دلگرم
امروز: جمعه, ۱۰ آذر ۱۴۰۲ برابر با ۱۶ جمادى الأول ۱۴۴۵ قمری و ۰۱ دسامبر ۲۰۲۳ میلادی
آیا لق شدن دندان درمانی دارد؟
2
زمان مطالعه: 7 دقیقه
در این مقاله ما تصمیم داریم در مورد علل به وجود آمدن این عارضه و پاسخ به این سوال که آیا لق شدن دندان درمانی دارد یا خیر صحبت کنیم و نقش متخصصینی چون بهترین جراح دندانپزشک در تهران را در روند درمان بررسی نماییم.

دندان یکی از اعضای بدن است که چندین ماه پس از تولد رشد آن آغاز شده و تا پایان عمر نیاز به آن احساس می شود و افراد پیوسته برای حفظ و یا جایگزینی آن در تلاش هستند. لق شدن دندان های شیری خبر از موعد جایگزینی آن ها با دندان های دائمی می دهند. اما آنچه که حساس است، لقی دندان های دائمی می باشد. در این مقاله ما تصمیم داریم در مورد علل به وجود آمدن این عارضه و پاسخ به این سوال که آیا لق شدن دندان درمانی دارد یا خیر صحبت کنیم و نقش متخصصینی چون بهترین جراح دندانپزشک در تهران را در روند درمان بررسی نماییم. پس همراه دندانپزشکا (dandanpezeshka.com) باشید.

دلایل لق شدن دندان های دائمی چیست؟

ممکن است برای شما هم پیش آمده باشد که در طول روز به خصوص صبح‌ ها و هم زمان با مسواک زدن احساس کنید که دندان ‌های تان در جای خود محکم نیستند. اگر این احساس به قطعیت بدل شود، نیاز به مراجعه به یکی از بهترین جراح دندانپزشک در اصفهان در خواهد بود. علل مختلفی برای بروز این عارضه وجود دارد که در ادامه می ‌خواهیم به بررسی آن ها بپردازیم. به طور کلی دلایل لقی دندان‌ ها را می ‌توان به چند دسته طبقه‌بندی کرد که عبارتند از:

  • وجود بیماری در لثه
  • آبسه و عفونت دندان
  • آسیب رسیدن با ضربه وارده
  • کمبود ویتامین دی در بدن

وجود بیماری در لثه: در صورتی که سلامت لثه‌ به خطر بیفتد و بیماری موجود در آن تشدید شود، با تورم و التهاب آن و درد ناشی از آن بافت لثه عفونی می‌ شود. به مرور با شدت یافتن عفونت، استخوان سالم فک در آن قسمت ممکن است تحلیل رود. با آسیب رسیدن به لثه و استخوان اطراف دندان، دندان ‌ها استحکام خود را از دست داده و به مرور دچار لقی می ‌شوند. در صورت درمان لقی با گذشت زمان استخوان ترمیم می‌ یابد و دندان مجددا در جای خود محکم می ‌شود. اما در صورت عدم رسیدگی به موقع دندان لق شده از دست خواهد رفت.

آبسه و عفونت: زمانی که در لثه آبسه تشکیل می‌ شود به مرور از انتهای ریشه دندان ‌ها استخوان فک شروع به تحلیل رفتن و از بین رفتن می‌ کند. با درمان آبسه و ترمیم فضای تحلیل رفته لقی دندان متوقف می ‌شود.

آسیب رسیدن و وارد شدن ضربه: با وارد آمدن ضربه، دندان ‌ها دچار آسیب شده و لقی دندان آشکار می‌ گردد. در این صورت دندانپزشک مربوطه با بررسی علت لقی روش درمانی مورد نظر را در پیش می‌ گیرد. در صورتی که دندان آسیب دیده شکسته باشد و در اثر شکستگی ریشه آن نیز دچار آسیب شده باشد، درمان آن سخت بوده و شاید دندانپزشک مجبور به کشیدن دندان شود.

در صورتی که ساکن استان فارس هستید و دندان های تان نیاز به جراحی دارد و یا این که احساس لقی می کنید، در مقاله بهترین جراح دندانپزشک در شیراز می توانید گزینه ای را برای مراجعه و پیگیری روند درمان انتخاب نمایید.

