.webp)
دم کردن قهوه عربی به روش سنتی به همراه فوت کوزه گری
بر اساس داستانهای تاریخی و قدیمی، کلدی قهوه را کشف کرد. کلدی چوپانی بود که برای اولین بار به این نتیجه رسید که خوردن میوههای حبهای مانند قهوه باعث بالا رفتن انرژی بزها میشود.
بعد از آن، یک راهب اعظم صومعه، آزمایشهای متفاوتی انجام داد و در نهایت به این اصل رسید که قهوه میتواند یک نوشیدنی انرژیزا باشد. در حال حاضر، قهوه یک نوشیدنی پرطرفدار به شمار میرود که انواع مختلفی دارد.
قهوه عربی قدمت زیادی دارد و از قهوهی عربیکا تهیه میشود. قهوه عربیکا و روبوستا نام دانههای قهوه مشهور در جهان هستند. جالب است بدانید که بیش از 80 درصد از قهوه جهان را قهوه عربیکا تشکیل میدهد. در این مقاله قصد داریم دربارهی طرز تهیه قهوه عربی صحبت کنیم. همراه ما باشید.
مواد لازم برای تهیه قهوه روی گاز
طرز تهیه قهوه عربیکا با قهوه جوش ساده است و زمان زیادی از شما نمیگیرد. مواد زیر برای تهیه یک فنجان عربیکا برای یک نفر کافی است.
آب: 1 فنجان
پودر قهوه: 1 تا 2 قاشق چایخوری
هل آسیاب شده: 1 دانه
میخک: 1 دانه
زعفران: مقدار کمی
زنجبیل: نصف قاشق مرباخوری
خرما یا انجیر: در صورت تمایل برای سرو
طرز تهیه قهوه عربی
در مرحلهی اول، یک فنجان آب را داخل قهوه جوش بریزید و روی حرارت کم قرار دهید تا به آرامی جوش آید. زمانیکه آب به جوش آمد، به مدت 30 ثانیه قهوه جوش را از روی حرارت بردارید و اجازه دهید کمی خنک شود.
سپس پودر قهوه را به آن اضافه کنید و قهوه جوش را روی حرارت کم قرار دهید. اجازه دهید 10 دقیقه روی حرارت کم دم بکشد. زمانیکه روی قهوه کف کمی ایجاد شد، قهوهجوش را از روی حرارت بردارید و اجازه دهید به مدت یک دقیقه خنک شود.
سپس هل، میخک، زعفران و سایر ادویههای دلخواه خود را اضافه کنید. مجدد قهوهجوش را روی حرارت قرار دهید تا ادویهها کامل حل شوند. بعد از آن، قهوهجوش را از روی حرارت بردارید و به مدت 5 دقیقه بگذارید تا خنک شود و پودر قهوه تهنشین شود. سپس این نوشیدنی را در فنجان بریزید و با خرما یا انجیر میل کنید.
طرز تهیه قهوه عربی با شیر
طرز تهیه قهوه عربی با شیر تفاوت چندانی با طرز تهیه قهوه عربی ساده ندارد. شما تنها باید به هنگام تهیه این نوشیدنی، به جای یک فنجان آب، از یک فنجان شیر استفاده کنید.
نکات مهم در تهیه قهوه عربی
معمولا برای تهیه قهوه عربی، از شکر و شیر استفاده نمیکنند.
شما میتوانید به قهوه عربی خود انواع افزودنیهای مختلفی همانند بادام و کارامل اضافه کنید.
میزان آسیاب کردن قهوه در حد پودر کاکائو و حتی درشتتر کافی است.
روش دم کردن قهوه عربی همانند قهوه ترک و فرانسه است.
زمان دم کشیدن قهوه عربی طولانیتر از سایر قهوهها است، بههمین دلیل این نوشیدنی سنگینترین نوع قهوه بهحساب میآید.
برای تهیه قهوه عربی بهتر است، از پودر قهوههای ترکیبی با انواع ادویهها و طعمدهندهها استفاده نکنید و خودتان در زمانیکه قهوه را آماده میکنید، به آن ادویههای مورد نظر را اضافه کنید.
خواص قهوه عربی
قهوه عربیکا خواص بسیاری برای بدن دارد که از مهمترین آن میتوان به کاهش خطر ابتلا به بیماری دیابت نوع دوم اشاره کرد. همچنین این نوشیدنی از ابتلا به بیماریهای قلبی، جنون و سرطانها جلوگیری میکند. البته ناگفته نماند که مصرف زیاد قهوه عربی برای سلامت بدن مناسب نیست.
مصرف زیاد قهوه عربیکا، باعث تنگ شدن رگهای خونی میشود. اگر کمخونی شدید دارید یا از فشار خون زیاد رنج میبرید به شما توصیه میکنیم که قهوه عربی نخورید.
کلام آخر
همانطور که در این مقاله خواندید قهوه عربیکا یکی از قهوههای خوشطعم و محبوبی است که امروزه از آن به شکل ویژهای استقبال میکنند. طبق آمارهای بهدست آمده در جهان، درصد بالایی از دانههای قهوه را قهوه عربیکا تشکیل میدهد.

علت تلخ بودن قهوه از چیست؟
این قهوه را به روشهای متعددی میتوان تهیه کرد. اگر تمایل دارید خلوص این قهوه را بیشتر احساس کنید، به شما پیشنهاد میکنیم که قهوه را بدون مواد افزودنی همانند ادویه و طعمدهنده آماده کنید.