
توصیه های دینی در خصوص دوری از خودنمایی
اگر خانمی به گونه ای خودنمایی کند که نگاه مرد نامحرم به او جلب شود و یا به او اقبال پیدا کند حرام است. راه رفتن به گونه ای خاص ، حرف زدن ، انجام حرکاتی خاص ، لبخند زدن و یا خندیدنهایی خاص به نامحرم ، شوخی کردن و یا حتی مطالعه کردن در مقابل نامحرم به منظور جلب نظر نامحرم و به حرام انداختن او ، پوشیدن لباس های خاص ، گرفتن اشیای مختلف مانند کیف ، کتاب ، گل و یا نحوه ی گرفتن آنها بدست برای به گناه انداختن دیگری ، نگاه خاص به نامحرم و … مواردی هستند که اگر به قصد جلب نظر و به حرام انداختن دیگری انجام شود حرام است .
در نتیجه خصوصاً جوانان عزیز باید از اینگونه خودنمایی ها و موارد مشابه آن بشدت پرهیز کنند . اگر خود نمایی کردن به منظور به گناه انداختن دیگران نباشد حرام نیست.
امام، اراکى، تبریزى، خامنه اى، فاضل و گلپایگانى:
مثلًا خانمی وقتی میهمان نامحرمی دارد بهتر غذا را پخت می کند و یا خانه را بهتر مرتب می کند به قصد آنکه نظر نامحرم به کدبانو بودن او جلب شود و یا خوب سخنرانی کند به منظور آنکه نظر دیگران را به فضل خود جلب کند و یا مواردی از این قبیل حرام نیست.
آقایان نیز نباید به قصد به حرام انداختن خانمها خودنمایی کنند.
امام، اراکى، بهجت، تبریزى، خامنه اى، سیستانى، فاضل و گلپایگایى: در نتیجه: مواردی چون پوشیدن لباسهایی خاص به منظور به حرام انداختن نامحرم، حرف زدن، نگاه کردن، راه رفتن و انجام رفتارهای شهوانی به منظور جلب نظر نامحرم، رانندگی یا موتور سواری کردن خاص در مقابل نامحرم، شوخی کردن، ورزش کردن بصورتی خاص در مقابل نامحرم به منظور به حرام انداختن او، انداختن گردنبند به سینه و یا باز گذاشتن بازو و سینه به منظور جلب نظر نامحرم … همه اینها و مواردی مشابه آن حرام است و باید از آن خودداری نمود.
سیستانى: چنانچه التذاذ و خوف وقوع در حرام نباشد جایز است.
بهجت: در صورت انجام و فراهم شدن فعل حرام، اجتناب شود.
منبع : سایت عفاف و حجاب
دیدگاه ها