وکیل خوب کیست؟ وکیل خوب دارای چه ویژگی ها است؟ راه های جستجوی وکیل خوب چیست؟ وکیل خوب در تهران کیست؟ در چه شرایطی ما به یک وکیل نیاز داریم؟ تفاوت انواع وکیل در چیست؟ وکیل پایه یک دادگستری و وکیل پایه دو دادگستری به چه معناست و این دو چه تفاوتی با یکدیگر دارند؟ کارآموز وکالت کیست؟ تمامی این سؤالات ممکن است زمانی که به یک مشکل حقوقی برمیخوریم در ذهن ما نقش ببندند.
وکیل چیست؟
امروزه اکثر انسان ها ممکن است به نحوی با مشکل حقوقی برخورد کرده باشند و نیاز به یک وکیل پیدا کرده باشند. بطور کلی میتوان گفت وکیل شخصی است که با عقد قرارداد بین او و یک شخص حقیقی و حقوقی مجموعه وظایفی با تعیین حق الوکاله ای مشخص به عهده وی گذارده میشود و وکیل موظف به انجام آن وظایف میگردد. در نظر داشته باشید همواره با برخوردن به یک مشکل حقوقی نیاز به وکیل خوب احساس میشود تا بتواند در کمال عدالت و صداقت از پایمال شدن حق و حقوق طرفین دعوا جلوگیری به عمل آورد. وکیل حقوقی وکیلی است که دارای تجربه و سواد و تخصص کافی و وافی در زمینه فعالیت خود باشد. این مطلب به این معنا نیست که فقط وکلایی با سن بالا وکلای خوبی هستند. چه بسا افراد پا به سن گذاشته ای که پرونده های بسیاری را به نتیجه نرسانده اند و از طرفی وکلای جوان با انگیزه و توانمندی که در همان چند سال شروع فعالیت خود پرونده های گوناگونی را با پشتکار و تلاش و دانش خود به بهترین و عادلانه ترین نتیجه های ممکن رسانده باشند و در شهر محل فعالیت خود چه تهران و چه شهرستان های دیگر نام و شهرتی برای خود رقم زده باشند.
انواع وکیل
وکیل انواع مختلفی دارد، ممکن است به کرات عبارات وکیل حقوقی، وکیل اداری، وکیل پایه یک، وکیل پایه دو و کارآموز وکالت را شنیده باشید. هر کدام از عبارات گفته شده دارای معنی و مفهوم متفاوتی هستند که شما را تا حدودی با آن ها آشنا میکنیم. تا در زمان بروز مشکل بتوانید بهترین انتخاب ممکن را داشته باشید.
وکیل حقوقی و یا قضائی وکیلی است که دارای مدرک کارشناسی حقوق است، این شخص حتماً باید تحصیلات حقوقی داشته باشد. در آزمون وکلای دادگستری و یا مرکز امور وکلا و کارشناسان قوه قضائیه شرکت کرده و از بین هزاران نفر پذیرفته شده باشد. دوره کارآموزی وکالت را گذرانده و پروانه وکالت دریافت کرده باشد. تنها وکیلی که دارای پروانه وکالت است میتواند به عنوان وکیل در دادگاه حضور پیدا کرده و از حق و حقوق موکل خود دفاع کند.
وکیل اداری وکیلی است که از طرف شخصی حقیقی و یا حقوقی موظف به انجام امور اداری و یا خرید و فروش و ... موضوعی خاص که در یک قرارداد خاص که این قرارداد هم میتواند به صورت دست نویس باشد و یا در دفاتر رسمی تهیه و تنظیم شده باشد، میشود. این شخص نیازی به تحصیلات حقوقی ندارد و حتی میتواند بیسواد باشد. این شخص تنها میتواند در ادارات امور اداری که به او واگذار شده است را انجام دهد و حق شرکت در دادگاه و مراجع قضایی را ندارد و در صورت اقدام به این عمل مطابق قانون مجازات خواهد شد.
ممکن است با شنیدن عبارت وکیل پایه یک و وکیل پایه دو این سؤال در ذهن شما نقش ببندد که این دو چه تفاوتی با هم دارند؟ وکالت چند پایه و درجه دارد؟ و ...
