دلگرم
امروز: یکشنبه, ۱۸ شهریور ۱۴۰۳ برابر با ۰۴ ربيع الأول ۱۴۴۶ قمری و ۰۸ سپتامبر ۲۰۲۴ میلادی
فرق خرما با رطب در چیست ؟
103
زمان مطالعه: 3 دقیقه
خیلی‌ها فکر می‌کنند رطب همان خرماست ولی این دو با هم تفاوت دارند. امروز قصد داریم در این مورد صحبت کنیم. با ما در دلگرم همراه شوید تا با تفاوت رطب و خرما آشنا شویم.

تفاوت رطب با خرما

آیا براستی خرما و رطب با هم فرق دارند ؟ اکثر ما فکر می‌کنیم رطب همان خرماست ولی این دو با هم تفاوت دارند. خداوند درخت نخل را این‌گونه آفریده که ابتدا شکوفه‌های نخل ماده تبدیل به میوه‌ای سبز و سفت و هسته‌دار می‌شود که به آن (چاقالی) می‌گویند.

در مرحله بعد چاقالی‌ها ممکن است زرد یا قرمز شود که به آن (خرما خارک) می‌گویند، آفتاب داغ مناطق گرمسیری پس از مدتی خارک را تیره رنگ و آبدار می‌کند که به آن رطب می‌گویند.

بعضی از انواع نخل‌ها میوه‌شان وقتی رطب هستند چیده و استفاده می‌شود؛ مثل رطب مضافتی و کبکاب (زرد طلایی) و بعضی دیگر باید بعد از مرحله رطب، 20 روز در گرمای خرماپزان مناطق گرمسیر بر سر نخل بماند تا نیمه خشک شود که به آن خرما می‌گویند، مثل خرمای نیمه خشک زاهدی و پیارم. البته بعضی از انواع خرماهای نیمه خشک را کاملا خشک کرده و به بازار می‌فرستند.

فواید و خواص خرما

تحقیقات نشان داده خرما با توجه به داشتن مقدار قابل توجه فیبر خوراکی می‌تواند از بسیاری سرطان‌ها مانند سرطان کولون و معده پیشگیری کند.

یکی از خواص خرما ملین بودن آن است. اگر ۶ تا ۷ عدد خرما را در لیوان آب جوش خیس کرده و صبح و شب آن را به صورت گرم بنوشید خاصیت آن را به وضوح می‌بینید.

خاصیت دیگر خرما، خنثی کردن اسید معده است، از آنجا که زیادی اسید معده باعث ترش کردن و دل‌ درد می‌شود، در طب سنتی چین برای رفع دل درد ۲ تا ۳ عدد خرمای تازه و له شده را در آب جوش انداخته آن را هم زده و می‌نوشند.

حتماً بخوانید:
فرق سیر با موسیر چیست و از لحاظ خاصیت چه تفاوتی با هم دارند ؟

فرق سیر با موسیر چیست و از لحاظ خاصیت چه تفاوتی با هم دارند ؟

موسیر و سیر برخلاف آنچه که تصور می شود دو گیاه متفاوت از هم هستند. با ما در دلگرم همراه شوید تا با تفاوت ها و خواص موسیر و سیر آشنا شویم .

مراحل تکامل خرما

مراحل تکامل خرما

میوه خرما از زمان تشکیل تا هنگام رسیده شدن باید ۴ مرحله را پشت‌ سر بگذارد که عبارتند از: مرحله نخست: که میوه‌ای به رنگ سبز، سفت و تلخ است و به آن (چاقالی) می‌گویند، ذخیره قند خرما در این مرحله گلوکز و فرکتوز است.

مرحله دوم: ۶ هفته به طول می‌انجامد. در این مرحله میوه هنوز سفت است، اما رنگ آن به زرد نارنجی یا قرمز تغییر می‌یابد و ذخیره قند آن عمدتا ساکاروز است و به آن خرما خارک می‌گویند.

مرحله سوم: که به آن رطب می‌گویند، ۴ هفته طول می‌کشد. میوه در این مرحله نیمه رسیده و به رنگ قهوه‌ای است. مرحله چهارم ۲ هفته طول می‌کشد. در این مرحله میوه رسیده است.

برخی میوه را وقتی رنگش هنوز روشن است، برداشت و برای رسیده‌تر شدن در شرایط دمایی مناسب انبار می‌کنند. مثل رطب مضافتی و کبکاب (زرد طلایی) و بعضی دیگر در گرمای خرماپزان بر سر نخل می‌مانند تا نیمه‌ خشک شود که به آن خرما می‌گویند، مثل خرمای پیارم

separator line

بیشتر بخوانید:

شیره خرما : ۲۱ خاصیت شیره خرما برای سلامتی بدن

خواص بی نظیر و معجزه آسا خرما

خواص و فواید خرما در بارداری



این مطلب چقدر مفید بود ؟
4.4 از 5 (103 رای)  

۱ دیدگاه

شما هم می توانید نظرات خود را ثبت کنید

جواد | ۳ سال پیش
نكته مهمي كه اشاره نشده ،
رطب بايد در يخچال نگهداري شود اما خرما نياز به يخچال ندارد
0
5

hits