دلگرم
امروز: جمعه, ۲۳ شهریور ۱۴۰۳ برابر با ۰۹ ربيع الأول ۱۴۴۶ قمری و ۱۳ سپتامبر ۲۰۲۴ میلادی
هر آنچه که باید در مورد ارتودنسی رنگی بدانید!
0
زمان مطالعه: 9 دقیقه
اگر برای مرتب کردن دندان‌های خود قصد دارید ارتودنسی ثابت انجام دهید و مجبور به تحمل براکت‌ها برای مدت طولانی هستید، ارتودنسی رنگی می‌تواند روشی جذاب برای زیباتر کردن ظاهر شما باشد.

اگر برای مرتب کردن دندان‌های خود قصد دارید ارتودنسی ثابت انجام دهید و مجبور به تحمل براکت‌ها برای مدت طولانی هستید، ارتودنسی رنگی می‌تواند روشی جذاب برای زیباتر کردن ظاهر شما باشد. بدون شک ارتودنسی یکی از روش‌های متداول برای مرتب کردن دندان‌ها است که اغلب متخصصان از آن برای اصلاح دندان‌های نامرتب کودکان و بزرگسالان استفاده می‌کنند. اما ظاهر ناخوشایند و زشت براکت‌های ارتودنسی ثابت همواره یکی از دغدغه‌های بیماران است و معمولا به دندانپزشک خود در مورد این موضوع شکایت می‌کنند.

اگر برای مرتب کردن دندان‌های خود قصد دارید ارتودنسی ثابت انجام دهید و مجبور به تحمل براکت‌ها برای مدت طولانی هستید، ارتودنسی رنگی می‌تواند روشی جذاب برای زیباتر کردن ظاهر شما باشد. بدون شک ارتودنسی یکی از روش‌های متداول برای مرتب کردن دندان‌ها است که اغلب متخصصان از آن برای اصلاح دندان‌های نامرتب کودکان و بزرگسالان استفاده می‌کنند. اما ظاهر ناخوشایند و زشت براکت‌های ارتودنسی ثابت همواره یکی از دغدغه‌های بیماران است و معمولا به دندانپزشک خود در مورد این موضوع شکایت می‌کنند.

متخصصان ارتودنسی معمولا در چنین شرایطی برای جلب رضایت بیماران خود روش ارتودنسی رنگی را پیشنهاد می‌دهند. این روش به لحاظ روند درمانی تفاوت خاصی با ارتودنسی معمولی ندارد، اما تنوع و جذابیت ظاهری آن باعث افزایش اعتماد به نفس بیماران شده و موجب جلب رضایت آن‌ها در طول مدت درمان می‌شود. اگر پس از خواندن این مقدمه کنجکاو هستید تا با روش ارتودنسی رنگی بیشتر آشنا شوید، حتما تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

ارتودنسی رنگی چیست و چه کاربردی دارد؟

برخی از انحرافات فک، برآمدگی یا فرورفتگی دندان‌ها و مواردی از این دست را می‌توان با ارتودنسی ثابت درمان کرد. ارتودنسی جزو روش درمانی نسبتا طولانی مدت برای مرتب کردن دندان‌ها محسوب می‌شود که در آن بیمار باید به‌مدت حداقل یک سال سیم‌ها و سایر تجهیزات دندانپزشکی مخصوص ارتودنسی را روی دندان‌های خود به‌صورت ثابت تحمل کند. ظاهر خاکستری رنگ این سیم‌ها و براکت‌ها معمولا از دلایل کاهش اعتماد به نفس افراد در زمان صحبت کردن در جمع است و معمولا افرادی که از ارتودنسی ثابت استفاده می‌کنند به خاطر ظاهر ناخوشایند براکت‌ها از حضور در جمع فراری هستند.

تنها تفاوتو ارتودنسی رنگی با روش‌های معمول ارتودنسی، در رنگ براکت‌ها یا کش‌های پلاستیکی است که برای اطراف براکت‌ها استفاده می‌شود. در واقع در این روش بیمار می‌تواند بر اساس سلیقه خود کِش با رنگ مورد نظر را انتخاب کند و برای مدت حداقل یک ماه رنگ ارتودنسی ثابت را با استایل روزمره خود هماهنگ نماید. این موضوع برای اغلب بیماران به‌خصوص کودکان بسیار جذاب است و ظاهر ناخوشایند ارتودنسی را برای آن‌ها قابل تحمل می‌کند.

