دلگرم
امروز: سه شنبه, ۲۹ اسفند ۱۴۰۲ برابر با ۰۸ رمضان ۱۴۴۵ قمری و ۱۹ مارس ۲۰۲۴ میلادی
آلاشت مازندران کجاست؟ + جاهای دیدنی آن
0
زمان مطالعه: 8 دقیقه
در این مطلب به معرفی شهر آلاشت می‌پردازیم؛ شهری که تا پیش از این به عنوان روستای آلاشت شناخته می‌شد و به واسطه تولد رضاشاه در آن، عنوان زادگاه بنیانگذار پهلوی را داشت.

آلاشت مازندران جاذبه ای تاریخی و دارای طبیعتی بکر

آدرس آلاشت : استان مازندارن، بین سوادکوه و پل ورسک

به گزارش دلگرم : آلاشت مازندران | Alasht در هر گوشه از سرزمین ما ایران ، طبیعت رنگی پاشیده که هر چه بیشتر پیش بروی تمام نمی شود و در نهایت جاذبه ای می ماند که از نگاه ما به دور مانده است.

در واقع طبیعت با همه ی مهربانیش موجب آرامش و احساس خوشایندی می شود که کمتر جایی شبیه آن می توان یافت. با این اوصاف این بار مجدد دلمان هوای طبیعت کرده است تا از این هیاهو و شلوغی و روزمرگز ها فاصله بگیریم و در جستجوی مقصدی دیگر دل به جاده بسپاریم، مقصدی تازه که خستگی ها را از تنمان به در کند و خاطره ای به یادماندنی را ذهنمان به تصویر بکشد، آن جایی که طبیعت در ذهنمان جلوه گری می کند تا شاهکاری را پیش رویمان قرار دهد، به گونه ای که شاید زبان در توصیفش قاصر بماند.

یکی از زیباتریین مقاصدی که می توانید به عنوان مقصد برای آخر هفته های تابستانی و گرم و داغ خود انتخاب کنید، آلاشت مازندران است.این روستای زیبا و دیدنی که دارای فاصله ای تنها ۴ ساعته از تهران است، یکی از خوش آب و هواترین مناطقی است که ما می توانیم به شما در نزدیکی تهران معرفی کنیم.این روستای بسیار خاص و خوش آب و هوا یکی از بهترین مقاصد مردم در زمانی است که دیگر از آب و هوای گرم شهر به تنگ آمده اید و دیگر می خواهید به جایی پناه ببرید که کمی شما را با مفهوم واقعی تابستان البته به جز گرمای ذوب کننده اش آشنا شوید.

آلاشت کجاست | جاهای دیدنی + عکس و مسیر آلاشت مازندران

آلاشت در مازندران

از مزایای سفر به آلاشت مازندران این است که:

  • فاصله ی شما تا آن کم است
  • بسیار خوش آب و هوا است
  • دارای طبیعتی بکر و بسیار زیباست
  • مقصدی فوق العاده برای یک مسافرت آخر هفته ای است

فکرش را بکنید که صبح یک روز تعطیل، پنجره ی اتاق خود در آلاشت را باز کرده اید و رو به طبیعتی بسیار سر سبز و زیبا هستید!به نظر تجربه کردن این تصویر ذهنی بهتر از این است که آن را تصور کنید. بنابراین، ما در ادامه شما را از همه نظر برای سفر به یکی از زیباترین نقاط استان مازندارن یعنی آلاشت، آشنا خواهیم کرد. آلاشت مازندران یکی از معروف ترین منطقه های این استان است که به خاطر جاذبه های طبیعی که در خود دارد یکی از معروف ترین نقاط برای سفر در نزد تمامی مسافرینی است که می خواهند روزهای یک نواخت و تکراری خود را به صرف بازدید از یک منطقه ی خوش آب و هوا مهمان کنند.

فضای سبز آلاشت

آلاشت در واقع نزدیک به سوادکوه و پل ورسک است و از نزدیک ترین نقاط شمالی ایران به شهر تهران است.از لحاظ جغرافیایی، آلاشت رد ارتفاع ۱۹۰۰ متری از سطح دریا قرار گرفته و از لحاظ جاذبه های توپوگرافیک و جغرافیایی به خاطر طبیعت همیشه سبز و بسیار بکرش معرف شده است.بر طبق آماری که در سال ۱۳۹۵ از آخرین آمارگیری در این منطقه به دست آمد، در حدود ۱۱۹۳ نفر در این روستای بسیار خوش آب و هوا زندگی می کنند.

فضای سبز آلاشت

منظره ای کلی از آلاشت

با این که آلاشت به روستا معروف است اما درباره ی این منطقه باید بدانید که در سال ۱۳۵۱ بود که این منطقه از روستا تبدیل به شهر شد و دیگر آن را شهر آلاشت مازندران می شناختند.به صورت میانگین سالانه ی بارشی در این منطقه ی مازندرانی، ۷۱۰ میلی متر می باشد.آلاشت به صورت کلی از چندین محله تشکیل شده که معمولا نام های خانوادگی آنان یک پشوند و پیشوندی از آلاشت و اشاره ی آن دارد.

از نکات جالبی که درباره ی مردم آلاشت می توانیم به شما بگوییم این است که مردم این شهر مخصوصا در بازه های سنی بالا این است که در فصلی همچون فصل بهار، گیاهان دارویی و سبزیجاتی که بعدا می توان آن ها را خشک کرده و به عنوان ادویه های غذایی استفاده می شوند را جمع آوری نمایند.

