دلگرم
امروز: چهارشنبه, ۱۲ مهر ۱۴۰۲ برابر با ۱۸ ربيع الأول ۱۴۴۵ قمری و ۰۴ اکتبر ۲۰۲۳ میلادی
نکات مهم دفترچه انتخاب رشته 99
1
زمان مطالعه: 7 دقیقه
دفترچه انتخاب رشته کنکور سراسری 99 برای هر یک از گروه های آزمایشی (شامل ریاضی، انسانی، تجربی، هنر و زبان انگلیسی) به طور مجزا منتشر می شود و داوطلبان می توانند دفترچه انتخاب رشته 99 را از سایت سازمان سنجش به آدرس sanjesh.org دانلود نمایند.

دفترچه انتخاب رشته 99 زمانی به کارتان خواهد آمد که بخواهید انتخاب رشته کنکور سراسری را انجام دهید. پس اگر در کنکور سراسری 99 شرکت کرده اید، شما جز کسانی خواهید بود که نیاز به دفترچه انتخاب رشته 99 خواهد داشت. در لینک دفترچه انتخاب رشته 99 ضمن مطالعه نکات مهم انتخاب رشته که در این متن به آن اشاره نشده می توانید دفترچه انتخاب رشته را به محض انتشار دانلود کنید.

دفترچه انتخاب رشته کنکور سراسری 99 برای هر یک از گروه های آزمایشی (شامل ریاضی، انسانی، تجربی، هنر و زبان انگلیسی) به طور مجزا منتشر می شود و داوطلبان می توانند دفترچه انتخاب رشته 99 را از سایت سازمان سنجش به آدرس sanjesh.org دانلود نمایند. علاوه بر این، با انتشار دفترچه انتخاب رشته 99 توسط سازمان سنجش، نسخه کاغذی آن نیز در دکه های روزنامه فروشی سراسر کشور توزیع می شود.

دفترچه انتخاب رشته 99 معمولا دو سه روز قبل از آغاز فرآیند انتخاب رشته کنکور سراسری 99 روی سایت سازمان سنجش قرار می گیرد و داوطلبان می توانند برای آغاز انتخاب رشته خود از دفترچه انتخاب رشته 99 استفاده کنند. در نظر داشته باشید دفترچه انتخاب رشته 99 در واقع راهنمای انتخاب رشته کنکور سراسری می باشد و داوطلبان به کمک دفترچه انتخاب رشته 99 از زیر و بم انتخاب رشته کنکور سراسری 99 مطلع می شود. پس مطالعه دقیق دفترچه انتخاب رشته کنکور سراسری 99 به همه داوطلبان کنکور سراسری توصیه می شود.

دفترچه انتخاب رشته 99 – مراحل انتخاب رشته مندرج در دفترچه انتخاب رشته 99

مراحل انتخاب از میان مجموعه رشته محل هایی که در دفترچه انتخاب رشته 99 درج شده، به طور کامل در دفترچه انتخاب رشته 99 آمده است. در این مطلب نیز ما به ترتیب مراحل انتخاب رشته کنکور سراسری را برای داوطلبان کنکور سراسری بیان می کنیم. مراحل انتخاب رشته کنکور سراسری 99 عبارتند از؛

مرحله اول - دریافت کارنامه: منظور از کارنامه، کارنامه اولیه کنکور سراسری است که اطلاعاتی چون رتبه داوطلب در کنکور سراسری، وضعیت مجاز/غیرمجاز داوطلب در دوره های مختلف (از جمله روزانه، نوبت دوم، دانشگاه آزاد و ...)، اطلاعات ثبت نامی و شناسنامه ای داوطلب (مثل معدل داوطلب) و غیره در آن وجود دارد.

مرحله دوم- مطالعه دفترچه راهنمای انتخاب رشته آزمون سراسری 99

در دفترچه انتخاب رشته 99 مقررات و ظرفیت رشته های با آزمون وجود دارد. شرایط و ضوابط دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی در قالب فایل PDF به صورت جداگانه در سایت سازمان سنجش بارگذاری شده است. در واقع دفترچه انتخاب رشته 99 برای راهنمایی و هدایت داوطلبان کنکور سراسری طراحی شده است.

توجه: برای ثبت نام در رشته های بدون آزمون و اطلاع از شرایط پذیرش آن باید از دفترچه راهنمای انتخاب رشته براساس سوابق تحصیلی استفاده کنید. امکان ثبت نام در رشته های بدون آزمون و صرفا بر اساس سوابق تحصیلی تا مهرماه وجود دارد.

مرحله سوم – انتخاب رشته از همه دوره هایی که طبق کارنامه مجاز شده اید و اولویت بندی رشته ها در فرم انتخاب رشته 99 به ترتیب علاقه مندی.

وضعیت دوره های مختلف دانشگاه ها در کارنامه اولیه کنکور سراسری مشخص می شود. برای مثال وضعیت داوطلبی در دوره های مختلف دانشگاه ها در کارنامه اولیه کنکور سراسری به قرار زیر است. این داوطلب باید بر اساس وضعیت مجاز/غیرمجاز خود اقدام انتخاب رشته کنند. همانطور که می بینید داوطلب مورد نظر در همه دوره ها برای انتخاب رشته مجاز شده است؛ پس رتبه خوبی را به دست آورده است.

نکات مهم دفترچه انتخاب رشته 99

داوطلبان باید براساس دوره هایی که مجاز شده اند، دست به انتخاب رشته به زنند. توجه داشته باشید که فرم انتخاب رشته کنکور سراسری را بر اساس اولویت ها و علافه مندی خود بچینید.

