دلگرم
امروز: پنج شنبه, ۰۹ فروردين ۱۴۰۳ برابر با ۱۷ رمضان ۱۴۴۵ قمری و ۲۸ مارس ۲۰۲۴ میلادی
مودم adsl چیست و چه کاربردی دارد ؟
4
زمان مطالعه: 7 دقیقه
مودم ADSL مودمی برای اتصال به اینترنت پرسرعت ADSL است و از جمله تجهیزاتی می‌باشد که برای اتصال به خطوط تلفن ثابت و استفاده از اینترنت اشتراکی استفاده می‌شود.

مودم ADSL چیست ؟

کلمه ADSL مخفف عبارت Asymmetric digital subscriber line و به معنای خط مشترک دیجیتال نامتقارن است.

برقراری ارتباط با اینترنت پرسرعتADSL، توسط یک مودم ADSL که سمت کاربر است صورت می‌گیرد.

ADSL نامی است که بارها آن را شنیده‌ایم ولی شاید به طور دقیق با جزئیات و انواع آن آشنا نباشیم. تکنولوژیADSLیکی از انواع تکنولوژیDSLبشمار می‌رود.

اینترنت ADSL چگونه کار می‌کند ؟

تصویر مقابل شمایی از نحوه اتصالات را در ناحیه کاربر نمایش می‌­دهد. پس از دریافت اشتراک اینترنت از شرکت­‌های اینترنتی، سیم تلفنی که وارد منزل شما می­‌شود علاوه بر صوتی که از سمت مخابرات و برای برقراری تماس‌ها میباشد، حاوی داده­‌های دیجیتال نیز می‌باشد.

برای جداسازی صوت از داده، در اولین گام بر سر راه سیم تلفن یک اسپلیتر قرار می‌گیرد تا ورودی صوت و داده را به دو خروجی جداگانه صوت و داده تبدیل کند. سپس خروجی صوت به تلفن متصل می­‌گردد تا مانند سابق بتوانید از خط تلفن تان تماس دریافت کنید و خروجی داده نیز به مودم متصل می‌­گردد.

ADSL چیست

مودم ADSL اما بر خلاف مودم­‌های Dial Up تنها وظیفه مدلاسیون و تبدیل امواج آنالوگ به دیجیتال و بر عکس را ندارد. بلکه در کنار این وظیفه اصلی، مودم‌ها می­‌توانند خدمات گوناگون و متنوعی را به کاربران ارائه دهند. خدماتی مانند ارائه دسترسی باسیم و بی سیم، امکان محدود کردن دسترسی، امکان اعتبارسنجی اشتراک کاربر بدون نیاز به اتصالات جداگونه در دستگاه­‌های متصل به مودم، امکان ارائه دسترسی به تعداد دستگاه­‌های متعدد و ... .

کاربردهای ADSL

  • ارتباطی پرسرعت بدون نیاز به شماره گیری
  • ارتباطی پرسرعت بدون پرداخت هزینه تلفن ( پالس مکالمه )
  • ارتباطی پرسرعت بدون اشغال نمودن خط تلفن
  • ارتباطی پرسرعت درحین مکالمه تلفن وهمزمان با آن
  • ارتباطی پرسرعت تابیش از ۴۰ برابر Dialup
  • اتصال دائم (Online ) به شبکه اینترنت

ADSL

DSL چیست ؟

محبوب ترین تکنولوژی پهن باند در جهان DSL بیش از ۳۰ میلیون مشترک را در طی ۱۲ ماه تا پایان بهار سال ۲۰۰۴ به کاربران اینترنت افزوده و تعداد بهره مندان جهانی را به ۷۸ میلیون در کل رسانده. این رشد در مشترکین DSL بیش از دو برابر دیگر روش های متکی بر پهنای باند بوده است. تکنولوژی DSL یکی از انواع انتقال پرسرعت داده است که جهت دسترسی به اینترنت و همینطور پخش ویدئویی مطرح گردید .

این تکنولوژی با استفاده از خطوط تلفن معمولی شما را قادر میسازد تا از امکانات از پیش موجود، از تکنولوژی جدید استفاده کنید. نوع دیگر همین تکنولوژی ADSL است که یکی از انواع تکنولوژی DSL محسوب میگردد.

برای راه اندازی یک سیستم DSL سیستمهای سخت افزاری ویژه (DSLAM) باید در پستهای مراکز مخابراتی نصب گردند. پس از نصب این سیستمها و با استفاده از کابل های تلفن، سرویس قابل راه اندازی میشود، بدین لحاظ از نظر هزینه برای دولت و مصرف کننده بسیار قابل قبول است. زیرا هزینه کابل کشی مجدد به هیچیک از طرفین تحمیل نمی شود. مصرف کننده این سرویس تنها به یک مودم ADSL احتیاج دارد.

DSL چگونه کار میکند ؟

با استفاده از زوج سیمهای مخابرات برای تلفن خانگی ما تنها از یک پانصدم امکانات بالقوه این سیمها استفاده میکنیم و مابقی بلا استفاده میماند . حال با استفاده از سخت افزارهایی که بتوانند داده ها را فشرده سازی ، ارسال و دریافت نمایند میتوانیم این قابلیت بلا استفاده را هم به کار بگیریم. یکی از این سخت افزارها در پست مخابرات نصب و دیگری در محل استفاده کننده نصب میشود.

