با تفاوت دو گربه‌سان ببر و پلنگ بیشتر آشنا شویم

۲,۵۶۶
۹
۰
چهارشنبه, ۱۷ مهر ۱۳۹۸ ۱۷:۰۲
ببر و پلنگ دو جانور از خانوادهٔ گربه‌سانان هستند که با یکدیگر تفاوت هایی دارند. با ما در مجله دلگرم همراه باشید تا تفاوت های ببر و پلنگ را بشناسیم .
با تفاوت دو گربه‌سان ببر و پلنگ بیشتر آشنا شویم

پلنگ و ببر چه تفاوتی با هم دارند؟

پلنگ (نام علمی: Panthera pardus) جانوری از خانوادهٔ گربه‌سانان و کوچک‌ترین حیوان در میان چهار گربه بزرگ در سردهٔ Panthera است که شیر، ببر و جگوار سه عضو دیگر آنند.

زیستگاه پلنگ در گذشته از آفریقای جنوبی تا کره در سراسر آفریقا و جنوب آسیا پراکنده بود. اما تخریب زیستگاه و شکار قلمرو این حیوان را به‌ شدت کاهش داده و امروزه بیشترین تراکم پلنگ‌ها در آفریقای جنوب صحرا است.

آی‌یوسی‌ان این حیوان را با توجه به کاهش جمعیت و کاهش محدودهٔ زندگی آن در فهرست گونه‌های «در مرز تهدید به انقراض» قرار داده است.

اما با همه این احوال جمعیت پلنگ‌ها از دیگر گونه‌های خویشاوند خود یعنی شیر، ببر و جگوار بیشتر است و وضعیت حفاظتی بهتری دارد.

فرق پلنگ و ببر

فرق پلنگ و ببر

پلنگ در مقایسه با دیگر گربه‌سانان پاهایی کوتاه، بدنی کشیده و جمجمه‌ای بزرگ دارد. بیشتر به جگوار شباهت دارد با این تفاوت که کوچکتر و لاغرتر از آن است.

پوستش با خال‌هایی گل‌مانند پوشیده شده که شبیه به خال‌های جگوار است. پلنگ شکارچی ماهری است .

موفقیت بالای این گونه در حیات وحش تا حدی به قابلیت‌های شکارگری فرصت‌طلبانه‌اش، انطباق‌پذیری‌اش به زیستگاه‌های مختلف، امکان دویدن با سرعت ۵۸ کیلومتر در ساعت، توانایی بی‌نظیرش در بالارفتن درخت حتی در حالی‌که لاشه بزرگی را با خود حمل می‌کند و همچنین توانایی شناخته‌شده‌اش در حرکت پنهانی مربوط می‌شود.

پلنگ تقریبا از هر حیوانی که بتواند شکار کند تغذیه می‌کند و زیستگاه مطلوب او نیز از جنگل‌های بارانی تا نواحی بیابانی متغیر است.

separator line

مشخصات پلنگ

  • فرمانرو: جانوران
  • شاخه: طناب داران
  • رده: پستانداران
  • راسته: گوشت خواران
  • خانواده: گربه سانان
  • سرده: پلنگ شکلان
  • گونه: Panthera pardus

separator line

زیرگونه‌های پلنگ

  • پلنگ آفریقایی (P. pardus pardus)، آفریقای جنوب صحرا
  • پلنگ آمور (P. pardus orientalis)، خاور دور روسیه، شبه‌جزیره کره و شمال شرقی چین
  • پلنگ عربی (P. pardus nimr)، شبه‌جزیره عربستان
  • پلنگ هندی (P. pardus fusca)، شبه‌جزیره هند
  • پلنگ عربی (P. pardus nimr)، شبه‌جزیره عربستان
  • پلنگ هندوچینی (P. pardus delacouri)، جنوب شرق آسیا
  • پلنگ جاوه (P. pardus delacouri)، جاوه، اندونزی
  • پلنگ شمال چینی (P. pardus japonensis)، شمال چین
  • پلنگ ایرانی (P. pardus saxicolor)، آسیای میانه، قفقاز و ایران
  • پلنگ سری لانکایی (P. pardus kotiya)، سری لانکا

separator line

تفاوت ببر و پلنگ

تفاوت ببر و پلنگ

ببر (نام علمی Panthera Tigris) جانوری از تیرهٔ گربه سانان است که طول قامت آن به ۳٫۳ متر و وزن آن به بیش از ۳۰۰ کیلوگرم می‌رسد و بزرگ‌ترین گونه از این تیره به شمار می‌رود.