مرحله چهارم – انتخاب رشته اینترنتی : اعلام رشته های انتخابی براساس دفترچه انتخاب رشته 99 به سازمان سنجش در فرم انتخاب رشته.

در این مرحله فرم انتخاب رشته کنکور سراسری خود را در سامانه انتخاب رشته سازمان سنجش وارد می کنید.

دفترچه انتخاب رشته 99 – انتخاب رشته دانشگاه های پیام نور و غیرانتفاعی

درصورتی که مایل هستید در انتخاب رشته دانشگاه های پیام نور و غیرانتفاعی انتخاب رشته کنید، می توانید در دفترچه انتخاب رشته 99، کد رشته محل های دانشگاه های پیام نور و غیرانتفاعی را مشاهده کنید و برای پر کردن فرم انتخاب رشته کنکور سراسری از کد رشته محل های دانشگاه پیام نور و غیرانتفاعی مندرج در دفترچه انتخاب رشته 99 استفاده کنید.

برای انتخاب رشته در دانشگاه های پیام نور و غیرانتفاعی می بایست علاقمندی خود را به رشته های پیام نور و غیرانتفاعی اعلام کنید. برای این کار شما درصورت مجاز شدن برای انتخاب رشته در دانشگاه های پیام نور و غیرانتفاعی، (که معمولا مجاز می شوید) باید از صفحه اصلی وبگاه سازمان سنجش، از قسمت خرید کارت اعتباری می توانید، کارت اعتباری بخرید. پس از پرداخت هزینه و خرید کارت اعتباری، سازمان سنجش کدی را برای انتخاب رشته دانشگاه های پیام نور و غیرانتفاعی در اختیارتان قرار می دهد.

در سال گذشته هزینه خرید کارت اعتباری و ثبت اعلام علاقه مندی به رشته های پیام نور و غیرانتفاعی 13800 تومان بوده است.

دفترچه انتخاب رشته 99 – چگونه انتخاب رشته کنیم؟

مهم ترین نکات انتخاب رشته کنکور سراسری که در دفترچه انتخاب رشته سراسری 99 ذکر شده است، عبارتند از؛

  • همه داوطلبان کنکور سراسری در هر گروه آزمایشی می توانند در فرم انتخاب رشته 99 حداکثر 150 رشته را انتخاب کنند.
  • رشته محل های مورد نظرتان را برای انتخاب رشته از دفترچه انتخاب رشته 99، از بخش ظرفیت دانشگاه ها، مربوط به هر گروه آزمایشی انتخاب کنید.
  • برای انتخاب رشته از دوره های مختلف (روزانه، نوبت دوم، پیام نور، و سایر دوره های دیگر) به شرایط اختصاصی هر دوره در دفترچه انتخاب رشته 99 توجه کنید.
  • برای جلوگیری از اشتباه در فرآیند انتخاب رشته کنکور سراسری، قبل از ورود فرم نهایی انتخاب رشته به سامانه اصلی انتخاب رشته 99، رشته های انتخابی خود را با کد مربوط به هر رشته، به ترتیب علاقه مندی در پیش نویس انتخاب رشته وارد کنید. نمونه و پیش نویس انتخاب رشته کنکور سراسری در پایان دفترچه انتخاب رشته 99 درج شده است.
  • پس از نهایی کردن انتخاب ها، رشته های انتخابی و ترتیب اولویت و چیدمان فرم نهایی انتخاب رشته ی خود، آن ها را در سامانه اصلی انتخاب رشته کنکور سراسری 99، به سازمان سنجش اعلام کنید. برای دسترسی به سامانه انتخاب رشته 99 به سایت سازمان سنجش به آدرس org مراجعه کنید.
  • توجه داشته باشید که رشته هایی را که بیشتر دوست می دارید در اولویت های اول فرم انتخاب رشته بگنجانید. اگر در مجموعه رشته هایی که انتخاب کرده اید، شرایط قبولی در چند رشته را داشته باشید، سازمان سنجش اولین رشته در فرم انتخاب رشته را به عنوان رشته قبولی اعلام می کند. پس به رشته هایی که انتخاب می کنید و ترتیب آن ها در فرم انتخاب رشته کنکور سراسری دقت کنید.
  • بعد از وارد کردن کد رشته محل ها در فرم انتخاب رشته کنکور سراسری در مدت زمان باز بودن سامانه انتخاب رشته می توانید هشت نوبت رشته های انتخابی خود را ویرایش کنید. پس از اتمام زمان انتخاب رشته کنکور سراسری امکان جا به جایی رشته های انتخابی در فرم انتخاب رشته نیست.
  • بنا به گفته سازمان سنجش بعد از اعلام نتایج نهایی کنکور سراسری امکان تغییر رشته قبولی در بین مجموعه رشته هایی که انتخاب کرده اید، نیست. با وجود این داوطلبان کنکور سراسری می توانند به کمک کارنامه سبز و پیگیری های مداوم در زمان معینی که سازمان سنجش اعلام می کند، در رشته های بعد از رشته ای که قبول شده اند، امکان تحصیل داشته باشند.

نکته: داوطلبان کنکور سراسری باید همه موارد بالا را که در دفترچه انتخاب رشته 99 درج شده است، در نظر داشته باشند تا میزان خطاها و اشتباهات انتخاب رشته کنکور سراسری را به حداقل برسانند.



این مطلب چقدر مفید بود ؟
5.0 از 5 (1 رای)  


دیدگاه ها
اولین نفر برای ثبت دیدگاه باشید !

hits