دلگرم
امروز: جمعه, ۱۰ فروردين ۱۴۰۳ برابر با ۱۸ رمضان ۱۴۴۵ قمری و ۲۹ مارس ۲۰۲۴ میلادی
۷ فیلم سینمایی برتر خانوادگی در سینمای ایران
2
در این مطلب میخواهیم به معرفی ۷ فیلم سینمایی برتر خانوادگی در سینمای ایران بپردازیم. فیلم هایی همچون مادر تا سعادت آباد.

مادر

۷ فیلم سینمایی برتر خانوادگی در سینمای ایران

مادر فیلمی به کارگردانی و نویسندگی علی حاتمی محصول سال ۱۳۶۸ است که در هشتمین دوره جشنواره فیلم فجر پخش شد.گزینه اول برای نقش محمدابراهیم عزت‌الله انتظامی بود. انتظامی تا مرحله تست گریم نیز پیش رفت اما این نقش در نهایت به محمدعلی کشاورز رسید. موسیقی فیلم ساخته ارسلان کامکار است که به همراه گروه کامکارها اجرا شد. رقیه چهره آزاد و اکبر عبدی برای بازی در این این فیلم به ترتیب سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول زن جشنواره فیلم فجر و سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش دوم مرد جشنواره فیلم فجر و عبدالله اسکندری، سیمرغ بلورین بهترین چهره پردازی را دریافت کردند. اکرم محمدی، فریماه فرجامی و محمدعلی کشاورز نیز نامزد دریافت جایزه از جشنوارهٔ فجر شدند. هنگام درگذشت رقیه چهره آزاد؛ روزنامه‌ها، نقل قولی از نقش غلامرضا (اکبر عبدی) را در فیلم، در تیتر خود نوشتند: «مادر مرد. از بس که جان ندارد.»

ماهی‌ها عاشق می‌شوند

۷ فیلم سینمایی برتر خانوادگی در سینمای ایران

ماهی‌ها عاشق می‌شوند که پیش از این بهار خزر نام داشت، به کارگردانی علی رفیعی محصول سال ۱۳۸۳ است. این فیلم کاندید ۶ جایزه سیمرغ بلورین بیست و سومین دوره جشنواره فیلم فجر بود. مردی به نام عزیز برای تملک و فروش مایملک پدری خود به کشور بازمی‌گردد. اما با آتیه دختری که قبل از سفر به او علاقه داشته روبرو می‌شود. در این میان اتفاقاتی رخ می‌دهد که غیرقابل پیش بینی است.

چهارشنبه‌سوری

۷ فیلم سینمایی برتر خانوادگی در سینمای ایران

چهارشنبه‌سوری (Fireworks Wednesday) سومین فیلم سینمایی اصغر فرهادی است. این فیلم در بیست و چهارمین جشنواره فیلم فجر ۱۳۸۴ نامزد دریافت ۹ جایزه بود، که در نهایت موفق به کسب سیمرغ‌های بلورین بهترین کارگردانی، بهترین بازیگر نقش اول زن، بهترین تدوین و همچنین سیمرغ بلورین فیلم محبوب تماشاگران شد. چهارشنبه‌سوری برنده هوگو طلایی جشنواره بین‌المللی فیلم شیکاگو و نامزد پلنگ طلایی جشنواره فیلم لوکارنو در سال ۲۰۰۶ شد.

دایره‌زنگی

۷ فیلم سینمایی برتر خانوادگی در سینمای ایران

دایره‌زنگی فیلمی کمدی محصول سال ۱۳۸۶ است. روایتی است از معضل ماهواره و عمق تأثیرش در اجتماع ما؛ نخستین فیلم سینمایی پریسا بخت‌آور که با نویسندگی اصغر فرهادی اکران شد.این فیلم پرفروش‌ترین فیلم فروردین ۱۳۸۷ بود. تهران ـ جمعه؛ محمد (صابر ابر) همراه شیرین (باران کوثری) می‌شود که برای تعمیر ماشین پدرش به پول نیاز دارد. آنها راهی خانه ای در شمال شهر می‌شوند تا با نصب ماهواره پول مورد نیاز شیرین را تأمین کنند. در خانه رویارویی با ساکنان، و زندگی شخصی آنها مسیر داستان را به جلو می برود …

سعادت‌آباد

۷ فیلم سینمایی برتر خانوادگی در سینمای ایران

سعادت‌آباد فیلمی به کارگردانی مازیار میری، نویسندگی امیر عربی و تهیه‌کنندگی همایون اسعدیان محصول سال ۱۳۸۹ می باشد.یاسی(لیلا حاتمی) که در زندگی مشترک با محسن(حامد بهداد) دچار تردیدهایی شده است، تصمیم می‌گیرد برای او جشن تولّدی بگیرد و خاطراتی را یادآوری کند. او برای بهتر برگزار کردن مهمانی همه چیز را از قبل پیش‌بینی می‌کند، غافل از این که شرایط به خواستهٔ او پیش نمی‌رود. فیلم در سکانسی به خیانت در زناشویی می‌پردازد؛ که این سکانس از فیلم در نسخهٔ DVD آن حذف شده است.

بی‌خود و بی‌جهت

۷ فیلم سینمایی برتر خانوادگی در سینمای ایران

بی‌خود و بی‌جهت فیلمی به کارگردانی، نویسندگی و تهیه‌کنندگی عبدالرضا کاهانی ساخته سال ۱۳۹۰ است. این فیلم در ۸ آذر ۱۳۹۱ اکران شد. این فیلم داستان مشکل دو زوج است که باید وسایل خانه خود را جابه‌جا کنند تا آماده مراسم عروسی یکی از این دو زوج شوند.

ناهید

۷ فیلم سینمایی برتر خانوادگی در سینمای ایران

فیلم سینمایی ناهید نخستین ساخته سینمایی آیدا پناهنده بود. او با فیلمی خانوادگی توانست خود را به جمع کارگردان‌های مطرح ایرانی اضافه کند. ناهید در فستیوال‌های متفاوتی شرکت کرده و جایزه‌های فراوانی هم به دست آورده است. از جمله این جایزه‌ها می‌توان به جایزه آینده نویدبخش در بخش نوعی نگاه جشنواره کن اشاره کرد.

ناهید با بازی ساره بیات داستان زنی مطلقه و مستقل را روایت می‌کند که بناست در ازای ازدواج نکردن حضانت فرزندش را به دست بیاورد اما در دو راهی عاشق شدن و مادر بودن قرار می‌گیرد. ناهید از تقابل‌ها و کلیشه‌هایی که هنوز گریبان‌گیر جامعه سنتی ایران است حرف می‌زند. مشکلاتی که زنان برای طلاق و ازدواج مجدد دارند. . مشکلاتی که گاهی پیچیدگی فراوانی پیدا می‌کند و آینده افراد را به کل تحت تاثیر قرار می‌دهد.زنانی که از سوی جامعه سنتی طرد می‌شوند و حق انتخابی برای خود نمی‌بینند.



این مطلب چقدر مفید بود ؟
3.0 از 5 (2 رای)  

دیدگاه ها

اولین نفر برای ثبت دیدگاه باشید !


hits