
هرکول نوظهور ایران و جهان؛ من رکورد رضازاده را میزنم
کیان رشیدی پسربچه لرستانی با استعداد خدادادی، به واسطه قدرتی که دارد به عنوان قویترین کودک دنیا شناخته میشود.
بخشی از گفتگوی همشهری با کیان و پدرش
اولین بار چگونه متوجه توانایی کیان در بلند کردن اجسام شدید؟
پدر کیان: یک روز پدرم ۲ کیسه ۱۰ کیلویی برنج برایمان آورد و گوشه اتاق گذاشت، چند ساعتی که گذشت کیان که سه سال و نیم داشت، ناخودآگاه به سمت کیسهها رفت و بلندشان کرد.
از همان سنین کم قد و وزن خوبی داشت، اما فکرش را هم نمیکردیم کودک خردسالمان دست به چنین کاری بزند و کیسههای برنج را بدون کوچکترین فشاری بلند و جابهجا کند.
ما بارها میدیدیم که کیان اجسام سنگینی را بدون زحمت بلند میکند، اگرچه بیشتر مادرش نگران این کار کیان بود که مبادا به خودش صدمه بزند و مراقبش بود، اما این حرکات ذاتی بود و ناخودآگاه توسط فرزندمان انجام میشد.
پنج ساله که شد، در بروجرد مسابقه مچاندازی داشتم که آقای سپهوند اصرار کرد کیان را همراه خودم به این مسابقات ببرم، مسابقه خودم که تمام شد، در مسابقه بلند کردن اجسام سنگین به کیان مدال طلا دادند.
۶ ساله که شد، آقای سپهوند باز از کیان دعوت کرد که به دانشگاه آزاد خرمآباد رفته و در مسابقات پاورلیفتینگ شرکت کند.
آقای حمید قلیزاده؛ بنیانگذار و رئیس سازمان جهانی ثبت رکوردهای ورزشی جهان(ایمارو) با حضور در شهرستان الشتر لیفت وزنه ۹۵ کیلویی را توسط کیان مشاهده و ثبت کرد و از آنجا لقب قویترین کودک جهان به کیان رشیدی تعلق گرفت.
تا قبل از کیان، کسی چنین رکوردی را ثبت نکرده بود؟
خیر، کودک هفت ساله ایلامی پیش از این قرار بود که وزنه ۷۰ کیلویی را لیفت بکشد، پرچم قرمز گرفت و تاکنون در جهان کسی نتوانسته رکوردی مشابه کیان را بزند.
با توجه به اینکه کیان ورزش سنگینی را دنبال میکند، نگران سلامتی فرزندتان نبودید؟
ترس از آسیب دیدن را که داشتیم، منتها وقتی با کارشناسان و ورزشکاران این حوزه صحبت کردم، همگی بیان کردند که اگر ورزش اصولی انجام شود و تکنیکها رعایت شود، هیچگونه مشکلی پیش نمیآید.
هر ورزشی که اصول و تکنیک آن رعایت نشود، آسیبزا و خطر جسمانی بیشتری دارد، برای همین بیشتر سعی میکنم با مشاوره گرفتن از اساتید ورزشی، خودم یک سری تکنیکها را به کیان بیاموزم.
کیان: دوست دارم روزی قهرمان المپیک بشم و رکورد رضازاده رو بشکنم.