دلگرم
امروز: جمعه, ۱۰ فروردين ۱۴۰۳ برابر با ۱۸ رمضان ۱۴۴۵ قمری و ۲۹ مارس ۲۰۲۴ میلادی
فواید ماساژ کودکان
2
زمان مطالعه: 9 دقیقه
ماساژ برای نوزاد چه فوایدی دارد؟یادگیری و انجام ماساژ كودك، كار بسیار ساده‏ای است. چند وسیله كوچك لازم دارد و هیچ هزینه‏ای در بر ندارد، مگر مقداری وقت!

ماساژ برای نوزاد چه فوایدی دارد؟

یادگیری و انجام ماساژ كودك، كار بسیار ساده‏ای است. چند وسیله كوچك لازم دارد و هیچ هزینه‏ای در بر ندارد، مگر مقداری وقت!

چرا ماساژ می‏دهیم؟

یادگیری و انجام ماساژ كودك، كار بسیار ساده‏ای است. چند وسیله كوچك لازم دارد و هیچ هزینه‏ای در بر ندارد، مگر مقداری وقت. منافع دراز مدت و كوتاه مدت آن برای كودكان زیاد است و از طرف دیگر والدین نیز با ماساژ بچه ‏ها ارتباط مثبت و خوبی را با آنها برقرار خواهند كرد. دراین بخش از دلگرم علاوه برمنافع ماساژ سعی كردیم مراحل این كار را نیز با استفاده از عكس به شما نشان دهیم.

ماساژ برای نوزاد چه فوایدی دارد؟

اهمیت ماساژ برای نوزادان

ماساژ برای نوزاد چه فوایدی دارد؟

ماساژ، گردش خون را بهبود می بخشد که این امر باعث شاداب شدن پوست کودک می شود. ماساژ سیستم ایمنی بدن را نیز تقویت می کند؛ همچنین موجب کاهش بسیاری از دردهای مزمن در بدن کودک می شود. از دیگر فواید ماساژ محکم کردن عضلات او انعطاف مفاصل است. معمولا کودکانی که از نوزادی توسط والدین ماساژ داده می شوند کمتر گریه می کنند و در برابر بیماری و ناراحتی مقاومتر می شوند.

با ماساژ، دستگاه گوارش تقویت می شود و هضم و دفع بهتر انجام می گیرد. کودکان کمتر به قولنج، یبوست و اسهال مبتلا می شوند. ماساژ همچنین به بهتر شیر خوردن کودکان کمک می کند. کودکانی که ماساژ را تجربه می کنند آرامتر به خواب می روند و شب ها پدر و مادر خود را برای خوابیدن دچار مشکل نمی کنند. در هنگام بیداری نیز سرحالتر و خوش اخلاق ترند. ماساژ همچنین به بهبود کار دستگاه تنفسی نیز کمک می کند.

مزایای ماساژ فقط متوجه نوزادان نیست بلکه برای والدین هم منافع خوبی دارد. این عمل ضمن ایجاد احساس آرامش در والدین باعث بالا رفتن حساسیت آنها نسبت به حرکات کودکشان می شود.این دسته از والدین به دلیل تماس چشمی که در طول ماساژ با نوزاد خود دارند؛ شناخت و درک بهتری نهسبت به عکس العمل های او پیدا می کنند. همین درک ویژه به نگهداری بهتر آنها از کودکشان کمک می کند.ماساژ نوزادان یکی از بهترین راه‌ها برای بهتر شدن عملکرد نوزاد در سن کم و بزرگسالی است.

فواید ماساژ کودکان

کِی و کُجا نوزاد را ماساژ بدهیم؟

  • از همان اولین ماه تولد می‌توانید نوزاد را ماساژ بدهید اما مدت ماساژ بسته به سن و واکنش‌های او دارد که می‌تواند از 10 دقیقه تا 40 دقیقه طول بکشد.
  • مطمئن شوید که وقت و آمادگی کافی برای ماساژ نوزاد دارید و سعی کنید در محل آرام این کار را انجام دهید تا به فرزندتان استرس وارد نشود. همچنین دمای اتاق را در 25 درجه سانتی‌گراد تنظیم کنید.
  • از روغن مخصوص نوزاد یا روغن‌های طبیعی و گیاهی مانند روغن زیتون برای چرب کردن بدن نوزاد استفاده کنید تا در هنگام ماساژ پوست او زیر انگشتانتان کِش نیاید و همچنین انگشتان شما راحت‌تر کار ماساژ را انجام دهند.
  • بعد از شیر خوردن یا در هنگام گرسنگی بدن نوزاد را ماساژ ندهید.
  • برای ماساژ دادن ابتدا باید خودتان در وضعیت مناسبی قرار بگیرید و به جایی تکیه دهید یا بدن‌تان در وضعیت راحت و آرامی قرار داشته باشد. سپس می‌توانید نوزاد را روی پای‌تان یا روی میزی پهن بگذارید. با بزرگتر شدن او، پارچه یا حوله تمیزی روی زمین پهن کنید و او را ماساژ دهید.

