دلگرم
امروز: سه شنبه, ۱۴ آذر ۱۴۰۲ برابر با ۲۰ جمادى الأول ۱۴۴۵ قمری و ۰۵ دسامبر ۲۰۲۳ میلادی
تولد اسحاق نيوتن رياضي‏دان انگليسي و دانشمند برجسته جهان (1643م)
0
زمان مطالعه: 2 دقیقه
تولد اسحاق نيوتن رياضي‏دان

اسحاق نيوتن دانشمند بلند آوازه انگليسي، در 25 دسامبر سال 1642م در منطقه نارْسِ انگلستان به دنيا آمد و كودكي  اسحاق نيوتنخود را با غم از دست دادن پدر به تلخ‏كامي گذراند.

وي از جواني به ابزارهاي مكانيكي علاقه داشت تا اين‏كه در دانشگاه كمبريج انگلستان در زمينه‏ هاي رياضي، فيزيك و فلسفه به تحصيل و تحقيق پرداخت.

نيوتن در 24 سالگي قوانين اساسي فيزيك را تنظيم كرد و آن‏ها را درباره اجرام آسماني به كار برد. مهم‏ترين كشف نيوتن، قانون اصلي جاذبه است. كشفيات علمي نيوتن، پايه بسياري از اكتشافات بعدي دانشمندان درباره قوانين حاكم بر طبيعت و اصول رياضي و هندسي شد.

نيوتن مفاهيم و قوانين اساسي مكانيك را فرمول‏بندي نمود و پس از كشف جاذبه عمومي، منظره ‏اي فيزيكي از جهان به وجود آورد كه تا آغاز قرن بيستم دست نخورده باقي ماند.

نيوتن را به دليل مطالعه آثار رياضي‏دانان بزرگ و به ويژه پايه ‏گذاري اساس حساب و جبر و آناليز، به عنوان يكي از بنيان‏گذاران اصول رياضيات عالي مي‏دانند.

نيوتن پس از تحقيقات جالبي كه درباره نور انجام داد ثابت كرد كه نور خوشيد يا نور سفيد عملاً از تركيب رنگ‏هاي گوناگون به وجود آمده است كه با يك منشور ساده قابل تجزيه است.

نتيجه اين تجربه، باعث ايجاد مفهوم طيف يا نوار رنگ گرديد و پايه طيف‏ شناسي ريخته شد. وي هم‏چنين با ساخت نوعي تلسكوپ كه به جاي عدسي، داراي آينه بازتابنده بود، پايه تلسكوپ‏هاي امروزي را گذارد و از آن براي بررسي اعماق كيهان استفاده بُرد.

ديدگاه‏هاي اين دانشمند بزرگ جهان درباره دين، فلسفه و اخلاق نيز مورد توجه بسياري از دين شناسان و متفكران قرار گرفته است. نيوتن آثار متعددي به نگارش درآورده است كه كتاب مباني رياضي فلسفه طبيعي درباره حركت اجسام، مهم‏ترين اثر اوست.

نيوتن در اين كتاب پيروي حركات اجسام در زمين و آسمان را بر اساس قوانين واحد اثبات مي‏كند و قوانين مهم سه ‏گانه خود را در اين‏باره مطرح مي‏سازد.

او بيش از بيست سال آخر عمر را در مقام رياست انجمن سلطنتي انگلستان گذراند و فعاليت‏هاي علمي خود را ادامه داد.

اسحاق نيوتن سرانجام در 20 مارس سال 1727م در 85 سالگي درگذشت و در كليساي وست مينْسْتِر كه مدفن بزرگان بسياري است به خاك سپرده شد.



این مطلب چقدر مفید بود ؟
 

دیدگاه ها

اولین نفر برای ثبت دیدگاه باشید !


hits