
وفات حضرت معصومه
تاریخ وفات حضرت معصومه (س) در تقویم سال ۹۹
تاریخ دقیق وفات حضرت معصومه (س) در تقویم شمسی برابر است با روز پنج شنبه ۶ آذر ماه سال ۱۳۹۹
تاریخ دقیق وفات حضرت معصومه (س) در تقویم سال 1442
تاریخ دقیق وفات حضرت معصومه (س) در تقویم قمری برابر است با روز ۱۰ ماه ربیع الثانی سال ۱۴۴۲
تاریخ دقیق وفات حضرت معصومه (س) در تقویم سال 2020
تاریخ دقیق وفات حضرت معصومه (س) در تقویم میلادی برابر است با روز ۲۶ ماه نوامبر سال ۲۰۲۰
القاب مهم حضرت معصومه (س) :
حضرت معصومه (س) خواهر پاکدامن امام رضا (ع) می باشند که به مرقد مطهرشان در شهر قم می باشد و مردم ایران آنجا را قطعه ای از بهشت می دانند ، در این مطلب « تاریخ دقیق روز وفات حضرت معصومه (س) در تقویم سال ۹۹ » را بررسی خواهیم کرد .
حضرت معصومه (س) دختر امام موسی کاظم می باشند که در اول ذیقعده سال ۱۷۳ هجری قمری در شهر مدینه متولد شدند . ایشان در پی سفر به ایران و دیدن برادرشان امام رضا (ع) بیماری سختی گرفتند و از دنیا رفتند . پیکر ایشان را در شهر قم به خاک سپرده شدند .
از القاب معروف ایشان می توان به : معصومه، کریمه اهل بیت، طاهره، حمیده، بَرَّه (نیکوکار)، رشیده، تقیه، نقیه، رضیه، مرضیه، سیده، اُخت الرضا ، صدیقه کبری اشاره کرد .
وفات حضرت معصومه
دهم ماه ربیع الثانی سالروز رحلت حضرت فاطمه معصومه (سلاماللهعلیها) میباشد.
حضرت معصومه یکسال پس از ورود برادرش حضرت امام رضا (علیهالسّلام) به ایران به همراه عدهای از برادران و خواهران و عده دیگری از خویشان به منظور دیدار امام رضا (علیهالسّلام) وارد ایران شدند.
جعفر مرتضی عاملی مینویسد:
«حضرت معصومه در راس یک قافله ۲۲ نفری متشکل از علویان و برادران امام رضا (علیهالسّلام) برای دیدار با آن امام همام رهسپار ایران گردید»
انتقال به قم
البته برخی از پژوهشگران تعداد افراد این کاروان را حدود ۴۰۰ نفر نوشتهاند و قائلند ۲۳ نفر از آنان در ساوه کشته شدند.
پس از آنکه حضرت معصومه و همراهیان ایشان به ساوه رسیدند، ماموران حکومتی با آنها درگیر شدند و بسیاری از افراد این قافله را به شهادت رساندند. در همین زمان حضرت معصومه بیمار شد.
از خادمش پرسید: از اینجا تا قم چقدر فاصله است؟ خادم عرض کرد: ۱۰ فرسخ. حضرت فرمود: مرا از اینجا به قم منتقل کن.
در همین زمان موسی بن خررج که از بزرگان آل سعد و از شیعیان قم بود به خدمت حضرت معصومه مشرف شد و زمام ناقه او را گرفت و به سرای خویش فرود آورد.
علت بیماری حضرت معصومه
برخی از محققان معتقدند که حضرت معصومه (سلاماللهعلیها) در ساوه، مسموم شد و سپس با حالت بیماری وارد قم شد. و پس از مدت کوتاهی به شهادت رسید.
محمدی اشتهاردی مینویسد:
«مطابق نقل بعضی مسموم نمودن حضرت توسط زنی در ساوه انجام شد».
مراسم دفن حضرت معصومه
پس از رحلت حضرت معصومه (سلاماللهعلیهم) زنان آل سعد بی بی فاطمه معصومه را غسل دادند و کفن کردند.
سپس جسم مطهر آن حضرت به باغ موسی بن خررج (محل فعلی حرم مطهر ایشان) برده شد. در آن هنگام میان اشعریان (آل سعد) بر سر اینکه چه کسی شایستگی دفن آن بدن مقدس را دارد اختلاف روی دارد...
ناگهان دو سوار نقابدار از طرف رودخانه قم به پیش آمدند و وقتی نزدیک بدن مطهر رسیدند از اسب پیاده شدند. نخست بر آن نماز گزاردند و سپس وارد سردابی که برای تدفین وی مهیا شده بود، شدند و به کمک یکدیگر او را به خاک سپردند. و بدون اینکه با کسی سخن بگویند آن محل را ترک کردند. کسی نفهمید آنان چه کسانی بودند.
برخی از محققان احتمال دادهاند که این دو سوار امام رضا (علیهالسّلام) و امام جواد (علیهالسّلام) بودهاند.
با توجه به اینکه ولادت حضرت معصومه اول ذی القعده سال ۱۷۳ هجری میباشد. و با توجه به زمان رحلت آن حضرت یعنی سال ۲۰۱ هجری، بنابراین سن مبارک آن حضرت هنگام وفات ۲۸ سال بوده است.
دیدگاه ها