دلگرم
امروز: یکشنبه, ۱۹ آذر ۱۴۰۲ برابر با ۲۵ جمادى الأول ۱۴۴۵ قمری و ۱۰ دسامبر ۲۰۲۳ میلادی
حکم تجافی در نماز (نیم خیز نشستن) چیست ؟
1
زمان مطالعه: 2 دقیقه
اگر نماز گزار یک رکعت از نماز جماعت را جا بماند باید در زمانی که امام در حال تشهد است، تجافی کند، تجافی یعنی موقع تشهّد امام انگشتان دست و پا را به زمین بگذارد و زانوها را بلند کنیم یا همان نیم خیر نشستن که نه نشسته است و نه ایستاده.

حکم تجافی در نماز چیست ؟

تشهد وسط نماز: احتیاط واجب آن است که موقع خواندن تشهد، به صورت نیم خیز بنشیند.
تشهد و سلام آخر نماز: می تواند برخیزد و بقیه نماز را فرادا بخواند یا به صورت نیم خیز بنشیند تا امام سلام نماز را بگوید، سپس برخیزد.

نماز گزار در حال تجافی چه وظیفه ای دارد؟

دو حالت دارد: یکی در تشهد اول هنگامی که امام در حال خواندن تشهد است و نماز گزاری یک رکعت دیر رسیده باید به حال تجافی بنشیند و مخیر به حق انتخاب بین سه کار است.

  • اول : سکوت
  • دوم : خواندن تشهد (افضل این مورد است)
  • سوم : ذکر مطلق

حالت دوم رکعت چهار نماز است ، هنگامی که امام در حال خواندن تشهد و سلام است نماز گزار باید به حالت تجافی بنشیند و در تشهد یکی از سه مورد قبل را بگوید اما در سلام بین دو کار مخیر است:

  • اول: سکوت
  • دوم: ذکر مطلق

نماز گزار در حال تجافی چه وظیفه ای دارد؟

یاد آوری :

قصد ذکر مطلق یعنی به قصد ذکر نماز نباشد (ذکر مطلق عبارت است از اذکاری که دستور خاصی درباره آنها وارد نشده است) و به قصد گفتن مطلق ذکر باشد به عبارت دیگه : ذکری که به قصد ورود در آن محل معیّن مثل نماز نباشد. بلکه به نیت برخورداری از ثواب، آن را می گویند.

حتماً بخوانید:
حکم شنیدن آیه سجده واجب در هنگام نماز از منظر علمای اسلام

حکم شنیدن آیه سجده واجب در هنگام نماز از منظر علمای اسلام

اگر کسی در حال نماز، آیه سجده را گوش کند، نمازش صحیح است و باید پس از شنیدن آیه سجده واجب، به جای سجده کردن، با اشاره سجده کند و سپس نماز را ادامه…

منبع : کانال احکام دینی



این مطلب چقدر مفید بود ؟
5.0 از 5 (1 رای)  

دیدگاه ها

اولین نفر برای ثبت دیدگاه باشید !


hits