بیشتر بخوانید: چگونه بهینه سازی سایت بر روی فروش تاثیر می گذارد؟
تفاوت وکیل پایه یک و پایه دو در چیست؟
باید گفت وکیل پایه یک مجرب ترین و باتجربه ترین نوع وکیل است که برای رسیدن به این درجه از وکالت، شخص وکیل میبایست دارای حداقل مدرک کازشناسی حقوق باشد. بعد از دریافت مدرک کارشناسی حقوق خود در آزمون وکالت وکلای دادگستری و یا مرکز امور وکلا و کارشناسان قوه قضائیه شرکت کرده و پذیرفته شود. صلاحیت عمومی و اخلاقی وی مورد تأیید مراجع ذیصلاح باشد. دوره کارآموزی وکالت که دوره ای دو ساله است را گذرانده باشد. دوره وکالت پایه دو دادگستری را پشت سر گذاشته باشد. پس طی کردن این مراحل در آزمون های مختلف تشریحی و مصاحبه های علمی موفق ظاهر شده باشد. بعد از تمامی مراحل گفته شده وکیل مذکور درجه وکالت پایه یک دادگستری را دریافت میکند و هیچ گونه محدودیتی در پذیرفتن انواع مختلف پرونده های حقوقی با هر میزان مبلغ خواسته و یا حکم اجرایی نخواهد داشت.
وکیل پایه دو دادگستری بر خلاف وکیل پایه یک دادگستری در پذیرفتن پرونده های حقوقی دارای محدودیت است. این شخص فقط میتواند پرونده هایی را در محاکم قضائی بپذیرد که در نتیجه حکم آن ها حبس تا 10 سال و یا پرداخت جرایم نقدی و یا شلاق باشد. و همچنین در ارتباط با پرونده های مالی، پرونده هایی با خواسته کمتر از 500 میلیون ریال را میتواند وکالت کند.
همانطور که قبلاً نیز اشاره شد، تمامی افرادی که در آزمون وکالت کانون وکلای دادگستری و یا مرکز امور وکلا و کارشناسان قوه قضائیه شرکت کنند، بعد از پذیرفته شدن در این آزمون باید در دوره کارآموزی شرکت کنند. در طی گذارندان این دوره افراد کارآموز وکالت نامیده میشوند. کارآموزانی که دوره کارآموزی مرکز امور وکلا و کارشناسان قوه قضائیه را که مدت زمان آن 6 ماه میباشد میگذرانند، در این دوره شش ماهه حق وکالت هیچ نوع پرونده حقوقی را ندارند این در صورتی است که کارآموزانی که دوره کارآموزی کانون وکلای دادگستری را که مدت زمان آن دو سال میباشد میگذرانند، در طی این دوره دو ساله میتوانند برخی پرونده های قضایی را وکالت کنند. ضمن اینکه بعد از گذراندن دوره 6 ماه کارآموزان مرکز امور وکلا و کارشناسان قوه قضائیه پروانه وکالت پایه دو و کارآموزان کانون وکلای دادگستری بعد از گذراندن دوره دو ساله پروانه وکالت پایه یک دریافت میکنند.
حال که تا حدودی با انواع مختلف وکیل و حوزه وکالت آشنا شده اید خوب است بدانید امروزه بسیار بیشتر از گذشته لازم است نه تنها در امور حقوقی بلکه در زمان انجام امور کاری و شخصی خود مانند تهیه و تنظیم قرارداد های کاری، قرارداد پیمانکاری ، خرید و فروش ملک یا زمین و بسیاری از موارد دیگر با یک وکیل خبره در این زمینه مشورت کنید.
به عنوان مثال در تهیه و تنظیم یک قرارداد پیمانکاری چه شما طرف پیمان و چه شما کارفرما باشید لازم است یک قرارداد قانونی با مشورت و یا حضور یک وکیل زبده بین دو طرف پیمان بسته شود. زیرا پیمانکار شخصی است که به صورت مستقل فعالیت میکند و داشتن یک قرارداد قانونی با او که در آن شرح وظایف پیمانکار، مدت زمان انجام آن، مبلغ پرداختی به پیمانکار، پرداخت غرامت و راه روش حل و فصل مشکلات احتمالی پیش آمده مشخص میشود، میتواند از هر دو طرف چه پیمانکار و چه کارفرما محافظت به عمل آورد. در قرارداد های مربوط به حوزه تجارت و کسب و کار نحوه نگارش متن و جمله بندی آن از اهمیت بالایی برخوردار است زیرا باید به گونه ای تنظیم و نوشته شوند که در محاکم قانونی شک وشبهه ای در آن ها وجود نداشته باشد و راه های احتمالی گریز بسته شوند لذا مشورت با یک وکیل با تجربه در زمینه تنطیم قرارداد های کاری در زمان انعقاد قرارداد این امکان را برای طرفین به ارمغان میآورد تا با خیالی آسوده کسب و کار خود را شروع کرده و پیش ببرند.
۱ دیدگاه