کوه اورست، بلندترین کوه جهان است که در نپال قرار دارد و عملا مرز نپال و تبت را مشخص میکند. اما جدا از بزرگی و تلاش بسیاری از کوهنوردان برای فتح این دیو جذاب، حقایق شگفتانگیزی در مورد این کوه وجود دارد که در این مقاله با مطرح کردن آنها هوش را از سرتان میبریم.
اورست 8848 متر ارتفاع دارد!
قله اورست برای اولین بار در سال 1856 با ارتفاع 8840 متر اندازه گیری شد. سپس ارتفاع این کوه در سال 1955 به اندازهی 8848 متر اندازهگیری شد. با این حال، اختلافاتی در اندازهگیری اورست وجود دارد و چینیها ارتفاع قله اورست را 8844 متر اعلام کردهاند.
اورست بیش از 60 میلیون سال قدمت دارد
جالب است بدانید که این کوه زمانی شکل گرفت که صفحهی قاره هند به صفحهی آسیا برخورد کرده، سپس طی چنین برخوردی صفحهی قارهای هند به زیر آسیا فشار آورده و توده عظیمی را از زمین به سمت بالا ایجاد کرده است. این کوه بلند هر سال تقریباً به اندازهی 44 میلیمتر رشد میکند که دلیل آن جابجایی مداوم صفحات تکتونیکیای است که رشته کوه هیمالیا را به سمت بالا میراند.
قله اورست بلندترین کوه روی کره زمین نیست!
بله تعجب نکنید، عنوان بلندترین کوه متعلق به Mauna Kea است که 10200 متر ارتفاع دارد. با این حال، بخش زیادی از آن زیر سطح دریا قرار دارد. بنابراین قله اورست بلندترین قلهای است که بالاتر از سطح دریا قرار دارد.
صعود به قله اورست میتواند بین 25000 تا 70000 پوند (حدودا 2 الی 4 میلیارد تومان) هزینه داشته باشد!
هزینه متوسط صعود به این قله معروف بسته به سطح حمایت مورد نیاز برای کوهنوردان حدود 50000 پوند هزینه دارد.
فتح قله اورست تقریباً 39 الی40 روز طول میکشد
البته این زمان شامل مدت زمان پیادهروی به کمپ اصلی اورست نمیشود و بسته به شرایط میتواند 10 تا 14 روز طول بکشد. در همین راستا جالب است بدانید که دلیل طولانی شدن زمان صعود به قله اورست این است که بدن انسان نمیتواند خود را با آن ارتفاع زیاد تطبیق دهد، چراکه در قله تنها یک سوم اکسیژن در مقایسه با سطح دریا وجود دارد. کوهنوردان معمولاً از کپسولهای اکسیژن استفاده می کنند تا به آنها در برابر اثرات ارتفاع زیاد ناشی از کمبود اکسیژن کمک کند. خالی از لطف نیست اگر بدانید که لاکپا گلو شرپا در سال 2003 از سمت جنوبی کوه نپال شروع به حرکت کرد و در عرض 10 ساعت و 56 دقیقه کوه اورست را فتح کرد.
دیدگاه ها