
زندگینامه کوتاه از مهندس تیمور لکستانی (پدر برق ایران)
مهندس تیمور لکستانی در سال ۱۲۹۴ در سلماس به دنیا آمد. پدرش مسعود دیوان بود که در سال ۱۲۹۷ شمسی در اثر حمله اکراد سیمکو کشته شد.
وی پس از اخذ دیپلم از دبیرستان فردوسی تبریز در سال ۱۳۱۳ به دانشکده فنی دانشگاه تهران راه یافت و در زمره ۱۰ نفر اول پذیرفته و با اخذ رتبه ممتاز فارغالتحصیل شد.
لکستانی که از شاگردان دانشمند فقید محمود حسابی بود، جزء نخستین گروه مهندسان برق دانشآموخته دانشگاه تهران به شمار میرفت که پس از فراغت از تحصیل به صنعت برق کشور ملحق شد.
وی را به خاطر خدمات متعهدانهاش به صنعت برق کشور و نقش تأثیرگذار در توسعه شبکه برق تهران، «پدر برق ایران» لقب دادهاند.
در زمان ورود لکستانی به صنعت برق، کارخانه برق تهران در اختیار مهندسان چک بود و از آن جا که آنها تمایلی برای انتقال دانش و تخصص برق به ایرانیها نداشتند، لکستانی و همکارانش خود را متعهد به کسب این تجارب و تخصص کرده و با مطالعه پنهانی نقشههای مهندسان چک، امور حساس در اداره شبکه برق تهران را فرا گرفتند تا این که سرانجام همین تعهد و تلاش سبب شد تا چکیها مجبور به ترک کارخانه برق شده و اداره کارخانه برق تهران بر عهده مهندسین داخلی قرار گیرد.
وی همچنین پس از انتصاب به ریاست شبکه برق تهران در سال ۱۳۲۶، در توسعه این شبکه نقش بسیار تأثیرگذاری داشت و تا سال ۱۳۴۵ با سمتهای مختلف در زمینه تأمین روشنایی معابر و توسعه شبکه توزیع در تهران و شهرهای دیگر به میهن خدمت کرد.
در گذشت مهندس تیمور لکستانی
وی که بر اثر سکته مغزی در بیمارستان ایرانمهر تهران بستری شده بود، سرانجام روز دوشنبه، دوم آبان ماه ۱۳۹۰ در سن ۹۶ سالگی، دار فانی را وداع گفت.
تهیه و گردآوری مجله دلگرم
جهان باورصاد