آلاشت (Alasht)

جاده آلاشت

یکی از جذابیت های آلاشت این است که درختانی مثل گیلاس، سیاه ریشه، گردو و فندق بسیار رشد می کنند.درباره ی نام آلاشت اهالی این منطقه چنین می گویند که نام این منطقه را به سه شکل” آلاشت” ،” اِلاشت” و ” اَلاشت” تلفظ می کنند. در مراوده و گفتگو با اهالی این روستا از زبان آن ها ” اِلاشت” را بیشتر می شنوید.اما هنگاهی که مامورین ثبت احوال، در شناسنامه های مردم نام آلاشت را ثبت کردند این نام رواج بیشتری یافت و سازمان جغرافیایی ارتش نیز این نام را ثبت کرد.اما بهتر است بدانید که این نام به چند دلیل که مهم ترین آن آشیانه عقاب است گرفته شده است و وجه تسمیه آن وجود عقاب های بسیار زیاد در این منطقه است.

آلاشت در سوادکوه مازندران

قبل از این که بگوییم از کجا و چگونه این هدیه ی خداوند و طبیعت را بپیمایید، بیایید تا کمی از زیبایی های این منطقه برایتان بگوییم تا سفرتان به این منطقه حتمی شود!وقتی به سوی آلاشت مازندران پیش می روی احساس خواهید کرد که شاید این هم مانند سایر مناطق اطراف است اما رفته رفته به مقصد که نزدیک و نزدیک تر که می شوید و اندکی بالاتر از سطح جاده می روید خنکی بسیار هوا و اختلاف دما با چند دقیقه قبل را به طور محسوس احساس خواهید کرد و کم کم به سوی مه و ابری پیش خواهید رفت که غلیظ و غلیظ تر هم خواهد شد که آن قدر که حتی تا چند قدمی خود را نمی توانید ببینید!

بالاتر هم که می روید، گویی روی ابرها ایستاده اید و به همان حالتی که برایتان خیال انگیز و زیبا بوده، هم اکنون می توانید ببینید که رنگ واقعیت را بر خود گرفته و به شاهکاری تبدیل شده است که شما را بدون شک متعجب خواهد کرد.از توصیفات شاعرانه ی فضا و حال و هوای آلاشت که بگذریم، باید یگوییم که در جاده ی فیروزکوه و بعد از آن و دقیقا بعد از شهر زیر آب و روبروی پاسگاه پلیس راه، دیگر داخل مسیر اصلی آلاشت افتاده اید و راه رسیدن به این منطقه افتاده اید.برای پیدا کردن جاده ی آلاشت هم می توانید از تابلوی آلاشت ۳۵ کیلومتر کمک بگیرید. در ضمن یادتان باشد که زمان تقریبی برای رسیدن به این منطقه در حدود ۳ تا ۴ ساعت از تهران است که بالاتر هم به آن اشاره کردیم.

آلاشت مازندران جاذبه ای تاریخی و دارای طبیعتی بکر

ویژگی های طبیعی آلاشت مازندران

روستایی دوست داشتنی آلاشت مازندران به نام محله قدیمی آلاشت در فهرست آثار ملی کشور به ثبت ملی رسیده است، آلاشت زیبا در دامنه شمالی فیروزکوه و در ارتفاع ۱۹۰۰ متر از سطح دریا، دارای آب و هوای معتدل که از چند محله تشکیل شده و دارای میانگین بارندگی بین ۵۰۰ تا ۷۰۰ میلی لیتر در سال می باشد.رودخانه چرات یا روآر، آب این منطقه را تامین می کند که از انتهای دره این منطقه می گذرد و از کوه های خوزنک پرخیان و خوز سرچشمه می گیرد.آب مصرفی و لوله کشی شده ساکنین این منطقه نیز از چشمه ها و آب چاه های عمیق تامین می گردد.

آلاشت مازندران همچنین حیات وحش حفاظت شده دارد و درختانی چون گردو، فندق و گیلاس و… را در دل خود جای داده که خانه اهالی این روستا نیز از این درختان بی نصیب نیستند.نه تنها طبیعت بکر این سرزمین، بلکه آلاشت مازندران از داشتن آثار تاریخی و مذهبی نیز بی نصیب نیست، موزه مردم شناسی آلاشت مازندران یکی از جذاب ترین جاذبه های موجود در این منطقه است. توصیه می کنیم که حتما به دیدن رصد خانه و مساجد این روستا نیز بروید.

طبیعت زیبای آلاشت شما را از خود بیخود خواهد کرد

رصد خانه البته در ورودی این روستا واقع شده در محله ای به نام کاربار که شامل برخی از امکانات رفاهی از جمله هتل و پمپ بنزین نیز می گردد. این رصد خانه در سال ۱۳۸۵ و با همت شهرداری آلاشت با کمک دو شرکت اصفهانی و شیرازی، اولین رصد خانه مازندران بنا گردید که رصدخانه آیت‌الله صالحی مازندرانی نام نهاده شد.از آثار مذهبی این روستا می توان به مسجدی اشاره کرد که رضا شاه برای یادبود پدرش در بالامحله در شمال غربی آلاشت بنا کرد، این مسجد اکنون به نام مسجد امام حسین (ع) شهرت دارد.

آلاشت مازندران دارای یک هتل نیز می باشد که امروز نیمه مخروبه است اما در زمان پهلوی دوم برای اقامت موقتی دربار و خانواده ساخته شده بود اما امروز قسمتی از آن در اختیار کارکنان پمپ بنزین و شرکت نفت می باشد.یک زیارتگاهی نیز در این روستا وجود دارد که تنها بانوان اجازه ورود دارند و گفته می شود مدفن بانویی پاکدامن است.این مکان قبل از اسلام معبد آناهیتا بوده است و برای بازدید از آن باید مسیری سربالایی را پیاده طی کنید.



این مطلب چقدر مفید بود ؟
 

دیدگاه ها

اولین نفر برای ثبت دیدگاه باشید !


hits