علائم و نشانه های لق شدن دندان ها

همان طور که گفتیم لق شدن دندان ها ممکن است گاهی فقط یه احساس کاذب باشد و نیازی به درمان نباشد. اما در صورت بروز علائمی که در این بخش بررسی خواهیم کرد لازم است فورا به دندانپزشک مراجعه شود. این علائم شامل موارد زیر می شوند:

  • درد و تورم لثه در محل دندان لق شده
  • حساسیت دندان به غذا و نوشیدنی های گرم یا سرد
  • شکستگی دندان یا ضربه دیدن آن
  • تغییر رنگ دندان به سفید، خاکستری یا قهوه ای
  • تغییر شکل دندان به صورت فلج یا خمیده شدن
  • بوی بد دهان و طعم نامطبوع آن

روش های درمان لقی دندان ها

دندانپزشکی که متخصص درمان لقی دندان می‌ باشد با توجه به شدت عارضه و علت بروز آن روش‌ های مختلفی را می‌ تواند برای درمان در پیش بگیرد که این راه‌های درمانی به شرح زیر می‌ باشند:

جرم‌گیری و پاکسازی ریشه دندان

جرم‌ ها و پلاک های موجود در دندان ممکن است باعث لقی شوند. بروساژ باعث تقویت آن ها شده و از ضعف آن پیشگیری می‌ کند. با این روش جرم های عمیقی که در ریشه و سطح دندان‌ ها به وجود آمده اند پاکسازی می‌ شوند و از عفونت لثه و لقی دندان ها جلوگیری می شود.

ایمپلنت، بریج و پل دندان

در صورتی که دندانی از دست رفته باشد، به دلیل وجود فضای اضافه برای دیگر دندان‌ ها امکان جابجایی و لقی وجود خواهد داشت. بهترین راه برای آن، کاشت دندان به روش ایمپلنت می‌ باشد. اما به دلیل هزینه بالا ممکن است برخی از انجام آن امتناع ورزند. بریج و پل دندانی راه حلی برای رفع این مشکل است.

اسپلینت یا ‌آتل بندی دندان‌ ها

دندان‌ های لق شده می‌ توانند با استفاده از اسپلینت که از رزین کامپوزیت و سیم ساخته می‌ شوند به دندان‌ های اطراف بسته شده و به مرور در جای خود مستحکم گردند. با این روش ریشه دندان تقویت می‌ شود و از دست رفتن دندان‌ها به تعویق می‌ افتد.

روش های درمان لقی دندان ها

روش‌های پیشگیری از لق شدن دندان‌ ها

لق شدن دندان‌ ها به دلایل مختلفی اتفاق می‌ افتند. اما با مراقبت‌ های خاصی می‌ توانیم از بروز آن‌ ها جلوگیری کنیم. روش های پیشگیری از لقی دندان ها عبارتند از:

  • مراقبت‌های بهداشتی و تمیز نگه داشتن دندان‌ ها با مسواک زدن به صورت روزانه
  • استفاده از نخ دندان
  • جلوگیری از استعمال دخانیات و سیگار
  • استفاده از محافظ دندان هنگام ورزش‌ های سنگین و آسیب زننده
  • چکاپ دوره‌ ای و مراجعه به دندانپزشک در موعد مقرر
  • استفاده از محافظ برای کسانی که در هنگام خواب مشکل ساییدگی و به هم فشردن دندان دارند.

تاثیر بارداری در سلامت دندان‌ها

بارداری دوره ای حساس و سخت برای خانم‌ ها می‌باشد و سلامت آن ها را تحت تاثیر قرار می‌ دهد. یکی از مواردی که خانم‌های باردار پیش از بارداری نگران آن هستند و در این دوره نیز با آن درگیر می شوند، سلامت دندان‌ های شان می‌ باشد. با بالا رفتن سطح هورمون استروژن و پروژسترون در این دوره، بافت‌ های دهان و استخوان‌ های آن تحت تاثیر قرار می‌ گیرند.

با افزایش بیش از حد این هورمون‌ ها، ربات‌ هایی که از دندان‌ ها حمایت می‌ کنند و باعث استحکام آن ها می‌ شوند ممکن است تغییر کنند. زمانی که پریودنتیم تحت تاثیر این هورمون‌ ها قرار می‌ گیرد ممکن است لقی دندان اتفاق بیفتد. در اغلب موارد این وضعیت بعد از پایان دوره بارداری به حالت اولیه برمی‌ گردد و نیازی به نگرانی نیست. اما توصیه می‌ شود حتما در هنگام بروز این نشانه‌ ها با مراجعه مرتب به دندانپزشک از بروز مشکلات بیش تر جلوگیری شود.

تاثیر بارداری در سلامت دندان‌ها

کلام آخر

این مقاله در پاسخ به سوال «آیا لق شدن دندان درمانی دارد؟» نگارش شده است. در این بخش از سایت دندانپزشکا (dandanpezeshka.com) سعی کردیم علل بروز این عارضه را تحلیل کنیم و راه های درمان این روش را ارائه دهیم. لق شدن دندان موضوعی است که باید با جدیت پیگیری شود و هنگام مشاهده علائم، فورا به دندانپزشک مراجعه شود. امیدواریم از مطالب گفته شده بهره برده باشید. با در میان گذاشتن نظرات و پیشنهادات تان ما را در بهبود ارائه مطالب یاری نمایید.



این مطلب چقدر مفید بود ؟
5.0 از 5 (2 رای)  

دیدگاه ها

اولین نفر برای ثبت دیدگاه باشید !


hits