
اگر نوزاد را ختنه نکنیم چه می شود + روشهای مختلف ختنه کردن
ختنه کردن چیست؟ علت ختنه کردن پسران
ختنه یکی از قدیمی ترین اعمال جراحی برای بشر می باشد. جالب است بدانید که ختنه مربوط به حدود پانزده هزار سال قبل بوده و در اجساد مومیایی نیز دیده شده است.
ختنه ی نوزادی دارای مزایا و معایب متعددی می باشد. از مزایای ختنه می توان به کاهش میزان عفونت، جلوگیری از سرطان آلت، کاهش میزان بیماری های مقاربتی و ایدز اشاره کرد.
از بین مزایای گفته شده مهمترین مورد، جلوگیری از عفونت ادراری می باشد، چرا که کلیه کودکان به عفونت خیلی حساس بوده و ممکن است اسکار بر روی آن به جای بماند و این اسکار عوارض زیادی از جمله فشارخون دارد.در حقیقت میزان شیوع عفونت ادراری و باکتریمی (وجود باکتری در خون) به طور مشخص و حدود ۲۰ برابر در پسران ختنه نشده بالاتر است.
از سوی دیگر تنها سرطانی در دنیا که ١٠٠٪ قابل پیشگیری بوده سرطان آلت است، که صرفا با ختنه نوزادی قابل پیشگیری است. فاکتوری که در بروز این سرطان دخالت دارد، پاپیلوما ویروس تیپ ١٦ و ١٨ است. این ویروس در آلت ختنه نشده خیلی بیشتر از آلت ختنه شده، دیده میشود.
در یهودی ها، سرطان ناحیه تناسلی مردان وجود ندارد و در مسلمانان نیز این سرطان بسیار نادر است، چرا که در هر دو دین، ختنه امری رایج است. در سمت مقابل در مسیحی ها و هندوها سرطان ناحیه تناسلی مردان، بسیار زیاد است و سومین سرطان شایع دستگاه تناسلی در مردان است.
بعضی از والدین تصور میکنند که بهتر است ختنه دیرتر و در سنین بالاتر انجام شود تا بچه قوی تر و بزرگتر باشد. اما باید به این نکته توجه کنند که ختنه نوزاد بهتر بوده، زیرا علاوه بر کاهش عفونت، باعث جلوگیری از سرطان می شود و هرچه سن بالاتر رود، اثر محافظتی از سرطان کاهش پیدا می کند.
فواید ختنه در درمان عارضه بیضه نزول نکرده
از فواید دیگر ختنه نوزاد ، ترمیم عالی نسج در این سن است و احتمال عفونت ختنه در این سن بسیار ناچیز است. لذا بهترین زمان برای ختنه در دوران نوزادی و همزمان با افتادن بند ناف نوزاد میباشد. مهمترین عارضه ی ختنه، خونریزی است و بعد از آن عارضه عفونت محل ختنه می باشد.
عوارض ختنه نوزاد
می توان به تنگی نوک مجرا (مه آ ) اشاره کرد، که تا زمانی که کودک توالت رفتن را نیاموزد، خود را نشان نمی دهد. تنگی مه آ تقریبا همیشه اکتسابی بوده و به دنبال ختنه نوزاد اتفاق میافتد.
این تنگی به ندرت علائم انسدادی ایجاد کرده و هیچگاه در آن حدی نیست که سبب اثر سوء روی مثانه و کلیه ها (مانند ضخیم شدن دیواره مثانه و یا تورم و هیدرونفروز کلیه) شود.
در چه کسانی ختنه انجام نمی شود؟
- افراد با بیماری هیپوسپادیاس که در آنها سوراخ پیشابراه به جای نوک آلت در تنه آلت و یا زیر کلاهک قرار دارد.
- افراد با آلت کوچک (کمتر از ۲٫۵ سانتی متر)
- افراد با آلت پره دار(Webbed Penis)
- افرادی که بیماری های خونی با اختلالات انعقادی مثل هموفیلی دارند.
شایع ترین علل انجام ختنه
دلایل اجتماعی و بهبود بهداشت از مهم ترین علل ختنه هستند. عفونت ادراری، همراهی با جراحی های دیگر و …. از علل دیگر انجام ختنه می باشند.
