مجله دلگرم
امروز: چهارشنبه, ۰۹ فروردين ۱۴۰۲ برابر با ۰۶ رمضان ۱۴۴۴ قمری و ۲۹ مارس ۲۰۲۳ میلادی
راهنمای سفر به بندر گواتر؛ هر آنچه قبل از رفتن باید بدانید!
3
زمان مطالعه: 6 دقیقه
بندر گواتر در چابهار که به نام خلیج گواتر شهرت یافته است یک بندر قدیمی و کوچک است که در آخرین نقطه مرزی در قسمت جنوب شرقی شهرستان چابهار قرار گرفته است.این بندر در سواحل دریای عمان مانند یک گوهر بهشتی می درخشد.

بندر گواتر کجاست؟

به گزارش دلگرم به نقل از همیشه سفر : در آخرین نقطه مرزی که کشور پاکستان با شهرستان چابهار دارد یعنی در جنوب شرقی کشور ایران بندری در سواحل دریای عمان خودنمایی می کند که به بندر گواتر در چابهار شهرت یافته است.
بعد از اسلام این بندر مکران نام گرفته که برخی از اهالی منطقه بندر گواتر را با همین نام می شناسند. از دیرباز این بندر جایگاه مناسبی برای صید ماهی های گران قیمتی مانند شوریده و شیر به حساب می آمده که سبب شده تا بندر گواتر برای صیادان بسیار حائز اهمیت باشد.

موقعیت جغرافیایی بندر گواتر

این بندر آخرین نقطه ساحلی در جنوب شرقی کشور است که به لحاظ صادرات محصولات غیرنفتی بسیار مورد توجه قرار گرفته است. امروزه وجود جنگل های حرا همچنین ماهی و خرچنگ های متنوع توانسته زیبایی بندر گواتر را چند برابر کند که به واسطه همین جنگل محیط زیست کشور بندر گواتر در چابهار را محیطی حفاظت شده اعلام داشته است.

این بندر بی نظیر آب های بیکران خود را از سمت کشور پاکستان با رودخانه نهردشت و از سمت کشور ایران با رودخانه باهوکلات به اشتراک گذاشته است. خلیج گواتر از قسمت خاوری دماغه جیوانی آغاز شده و در پسابندر که نقطه ای در قسمت باختر است به پایان می رسد.

بندر گواتر

تجارت در بندر گواتر

تجارت در خلیج گواتر پیشینه ای طولانی دارد و مسیر آبی این بندر محل خوبی برای گذر تاجرها از سمت هند به سوی آفریقا بوده است. گواتر در کشور ایران بهترین بندر پرورش دهنده و صادر کننده میگو به حساب می آید. 160.000 نفر جمعیت گواتر را تشکیل می دهد که بیشتر به حصیربافی و ماهیگیری مشغول هستند.

روستای گواتر به دلیل قرار گرفتن در منطقه مرزی برای گردشگران و مسافران خارج از روستا محل اقامت لوکسی را نداشته و سبب شده تا بیشتر در وقت روز بازدید کنندگانی را داشته باشد. اغلب مسافران با نزدیک شدن به وقت شب به شهرستان چابهار باز می گردند.البته اگر کسی تمایل داشته باشد شب را در بندر گواتر سپری کند کپرهای فراوانی می تواند محل مناسبی برای اقامت مسافران باشد.

اگر قصد سفر به جزیره بالی اندونزی را دارید، تور بالی بهترین گزینه برای یک سفر گردشگری کم هزینه می باشد.
امروزه شهرداری چابهار برای اسکان دادن به توریست ها و مسافران داخلی اقامتگاه های بوم گردی تور چابهار را در خلیج گواتر احداث نموده است که اسکان در آنها و خوردن دود پطی یا همان شیر چای به همراه نان محلی می تواند لذت یه سفر به بندر گواتر در چابهار را چند برابر گرداند.

زندگی در بندر گواتر در چابهار

زنان و مردان خلیج گواتر بلوچ هستند و ارتباط نزدیک و خویشاوندی با مردم کشور پاکستان دارند و حتی سبب شده تا ازدواج هایی در میان این دو ملیت اتفاق بیفتد. مردمان خلیج گواتر اغلب به زبان بلوچی پاکستانی صحبت می کنند و کمتر به بلوچی سیستان و بلوچستان محاوره دارند.