این جانور دارای بدنی عضلانی و پاهایی بسیار نیرومند است. بدن ببر دارای موهای بلند و برّاق به رنگ نارنجی، همراه با خطهای سیاه عمودی می‌باشد.

جثّهٔ ببرهای نر بزرگ‌تر از ببرهای ماده‌است و همچنین موهای روی گونهٔ ببر نر بلندتر از ببر ماده می‌باشد.

ببرها جانورانی شبکار و مستقل هستند. آنها جانوران ماهری هستند و حتّی می‌توانند به بالای درختها بروند.

این جانوران برروی زمین هم بسیار ماهر و سریع هستند و می‌توانند با یک حرکت سریع طعمهٔ خود را شکار کند.

جانورانی که ببرها از آنها تغذیه می‌کنند عبارت‌اند از: گراز وحشی، آهو، بوفالو و گاو اهلی و برخی پستانداران دیگر. آنها شناگران خوبی نیز هستند.

گاهی این جانوران شب‌ها تا ۲۰ کیلومتر راه می‌روند ودریک خیز می‌توانند ۱۰ متر بپرند، ولی با جثهٔ بزرگشان در نود درصد شکار هایشان ناموفق هستند.

نرها و ماده‌ها تنها در هنگام جفتگیری به مدّت چند روز در کنار یکدیگر می‌مانند. ببرهای ماده پس از ۱۰۳ تا ۱۰۵ روز بارداری دو یا سه توله به دنیا می‌آورند. توله‌ها تا چند سال همراه با مادر خود زندگی می‌کنند.

به طور کلی وزن ببرهای نر از ۲۰۰ تا ۳۲۰ کیلوگرم است و ماده آنها از ۱۲۰ تا ۱۸۰ کیلوگرم می‌باشد. میانگین قد در نرها ۲٫۶ تا ۳٫۳ متر و در ماده‌ها ۲٫۳ تا ۲٫۷۵ متر می‌باشد.

separator line

مشخصات ببر

  • فرمانرو: جانوران
  • شاخه: طناب داران
  • رده: پستانداران
  • راسته: گوشت خواران
  • خانواده: گربه سانان
  • سرده: پلنگ شکلان
  • گونه: ببر

separator line

زیرگونه‌های ببر

  • ببر بنگال ، در هند، نپال، بوتان و بنگلادش
  • ببر هندوچین ، در کامبوج، جنوب چین، لائوس، میانمار، تایلند و ویتنام
  • ببر مالایی (جکسونی)، در جنوب شبه‌جزیرهٔ مالایا
  • ببر سوماترایی ، در جزیرهٔ اندونزیایی سوماترا
  • ببر سیبری یا ببر آمور، در سیبری
  • ببر جنوب چین که به آن ببر شیامن یا ببر آموی می گویند

ببر بنگال پرشمارترین زیرگونه و ببر سیبری بزرگترین زیرگونهٔ ببر است. از ۹ زیرگونهٔ این جانور ۳ زیرگونه از جمله ببر مازندران منقرض شده‌اند و ۶ زیرگونهٔ دیگر نیز در خطر انقراض قرار دارند.

قلمرو تاریخی این حیوانات از میان رودان و قفقاز تا بیشتر نواحی شرقی و جنوبی آسیا امتداد می‌یافت اما این قلمرو امروزه به‌شدت کاهش یافته‌است.

ببرها اگر پیر باشند و یافتن غذا برای آن‌ها سخت باشد یا اگر در جای که توله‌های خود را بزرگ می‌کنند غذا کمیاب باشد به انسان‌ها حمله می‌کنند.

ببرها ترجیح می‌دهند از پشت حمله کنند لذا بعضی از روستاییان هندی که در نزدیکی منطقه حفاظت شدهٔ ببرها زندگی می‌کنند ماسک‌های صورت را از پشت سرشان می‌بندند.

separator line

بیشتر بخوانید:

کدام حیوانات بدون جفت تولید مثل می کنند؟

کدام حیوانات پریود میشوند؟

تفاوت بین سمور و راسو در چیست ؟


این مطلب چقدر مفید بود ؟
(9 امتیاز , میانگین: 4.7 از 5)  

دیدگاه ها

شما هم می توانید نظرات خود را ثبت کنید



کد امنیتی کد جدید
hits

آخرین مطالب دلگرم