مزایای تغذیه کودک با شیر مادر
تغذیه با شیر مادر نه تنها یک عمل زیبایی طبیعی بین مادر و کودک است، بلکه بسیاری از مزایای سلامت مهم مادر و کودک را شامل می شود. به دلایلی، این موضوع در سالهای اخیر تبدیل به یک مسئله داغ و پر بحثی شده است،
تغذیه با شیر مادر می تواند بلافاصله پس از زایمان آغاز شود یا بعد از 4 تا 5 ساعت از بخش سزارین شروع شود.
شیر که در ابتدا بیرون می آید، کمی غلیظ و زرد رنگ است و به عنوان یک واکسن عمل می کند. شیر مادر باید در طول 6 ماه اول تنها منبع رژیم غذایی نوزاد باشد. هیچ ویتامین یا آب اضافی دیگر نمی تواند جایگزین شیر مادر باشد شیردهی را می توان برای دو سال یا بیشتر انجام داد.
این موضوع نه تنها تغذیه کودک را فراهم می کند، بلکه پس از زایمان، درد مادر را نیز تسکین می دهد. به طور معمول، نوزادان باید به مدت شش تا 12 بار در روز با میانگین 12 تا 14 دقیقه از هر پستان شیر بخورند.
بجز موارد خاصی نباید کودک از شیر مادر تغذیه کند مانند کودک مبتلا به سل ، عفونت HIV ، و یا اگر مادر مواد مخدر غیر قانونی مصرف می کند، او نباید نوزاد خود را شیر دهد. همچنین، نوزادانی که از گالاکتوزمی رنج می برند نباید با شیر مادر تغذیه شوند.
تغذیه با شیر مادر در غلظت های بسیار متفاوتی در سراسر جهان اتفاق می افتد، در حالی که 75 درصد از زنان در ایالات متحده شیر مادر را برای حداقل شش ماه، در حالی که در بسیاری از نقاط جهان، این تعداد به کمتر از 40 درصد کاهش می یابد. اثبات شده است تغذیه شیر دهی هم به نفع هم مادر و هم نوزاد است ، بنابراین باید به طور جدی به عنوان بخشی از ماه های اولیه شما در نظر گرفته شود.
حتی سازمان بهداشت جهانی WHO توصیه می کند شش ماه از شیر مادر برای مادرانی که سالم هستند و قادر به تولید شیر کافی باشند.
مزایای تغذیه با شیر مادر
تغذیه با شیر مادر دارای مزایای فراوانی برای نوزاد و مادر است. بگذارید جزئیات آنها را در زیر بحث کنیم.
1 - برای نوزادان :
مزایای تغذیه با شیر مادر برای نوزادان به بهبود ایمنی، جلوگیری از بیماری های مزمن و غیره کمک می کند.
2 - بهبود ایمنی :
در طول شیردهی، قدرت ایمنی مادر از طريق آنتی بادی های موجود در شیر مادر به نوزاد منتقل می شود.
مطالعات پزشکی نشان می دهد که کودکانی که از شیر مادر تغذیه می کنند کمتر به پزشک مراجعه می کنند. تغذیه با شیر مادر یک خط دفاع قوی را در برابر بیماری و مرگ و میر نوزاد فراهم می کند.
در واقع، کودکان دارای شیر مادر دارای آسم، بیماری های تنفسی ، اختلالات معده و آلرژی کمتر هستند،
طبق گفته موسسه ملی سلامت کودک و توسعه انسانی ، شیر موجود در شیر مادر لایه ای از گلو و بینی نوزاد را تشکیل می دهد و از این طریق آنها را از گوش و آلودگی های آسم جلوگیری می کند.
3 - جلوگیری از بیماری های مزمن :
مطالعات جالب درسال های اخیر کشف شده که نشان می دهد تغذیه شیر مادر باعث کاهش آسم و چاقی در کودکان می شود.
4 - تقویت ایمنی دستگاه گوارش :
شیر مادر از باعث افزایش ایمنی دستگاه گوارش می شود و از معده و روده نوزاد در برابر باکتریهای خطرناک جلوگیری می کند.
5 - اطمینان رشد مناسب :
شیر مادر غنی از مواد مغذی حیاتی است که به کودک کمک می کند که به درستی رشد کند و به طور قابل توجهی سلامت باشد. ترکیبی از مواد مغذی و مواد معدنی سفارشی در شیر مادر برای کودک شما مناسب است. با مقدار غنی ویتامین، آنتی بادی، پروتئین و چربی ، تغذیه با شیر مادر بهترین راه برای اطمینان از این است که کودک شما مقدار مناسب و غلظت مواد مغذی را دریافت کند.