عکس بندر گواتر

در این منطقه از ایران دختر بچه ها دستبندهای دست بافت و سوزن دوزی شده و پسرها ماهی، گوش ماهی و انواع مروارید و صدف را می فروشند. نزدیک بودن بندر گواتر به اقیانوس هند سبب شده تا این بندر نسبت به بنادر خلیج فارس و دریای خزر تفاوت ها و زیبایی های منحصر به فردی را داشته باشد.جالب است بدانید اگر مسیری را از خلیج گواتر به سمت قطب جنوب طی کنید با هیچ مسیر خشکی برخورد نخواهید داشت و تماما راه های آبی در پیش رو خواهد بود.

بهترین زمان رفتن به گواتر

شهرستان چابهار و استان سیستان و بلوچستان از جمله مناطق گرمسیری کشور ایران است که بهترین زمان برای رفتن به چنین مناطقی خصوصا بندر گواتر در چابهار فصل بهار و زمستان می باشد.البته اگر کسی تمایل به شنا و دیدن زیبایی سواحل بی نظیر بندر گواتر دارد، می تواند در فصل تابستان نیز به آنجا سفر کند. اما باید گفت در فصل تابستان بندر گواتر گرمای شدیدی دارد که تحمل آن برای کمتر کسی آسان می باشد.

آب هایی که میان چابهار و بندر گواتر وجود دارد ابتدای آب های اقیانوس هند است که دیدن گونه های متنوعی از آبزیان، گیاهان و همچنین موج شکن های طبیعی می تواند بسیار لذت بخش باشد. اخیرا دیده شده که در ماه های تیر و مرداد گردشگران زیادی برای موج سواری به بندر گواتر پا نهاده اند.

جاذبه های بندر گواتر

غذاهای بندر گواتر در چابهار

بریانی و کرائی از جمله غذاهای معروفی است که در بندر گواتر و چابهار شناخته شده اند. بکار بردن ادویه های پاکستانی و هندی در اغلب غذاهای این منطقه سبب شده تا ذائقه این قسمت از ایران با سایر غذاهای کشور متفاوت باشد که اغلب غذاهای بندر گواتر تند هستند. در بیشتر غذاهای محلی بندر گواتر ماهی پایه اصلی به حساب می آید.

حتماً بخوانید:
تالاب لیپار چابهار با چشم انداز زیبا و رنگ صورتی

تالاب لیپار چابهار با چشم انداز زیبا و رنگ صورتی

بعد از روستای رمین در ۱۵ کیلومتری چابهار، در مسیر جاده ساحلی چابهار ـ گواتر، تنگه ای صخره ای مشرف به دره ای سرسبز و زیبا قرار دارد که از بالای آن…

جاذبه های دیدنی بندر گواتر

در منطقه بندر گواتر علاوه بر دیدن جنگل های حرا و سواحل بی نظیر این بندر گردشگران می توانند در اوایل پاییز حدود 40 نوع از پرندگان مهاجری که به صورت دسته هایی صدتایی به خلیج گواتر کوچ می کنند را تماشا نمایند.دوست داشتنی ترین قسمت بندر گواتر در چابهار حیات وحش و البته بکر ماندن این منطقه می باشد به طوری که هیچ گونه خودپرداز و وجود تکنولوژی در این خطه از کشور وجود ندارد و لازم است تا مسافران برای خرید کالاها و یا غذاهای محلی حتما با خود پول نقد همراه داشته باشند.

بندر گواتر چابهار

مهمترین جاذبه ای چابهار که سبب شده تا از اقصی نقاط جهان توریست هایی در بندر گواتر چابهار دیده شوند، موج هایی به ارتفاع 15 متر است که سبب شده تا محیط مناسبی برای موج سواری به وجود آید.همچنین در اثر برخورد چنین موج های مرتفعی با سوراخ هایی که در صخره های ساحلی وجود دارد فواره هایی حاصل می شود که به موج افشان شهرت گرفته اند و دیدن چنین صحنه هایی بدون شک روح هر بیننده ای را به وجد خواهد آورد.

اما معمولا برخلاف بازی های آبی و موج سواری، شنا کردن در آب های بندر گواتر در چابهار ممنوع است و تنها قایق سواری، آن هم با احتیاط کامل بدون ورود به حریم مرزی کشور پاکستان امکان پذیر می باشد.


این مطلب چقدر مفید بود ؟
3.7 از 5 (3 رای)  
دیدگاه ها

درج کامنت برای این مطلب غیر فعال است