ارتباط از طریق سیم تلفن قبلی شما برقرار میشود بدون اینکه اختلالی در ارتباطات تلفنی بوجود آید. حالا به شرط اینکه مودم همیشه به خط وصل و روشن باشد ارتباط شما با اینترنت همیشه برقرار خواهد بود در عین حال اینکار برای مکالمات تلفنی مشکلی پیش نمی آورد.

انواع ADSL

برتری های فناوری DSL

  • اتصال دائم و بدون وقفه و مطمئن به شبکه جهانی اینترنت.
  • هزینه ثابت ماهانه.
  • هزینه نصب ناچیز.
  • فاصله زمان درخواست تا تحویل سیستم کوتاه میشود .
  • از حداقل تجهیزات در محل کار یا منزل استفاده میشود .
  • سرعت سیستم به قدری بالا خواهد بود که سرویسهای دیگر اینترنت نیز مانند صوت و تصویر متحرک ، برای استفاده در دسترس خواهند بود.
  • نیاز به کابل کشی مجدد نیست .
  • بیشتراز یک نفر از هر اتصال استفاده خواهند نمود .
  • در شرایط ایده آل (نبود نویز بر روی سیمها – فاصله کم تا مرکز مخابراتی) حداکثر سرعت دریافت 24Mbps و سرعت ارسال 4Mbps خواهد بود .
  • اداره و کنترل کارهای چنین اتصالی نیز به سادگی همان کاری است که با تلفن منزل انجام میدادیم . پس از این بابت نیز مشکلی وجود ندارد.
  • به علت سرعت بالا (دریافت و ارسال) امکان برقراری جلسات و سمینارهای مجازی با سهولت میسر است.
  • باز شدن راه برای انجام پروژه هایی مانند دولت الکترونیک، پزشکی الکترونیک، آموزش سمعی بصری الکترونیک، شبکه اختصاصی الکترونیک و مجموعه وسیعی از دیگر کاربردهای الکترونیک.
  • ارائه انواع سرویس های مختلف براساس بستر شبکه DSL VOIP, Video on demand – VoDSL, Online Game, Peer to Peer.

انواع اتصال اینترنت

به طور کلی امروزه دو نوع اصلی اتصال به شبکه اینترنت وجود دارد:

  • 1- اتصال به اینترنت از طریق خطوط تلفن ثابت

کاربران از طریق یک مودم معمولی، یا با استفاده از شبکه محلی در دفتر کار خود، یا از طریق یک مودم کابلی و یا با استفاده از یک اتصالDSLبه اینترنت متصل می‌شوند.اتصالDSLیک اتصال پر سرعت است که از سیم‌های عادی به کار رفته در خطوط تلفن بهره می‌برد.

2- اتصال به اینترنت از طریق خطوط تلفن همراه

انواع مودم سیم کارت خور متصل به خطوط تلفن همراه در این زمینه کاربرد دارند. مودم‌های اینترنتی اپراتورهای مخابراتی همراه در دو نوع کلی تولید و استفاده می‌شوند.

مودم‌های اینترنال که به صورت توکار و داخلی در انواع موبایل وتبلت برای اتصال به اینترنت همراه استفاده می‌شوند.

مودم‌های اکسترنال که مستقل از تلفن‌های موبایل و انواع تبلت، به اینترنت همراه متصل می‌شوند.

به طور کلی معروفترین مودم‌های‌ اکسترنال اینترنت همراه شامل انواع مودمGSM، مودمGPRS، مودم2G، مودم3Gو مودم4G می‌باشند

انواع پورت‌های یک مودم ADSL

  1. درگاه خط تلفن ثابت RJ-11 که تمامی مودم‌ها مجهز به این پورت می‌باشند و با استفاده از سوکت RJ-11 قابلیت اتصال به خط تلفن ثابت را دارا می‌باشند.
  2. پورت شبکه RJ-45 که تمامی مودم‌هایADSLدارای حداقل یک پورت شبکه هستند و از طریق این پورت، اتصال مودم به یک دستگاه مصرف کننده اینترنت مانند پی سی، سرور، تجهیزات صنعتی، تجهیزات هوشمند سازی، پرینترهای تحت شبکه و سایر تجهیزات و یا یک سوئیچ برای به اشتراک گذاری اینترنت میان چندین مصرف کننده امکانپذیر می‌شود.
و بطور کلی ADSL به صورت مودم 4 پورت، مودم 8 پورت و به صورت محدود، مودم 16 پورت به بازار می‌آیند.

انواع مودمADSL

انواع مودمADSLبه صورت دو نوع:

  1. مودم با سیم
  2. مودم بی سیم

انواع مودم ای دی اس ال بی سیم با نام‌های مودم وای فای، مودم وای فایADSLو مودم وایرلسADSLشناخته می‌شوند.

تفاوت مودم ADSL بی سیم با مودم ADSL معمولی

مودم‌های ADSLمعمولی یا همان مودمCombo ADSL، دارای یک پورت USB و یک پورت LAN هستند.

مودم‌هایوایرلسدارای 4 پـورت LAN بوده و پـورت USB ندارند و همچنین قابلیت ارتباط به صورتبی‌سیم را دارند که برای استفاده لپ تاپ و تلفن همراه مناسب می‌باشند.

همچنین مزیت عمده مودم‌هایای دی اس الوایرلس نسبت به نوع معمولی آندر این است که تعداد بیشتری از کاربران به صورت همزمان امکان اتصال به اینترنت پر سرعتاز طریق این مودم‌ها را خواهند داشت.



این مطلب چقدر مفید بود ؟
3.0 از 5 (4 رای)  

دیدگاه ها

اولین نفر برای ثبت دیدگاه باشید !


hits