6 - توسعه مغز :
شیر مادر دارای هسته متعادل مواد مغذی است که برای رشد طبیعی مغز نوزادان ضروری است. این موضوع نوزادان را در مقابل بیماری های مختلف محافظت می کند.
7 - افزایش توانایی های شناختی :
مطالعات نشان می دهد که تغذیه با شیر مادر در نوزادان باعث می شود که سطح آی کیوی آن بالا رود اما مطمئنا به شناخت و رشد ذهنی آسیب نمی رساند. نزدیک بودن و صمیمیت ، و همچنین تجربه مکرر تماس فیزیکی ، به کودک کمک می کند ارتباطات عاطفی را نیز تقویت کند، و بعد در زندگی خود به تعامل اجتماعی خود کمک می کند
8 - پایین آمدن میزان سندروم مرگ ناگهانی نوزاد :
نوزادانی که از شیر مادر تغذیه می کنند 50 درصد از دیگر نوزادان کمتر در معرض خطر سندروم مرگ ناگهانی یا SIDS قرار می گیرند.این بیماری سالانه بیش از 2500 نوزاد را می کشد.
9 - برای مادران :
تغذیه با شیر مادر دارای مزایایی فراوان برای مادران است. این کمک می کند تا آنها وزن بارداری را کاهش دهند، از پیشگیری از سرطان تخمدان جلوگیری کنند و استخوان های قوی تر را در میان دیگران تقویت کنند
10 - کاهش خونریزی رحم :
یکی از هورمون هایی که هنگام شیردهی منتشر می شود، اکسیتوسین است که می تواند به محافظت از رحم کمک کند و آن را به اندازه و شرایط قبل از زایمان بازگرداند.
خونریزی بیش از حد اغلب می تواند منجر به عوارض پس از زایمان شود و حتی شانس ابتلا به سرطان رحم یا تخمدان را افزایش دهد. تغذیه با شیر مادر می تواند این خطر را برای مادران کاهش دهد.
11 - جلوگیری از سرطان پستان:
وقوع سرطان پستان به طور مستقیم به تغذیه با شیر مادر وابسته است و به طور قابل ملاحظه ای از زمان شیردهی در طول عمر شما تاثیر می گذارد.
به طور دقیق تر، زمان بیشتری را صرف شستن شیر مادر کودکان خود می کنید، احتمال شانس ابتلا به سرطان پستان را کاهش می دهد. این یافته در تعدادی از مطالعات در سراسر جهان تایید شده است. همچنین کمک می کند که بافت های پستان در حالت نرمال کار کنند.
12 - ترویج سلامت احساسی :
افسردگی پس از زایمان می تواند یک وضعیت خطرناک و ظریف باشد که بسیاری از مادران از طریق آن مبارزه می کنند، اما حفظ این ارتباط فیزیکی و تغذیه ای با نوزاد شما می تواند به ایجاد یک پیوند که طی نه ماه رشد داشته است کمک کند.
13 - انقباض رحم :
با توجه به عمل مکیدن نوزاد، هورمون در مادر تولید می شود و موجب انقباض رحم می شود
14 - جلوگیری از سرطان تخمدان
همچنین ثابت شده است که تغذیه با شیر مادر خطر ابتلا به سرطان سینه و تخمدان را در مادر کاهش می دهد
15 - جلوگیری از شکستگی هیپ یائسگی :
برخی مطالعات نشان داده اند که زنان دارای نوزادان خود را با شیر مادر شانس کمتری در شکستگی های ران داشته اند که پس از یائسگی رخ می دهد.
16 - کاهش میزان خونریزی در طول قاعدگی :
مطالعات مختلف گزارش داده اند که شیردهی باعث کاهش حجم جریان خون در طی دوره های قاعدگی پس از زایمان می شود. این یک مزیت برای مادر محسوب می شود که در مرحله بهبودی پس از زایمان قرار دارد.
بیشتر بخوانید :
افزایش دادن شیر مادر ، 10 ماده غذایی که شیر مادر را افزایش می دهد
افزایش شیر مادر با گیاهان شیر افزا
فواید شیر مادر نسبت به شیر خشک
ترجمه و تولید توسط :
مجله دلگرم
دیدگاه ها