر خواهند بود و حریم خصوصی‌شان حفظ می‌شود. برای همین است که بسیاری از شرکت‌های معروف تولید خودرو در دنیا، اقدام به دودی‌کردن شیشه‌های کناری و عقب می‌کنند و فقط شیشه راننده را ساده نگه می‌دارند.



این مطلب چقدر مفید بود ؟
 

دیدگاه ها

اولین نفر برای ثبت دیدگاه باشید !


hits