انواع ارتودنسی رنگی

اغلب دندانپزشکان معتقدند که برای گرفتن بهترین نتیجه از درمان به روش ارتودنسی باید در سنین کودکی تا اوایل جوانی اقدام شود تا ظاهر، عملکرد و سلامت دهان سریع‌تر بهبود یابد. اما در این بازه سنی یعنی نوجوانی تا اوایل جوانی معمولا ظاهر برای بیماران از هر چیزی مهم‌تر است و رنگ ارتودنسی نیز یکی از موارد حساس برای بیماران در این گروه سنی محسوب می‌شود. در ارتودنسی رنگی دندانپزشک برای اصلاح انحرافات فک و دندان‌های بیماران خود از لوازم دندانپزشکی مختلفی از جمله سیم‌های دندانی و براکت‌ها یا کِش‌های رنگی کمک می‌گیرد.

ارتودنسی رنگی

بیمار در طول مدت درمان با روش ارتودنسی رنگی باید هر ۶ تا ۸ هفته یکبار با مراجعه به دندانپزشک مورد معاینه قرار گیرد، در این مراجعات کش‌ها تعویض می‌شود و بیمار می‌تواند رنگ‌ کش را براساس سلیقه شخصی انتخاب نماید. به‌صورت کلی یک رنگ ثابت به‌عنوان بهترین رنگ ارتودنسی وجود ندارد، اما در بین اغلب بیماران به‌خصوص دختران نوجوان ارتودنسی صورتی از سایر رنگ‌ها پرطرفدارتر است. رنگ ارتودنسی را می‌توان براساس سلیقه شخصی، رنگ پوست یا استایل بیمار انتخاب کرد تا چهره‌ وی جذاب‌تر شود.

مزایا و معایب استفاده از ارتودنسی رنگی

مراقبت از دندان‌ها در طول مدت درمان به روش ارتودنسی رنگی اهمیت زیادی دارد و دندانپزشکان در ویزیت‌های ماهیانه بیماران خود معمولا بر این نکته تاکید ویژه‌ای می‌کنند. مسواک زدن مرتب، استفاده از نخ دندان و دهان‌شویه به‌صورت روزانه از جمله مراقبت‌های ضروری در دوران ارتودنسی است. بیمار باید به‌طور مرتب برای معاینات و تمیز کردن براکت‌ها به دندانپزشک خود مراجعه کید و از خوردن غذاهای سفت پرهیز نمایید، دندانپزشک نیز در معاینات خود معمولا از کش‌ها و لوازم یکبار مصرف دندانپزشکی استفاده می‌کند تا دندان‌ها در طول مدت ارتودنسی دچار مشکل نشوند.

ارتودنسی یک روش درمانی متداول برای ترمیم دندان‌های نامرتب است که معمولا پس از رویش همه دندان‌های اصلی انجام می‌شود. ارتودنسی رنگی نیز به‌لحاظ مزایا و معایب تفاوت خاصی با روش معمول ندارد و بیمار بعد از پایان دوره ارتودنسی دندان‌هایی مرتب خواهد داشت، البته با این تفاوت که در ارتودنسی رنگی بیمار با اعتماد به نفس بیشتری در جمع‌های مختلف ظاهر می‌شود و دیگر نگران ظاهر خود نیست!

مزایا

  • ظاهر جذاب: ارتودنسی‌های رنگی می‌تواند لبخند شما را زیباتر کند و بر افزایش اعتماد به‌نفس در کودکان و نوجوانان تاثیرگذار باشد.
  • تنوع رنگی: رنگ‌های انتخابی برای کش‌های ارتودنسی راهی ساده اما جذاب برای نشان دادن سلیقه و استایل خاص هر فرد است. با انتخاب رنگ‌های مورد علاقه خود برای ارتودنسی می‌توانید لبخندتان را به‌طور منحصر به‌فرد زیبا کنید. ارتودنسی رنگی در طیف گسترده‌‌ای از رنگ‌ها موجود است و افراد به راحتی می‌توانند رنگ مورد علاقه خود را انتخاب کنند، اما بهتر است رنگی را انتخاب کنید که متناسب با سلیقه و رنگ پوست شما باشد.

معایب

  • هزینه: در برخی مطب‌های دندانپزشکی هزینه ارتودنسی رنگی از روش معمول بالاتر است و بیماران باید بیشتر از حالت عادی هزینه کنند.
  • تداخل با رنگ دندان: افرادی که دندان‌های آن به‌طور طبیعی زرد رنگ است، باید در انتخاب رنگ کش‌های مورد استفاده برای ارتودنسی خود دقت بیشتری به خرج دهند تا کش‌ها باعث زردتر دیده شدن دندان‌های آن‌ها نشود.