فواید ماساژ کودکان

مزایای ماساژ برای کودکان

آنها احساس امنیت می کنند

ارتباط جسمی بین کودک و یکی از والدینش، احساس عشق و علاقه و ارزش را در او تقویت می کند و این احساس، به رشد عزت نفس و اعتماد به نفس در کودک می انجامد.

آنها احساس سلامت می کنند

تحقیقات نشان می دهد کودکانی که با محبت و مهربانی لمس می شوند، کمتر از آنهایی که تماس محبت آمیز با والدین شان ندارند گریه می کنند یا بیمار می شوند. ماساژ، گردش خون را بهبود می بخشد و سیستم ایمنی بدن را نیز تقویت می کند. همین طور کمک می کند که مایع لنفی در سرتاسر بدن پخش شود و مواد مضر نیز از بدن دفع گردد. ماساژ، درد و نشانه های بعضی از ناراحتی ها و بیماری های مزمن را تسکین می دهد. راحتی و آرامش را افزایش می دهد و به نوزادی که دایم گریه می کند، آرامش می بخشد.

رشد جسمی و مهارت اجتماعی

ماساژ، خودآگاهی از جسم را افزایش می دهد و عضلات را محکم و مفاصل را منعطف می کند. به این ترتیب برای کودکان نارس (کودکانی که زیر وزن طبیعی به دنیا می آیند یا آنهایی که نیازهای ویژه ای دارند) منفعت ویژه ای دارد. با لمس کودک تان، چگونگی برقراری ارتباط را به او آموزش می دهید. ماساژ به شما کمک می کند ارتباطی غیرکلامی با کودک تان برقرار سازید و این موضوع باعث افزایش ارتباط زودهنگام شما با کودک خواهد شد، در نتیجه کم کم عزت نفس و توان برقراری ارتباط اجتماعی در کودک پدید خواهد آمد.

فواید ماساژ کودکان

مزایای ماساژ کودک برای والدین

خودتان هم آرامش پیدا می کنید

وقتی کودک تان را ماساژ می دهید، کاملا بر او متمرکز می شوید و با او تعامل برقرار می کنید. طبق تحقیقات، گزارش شده که خود والدین نیز از این تعامل لذت می برند و احساس آرامش می کنند. اگر کودک را از آن طور که دوست دارد نوازش کنید یا فشاری به او وارد آورید که حس کند عصبی یا ناراحت هستید، او در این حالت قادر به ابزار احساس خود نخواهد بود. از این رو خود شما باید با نگاه به عکس العمل های او، آنها را تفسیر کنید. با این روش می آموزید که از روی حرکات کودک منظور او را بخوانید یا درکش کنید و همین مساله باعث افزایش مهارت های شما در نگهداری از او می شود.

اعتماد به نفس بیشتر در نگهداری از کودک

والدینی که نسبت به فرزندان شان حساس اند، دوست دارند نسبت به انجام نقش ها و وظایف خود اطمینان پیدا کنند. ارتباط جسمی ناشی از ماساژ و تماس با کودک، در والدین نیز احساس آرامش و اطمینان ایجاد می کند. ارتباط غیرکلامی که همراه ماساژ کودک تان برقرار می کنید، جرقه ارتباطی تعاملی و دو طرفه را روشن می کند. تا آنجا که این ارتباط می تواند در آینده نیز بین هر دوی شما برقرار بوده و ادامه داشته باشد. ماساژ، طی زمانی مشخص و به صورت منظم داده می شود و می تواند بین شما و او صمیمیت و نزدیکی ایجاد کند.