همچنین بخوانید:
علت کبودی آلت کودکان بعد از ختنه کردن چیست؟
ختنه نوزاد و مراقبت های بعد از ختنه کردن نوزادان
علت ختنه کردن پسران و فواید آن
مجربترین دعاها جهت ختنه کردن نوزاد و کم شدن درد + فواید ختنه
روشهای مختلف ختنه نوزاد
1. گذاشتن حلقه پلاستیکی ( Ring or Plastibell)
این روش، روش متداول ختنه نوزاد است. حلقه پلاستیکی را روی نوک آلت قرار میدهند و بر روی حلقه با نخ گره میزنند و ۵ تا ۱۰ روز آن را به همین حال نگاه میدارند. در نتیجه پوست بالای نخ سیاه میشود و با حلقه پلاستیکی میافتد. این روش را معمولاً قبل از چهار ماهگی بکار میبرند.
2. ختنه کردن با روش بریدن و دوختن پیش پوست
اگر ختنه در ماههای اول انجام نشود، پزشک بعد از شش ماهگی با روش بریدن و دوختن، ختنه را انجام میدهد. اگر از محل ختنه چند قطره خون خارج شود، مهم نیست ولی اگر خونریزی زیاد باشد باید هر چه زودتر به پزشک اطلاع داده شود تا از خونریزی جلوگیری نماید.در صورت مشاهده ترشحات سفید رنگ در محل ختنه نوزاد ، مادر باید محل را با آب و صابون بشوید و در معرض هوا قرار دهد.
روش سنتی شامل بریدن پوست و بانداژ محکم محل زخم است که گاهی در آن از بخیه نیز استفاده میشود. روشهای جدیدتر با وسایلی مانند حلقه (پلاستیبل Plastibell) و با شیوع کمتر Mogen و Gomco انجام میشوند.
روش استفاده از حلقه با توجه به آسانی و عوارض کمتر آن، بیشتر مورد استفاده قرار می گیرد. هم چنین بهتر است در این روش از بیحسی موضعی استفاده شود.
توصیه پزشک
با توجه به فواید ختنه در نوزادی توصیه می شود که والدین ختنه نوزاد خود را به علت ترس عقب نیندازند. قابل ذکر است که تنها سرطانی که کاملا قابل پیشگیری می باشد، سرطان آلت است و تنها روش پیشگیری از آن ختنه نوزاد است.
فواید و عوارض ختنه کردن به طور کلی
- ختنه خطر انتقال اچآیوی هنگام رابطه جنسی را به میزان قابل توجهی (پنجاه تا شصت درصد) کاهش میدهد، به عبارت دیگر مردی که ختنه شده باشد در رابطه جنسی با زنی که اچآیوی دارد کمتر در خطر آلودگی به ویروس است.
- ختنه خطر آلودگی به تبخال تناسلی (Herpes) را ۳۰ تا ۴۰ درصد و خطر آلوده شدن به گونههای خطرناک ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) را که با سرطان ربط دارد سی درصد کاهش میدهد.
- ختنه احتمال انتقال اچآیوی از مرد به زن را کم نمیکند اما خطر ابتلای زنان به دیگر عفونتهای آمیزشی مثل واژینوز باکتریایی، تریکومونا و HPV (زگیل تناسلی) را کاهش میدهد.
- بیماریهای آمیزشی و سرطان آلت تناسلی در افراد ختنه شده کمتر است.
- در زنانی که شریک جنسی طولانیمدت مرد شان ختنه شده باشد خطر سرطان گردن رحم پایین میآید.
- ختنه احتمال عفونت ادراری را در پسربچهها کم میکند.
- خطر ختنهای که با رعایت ضوابط پزشکی انجام شود اندک است.
- عوارض ختنه معمولا خونریزی و التهاب است و عوارض جانبی شدیدتر بینهایت نادر هستند. احتمال ایجاد عوارض جانبی خفیف در نوزادان نیم درصد، در کودکان نه درصد و در بزرگسالان پنج درصد ذکر شده است.
- برچسبها
- ختنه
- علت ختنه
- ختنه نکردن
- فواید ختنه
دیدگاه ها