قیمت و هزینه ارتودنسی رنگی

هزینه درمان ناهنجاری دندان‌ها با روش ارتودنسی براساس عوامل مختلفی همچون شرایط بیمار، متریال مورد استفاده و میزان شهرت یا اعتبار متخصص ارتودنسی محاسبه می‌شود. قیمت ارتودنسی به‌صورت رنگی در مقایسه با هزینه ارتودنسی معمولی تفاوت زیادی ندارد و اگر از ارتودنسی نامرئی استفاده کنید، معمولا اختلاف قیمت بیشتر می‌شود.

در حال حاضر هزینه ارتودنسی رنگی مبلغی در حدود ۱۵ تا ۷۵ میلیون تومان برای دو فک است و بیمار باید این مبلغ را برای درمان در نظر بگیرد.

کِش ارتودنسی چه رنگی بزارم؟

تنوع رنگی در کش‌های ارتودنسی زیاد است و انتخاب رنگ به سلیقه و ترجیح شما بستگی دارد. رنگ‌های کلاسیک مانند آبی، قرمز و بنفش تا رنگ‌های شادتر همچون صورتی، سبز و زرد را می‌توان برای کش ارتودنسی انتخاب کرد. در واقع بهترین رنگ کش ارتودنسی رنگی است که شما آن را دوست دارید و ظاهر شما را زیباتر می‌کند.

رنگ های ارتودنسی رنگی

  • رنگ پوست خود را در نظر بگیرید: اگر پوست روشنی دارید از ارتودنسی صورتی، آبی دریا، قرمز پررنگ یا سبز استفاده کنید. برای پوست‌های تیره نیز رنگ‌های نارنجی، بنفش، آبی و فیروزه‌ای مناسب‌تر است.
  • رنگ هماهنگ با استایل خود انتخاب کنید: برای انتخاب رنگ کش ارتودنسی می‌توانید رنگ لباس‌ها، رنگ گوشواره‌ها، رنگ مورد علاقه یا رنگ چشم‌های خود را در نظر بگیرید.
  • به رنگ دندان های خود فکر کنید: اگر دندان‌های سفید دارید، هر رنگی برای ارتودنسی شما جذاب خواهد بود. اما افرادی که دندان‌های آن‌ها رنگ زردی دارد باید از رنگ‌های روشن‌تر همچون صورتی، زرد یا آبی دریا برای ارتودنسی خود استفاده کنند.
  • شخصیت خود را نشان دهید: رنگ کِش ارتودنسی روشی سرگرم کننده و جذاب برای بیان شخصیت هر فرد است. اگر روحیه‌ای شاد و سرزنده دارید، می‌توانید رنگ‌های روشن همچون صورتی نئونی یا قرمز را برای ارتودنسی انتخاب کنید. اما افرادی که استایل رسمی‌تری دارند معمولا به‌سراغ رنگ‌های تیره و خنثی می‌روند.

ارتودنسی چه رنگ هایی دارد؟

ارتودنسی در رنگ‌‌های مختلفی از جمله آبی، قرمز، بنفش، نقره‌ای، طلایی و رنگ‌های روشنی همچون صورتی، سبز، زرد و فیروزه‌ای موجود است و بیماران جسورتر می‌توانند از رنگ‌های نئونی نیز استفاده کنند. تنوع رنگ در کش‌های ارتودنسی بسیار زیاد است و افراد با هر سلیقه‌ای می‌توانند رنگ مورد نظر خود را پیدا کنند. برخی از بیماران هم از دندانپزشک خود می‌خواهند که از ترکیب یک یا چند رنگ با هم برای ارتودنسی رنگی استفاده کنند تا ظاهری متمایز داشته باشند. به‌صورت کلی ترکیب رنگ‌های آبی روشن و زرد، سبز نئونی و صورتی، بنفش و صورتی و آبی و نارنجی از سایر رنگ‌ها پرطرفدارتر است.

سخن پایانی

در آخر باید بگوییم که در روش ارتودنسی رنگی نیز همچون سایر روش‌های درمانی برای مرتب کردن دندان‌ها، مراقبت‌های بهداشتی از اهمیت زیادی برخوردار است و انتخاب رنگ‌ها فقط یک بخش سرگرم کننده در طول مدت درمان به این روش محسوب می‌شود. با انتخاب رنگ مناسب برای ارتودنسی خود می‌توانید از این فرآیند درمانی برای داشتن استایل خاص و منحصر به‌فرد نیز لذت ببرید و در عین حال ظاهر دندان‌های خود را اصلاح کنید.



این مطلب چقدر مفید بود ؟
 

دیدگاه ها

اولین نفر برای ثبت دیدگاه باشید !


hits