دلگرم
امروز: یکشنبه, ۲۲ مهر ۱۴۰۳ برابر با ۰۹ ربيع الآخر ۱۴۴۶ قمری و ۱۳ اکتبر ۲۰۲۴ میلادی
مراحل تحصیل پزشکی از زبان یک پزشک
1
زمان مطالعه: 4 دقیقه
شما برای اینکه پزشکی قبول بشین (مخصوصا اگه قصدتون دانشگاه دولتی هستش) حتما باید علاوه بر زیست کنکور به سایر دروس هم تسلط بالایی داشته باشین

همه ما میدونیم قبولی توی رشته ی پزشکی یک مبحث هستش ادامه دادن این رشته یک مبحث دیگه. شما برای اینکه پزشکی قبول بشین (مخصوصا اگه قصدتون دانشگاه دولتی هستش) حتما باید علاوه بر زیست کنکور به سایر دروس هم تسلط بالایی داشته باشین و درصدهای بالایی از اونها کسب کرده باشین که این نیازمند یه برنامه مطالعاتی منظم و هدفمند به علاوه آشنایی با یک منبع جامع و کامل برای مطالعه و تست زنی هستش.

مثلا برای اینکه درصد زیست شناسی شما بالای ۸۵ درصد باشه شما باید بهترین کتاب زیست کنکور برای تست زنی رو تهیه کنین. درنهایت تنها چیزی که شما نیاز خواهید داشت آشنایی با نحوه مطالعه زیست کنکور خواهد بود که همه ی اینها باعث میشه که شما درصد خیلی بالایی توی درس زیست بزنین.

اما همه کسایی که قصد دارن پزشکی بخونن و اون رو ادامه بدن، یه مقدار اطلاعات راجع به مراحل تحصیل این رشته ضروری و جذاب هستش. چرا که هر چه اطلاعات کاملتر باشه بهتر میتونن روی هدفشون تمرکز کنن. حالا برای اینکه شما یه دید کلی راجع به این مرحله داشته باشین ما به سراغ یکی از فارغ التحصیلین پزشکی دانشگاه تهران رفتیم تا در این خصوص اطلاعات کامل بهمون بدن. روح الله ابوالحسنی، فارغ التحصیل پزشکی از دانشگاه تهران و رتبه برتر کنکور سال ۹۰ هستند که قصد دارن تجربه های خودشون رو طی سالهایی که در بیمارستان و دانشگاه سپری کردن رو در اختیارمون بزارن.

اولین سوالی که مطرح هستش اینه که مراحل تحصیل پزشکی چگونه است؟

مراحل تحصیل پزشکی از زبان یک پزشک

کل دوران تحصیل پزشکی به طور معمول شامل ۱۴ الی ۱۵ ترم میشه که عبارتند از:

  • علوم پایه: ۵ ترم
  • فیزیوپاتولوژی: ۲ ترم
  • استاجری: ۴ الی ۵ ترم
  • اینترنی: ۳ ترم (۱۸ ماه)

که توضیحات مربوط به هر کدوم در ادامه داده میشه:

علوم پایه

بعد از قبولی در رشته پزشکی، زمانیکه وارد دانشگاه شدین ابتدا شما باید پایه علمی و تئوریک خودتان را قوی کنید. بنابراین برای آشنایی با ساختاروعملکرد بدن در حالت طبیعی آشنا باشید تا بتوانید حالت بیماری آن را درک کنید. یعنی شما باید با حالت طبیعی بدن آشنا بشین تا بتوانید حالت های غیرطبیعی آن را را درک کنین.

از جمله دروس مهم این دوره فیزیولوژی (عملکرد بدن)، آناتومی (ساختار بدن)، بافت شناسی، بیوشیمی، ایمونولوژی (ایمنی شناسی)، انگل شناسی و …هستند. باز هم تاکید می‌کنم که شما در این دوره با عملکرد بدن در حالت طبیعی و نرمال آشنا خواهید شد و نه حالت بیماری. در پایان این دوره شما باید در آزمون ورودی علوم پایه که یک امتحان جامع با ۲۰۰ سوال تستی (بدون نمره منفی است) شرکت کنید و برای ورود به دوره های بعدی حتما باید نمره قبولی را کسب کنید البته قبولی در این آزمون به نسبت بسیار آسان است.

فیزیوپاتولوژی

بعد از اینکه شما در دوره علوم پایه با بدن یک فرد سالم آشنا شدید حالا نوبت اینست که به سراغ بیماریهای هر سیستم و داروهایی مرتبط به هر سیستم بروید. در دوره فیزیولوژی که یک دوره ۲ ترمی است شما با اختلاتی که در مسیرهای طبیعی، حین یک بیماری خاص به وجود می آید آشنا خواهید شد.

مراحل تحصیل پزشکی از زبان یک پزشک

استاجری (کارآموزی)

در دوره استاجری شما رسما وارد محیط بیمارستان می‌شوید ولی جزو کادر درمانی بیمارستان محسوب نمیشوید. شما باید بیماران را ویزیت کرده و شرح حال آنها را یادداشت کنید. همچنین اساتید هر بخش برای شما کلاس آموزشی برگزاری می‌کنند که مطالب آن جنبه بسیار کاربردی تری نسبت به علوم پایه دارد.

البته درک مطالب این دوره را مدیون اطلاعاتی هستید که از دوره علوم پایه یاد گرفته اید. با اینکه حضور شما در بیمارستان ، یک حضور صرفا آموزشی است اما ممکن است گاهی اوقات در برخی از بخش ها برای شما کشیک تعیین شود که معمولا جدی نیست و صرفا جنبه آموزشی دارد. این دوره ۴ الی ۵ ترم طول می‌کشد که بعد از آن باید در یک آزمون جامع به نام “پره انترنی” شرکت کنید که پس از گذر از این مرحله شما میتوانید وارد مرحله اینترنی شوید.

اینترنی (کارورزی)

دوره اینترنی که به طور معمول ۱۸ ماه طول می کشد سخت ترین دوره پزشکی عمومی است.در این دوره آموزش شما تقریبا به صورت عملی خواهد بود و شما وارد کادر درمانی بیمارستان می‌شوید در نتیجه در قبال بیماران مسئولیت مستقیم و قانونی خواهید داشت. همچنین کشیک های بسیار سختی را هم در این دوران تجربه خواهید کرد. البته در این دوران حقوق ماهیانه کمی دریافت میکنید که مقدار آن بسیار کم و ناچیز است.

بعد از اتمام ۱۸ ماه استاجری و دفاع از پایان نامه، شما رسما فارغ التحصیل رشته پزشکی عمومی خواهید بود و برای ادامه آن باید در آزمون تخصص (دستیاری) شرکت کنید. این آزمون نیز مانند کنکوری سراسری آزمونی بسیار مهم و سرنوشت ساز است و رشته تخصصی شما را تعیین خواهد کرد.



این مطلب چقدر مفید بود ؟
5.0 از 5 (1 رای)  

دیدگاه ها

اولین نفر برای ثبت دیدگاه باشید !


hits