آمادگی برای شروع ماساژ

بهترین زمان برای ماساژ کودک تان زمانی است که او بیدار و با نشاط است. وقتی او را بغل می گیرید، تحت تأثیر خلق و خوی شما قرار می گیرد. پس باید با خودتان نیز احساس آرامش و آسودگی کنید. هر نوع زیورآلاتی را که در دست دارید، بیرون آورید و ناخن های تان را به اندازه کافی کوتاه کنید تا پوست لطیف کودک، نخراشد. هر چیزی را که لازم دارید دور خودتان قرار دهید تا وقتی ماساژ را شروع می کنید بر حرکات دست تان یا هر چیزی که کودک دوست دارد تمرکز داشته باشید.

فواید ماساژ کودکان

طرز استفاده از روغن

تماس پوست با پوست، رشد و نمو مطلوب را افزایش می دهد. پس لمس کودک و ماساژ بدن برهنه او راهی برای تقویت و پیشبرد این مساله است. روغن کمک می کند تا دستان شما به آرامی روی بدن کودک حرکت کند. هم چنین به شما اجازه می دهد تا حرکت ماساژور را به تدریج محکم تر کرده و مدت بیشتری، بدون این که وقفه ای ایجاد شود، او را ماساژ دهید. روغن، پوست را مرطوب می کند و این کار باعث جلوگیری یا به حداقل رساندن خشکی پوست می شود.

چه روغنی، چقدر، چگونه؟

از روغن بادام یا کنجد استفاده کنید. این روغن ها بوهایی ملایم دارند، سریع جذب پوست می شوند و پوست را تغذیه می کنند. در صورت امکان، روغن طبیعی را انتخاب کنید. روغن های طبیعی کمتر از روغن های مصنوعی پوست را تحریک می کنند. در کشورهایی که ماساژ کودک به صورت سنتی وجود دارد، استفاده از روغن بستگی به مفید بودن و قابلیت دسترسی به آن دارد. افرادی با فرهنگ های آسیایی و آفریقایی که در غرب زندگی می کنند، ترجیح می دهند از روغن هایی استفاده کنند که آماده و قابل دسترسی است و به روغن های مناطق خودشان شباهت دارد، مثل روغن زیتون.

در یک اتاق گرم و آرام

کودکان وقتی برهنه هستند، سریع گرمای بدن شان را از دست می دهند، روغن نیز باعث کاهش حرارت بدن می شود، در نتیجه اتاق باید به اندازه کافی گرم باشد تا کودک تان احساس آرامش کند. ۸۰ درجه فارنهایت (۲۰ درجه سانتی گراد) دمای ایده آل اتاق است. اما اگر با لباس آستین کوتاه احساس سرما نمی کنید، گرمای شما برای ماساژ مناسب است. اگر آرام باشد و تلویزیون و رادیو و سر و صدا مزاحم تان نباشد، هم شما از ماساژ لذت بیشتری می برید؛ هم نوزادتان.

با برنامه ریزی درست

کودک را در فاصله بین دو بار شیر خوردن، وقتی سر حال است ماساژ دهید. اگر بلافاصله بعد از شیر خوردن او را ماساژ دهید، ممکن است باعث ایجاد تهوع و استفراغ در وی شود. بنابراین دست کم یک ساعت صبر کنید. اوایل برای ماساژ دادن کل بدن ۲۰ تا ۳۰ دقیقه را در نظر بگیرید. عجله کردن یا انجام آن بین فعالیت های دیگرتان شاید بی فایده باشد و به بی تابی کودک منجر شود. وقتی که هر دو به ماساژ خو گرفتید، وقت کمتری را می توانید صرف این کار کنید.

فواید ماساژ کودکان

خواهشمنديم اگر سوال يا نکته‌اي براي مطلب فواید ماساژ کودکان

در ذهن شما باقي مانده است، آن‌را در قسمت نظرات با ما و ساير کاربران به اشتراک بگذاريد.

مجله اینترنتی دلگرم

مرجان امینی



این مطلب چقدر مفید بود ؟
5.0 از 5 (2 رای)  
توجه: مطالب پزشکی و سلامت مجله دلگرم ، از منابع معتبر داخلی و خارجی تهیه شده اند و صرفا جنبه اطلاع رسانی دارند ، لذا توصیه پزشکی یا درمانی تلقی نمی شوند ، چنانچه مشکل پزشکی دارید حتما برای تشخیص و درمان به پزشک یا متخصص مراجعه کنید.

دیدگاه ها

اولین نفر برای ثبت دیدگاه باشید !


hits