مجله دلگرم
امروز: چهارشنبه, ۰۹ فروردين ۱۴۰۲ برابر با ۰۶ رمضان ۱۴۴۴ قمری و ۲۹ مارس ۲۰۲۳ میلادی
آموزش شیوه نشستن کودک به شکل درست
1
زمان مطالعه: 5 دقیقه
از روش های آموزش نوع نشستن نوزاد می توان به تقلید نشستن، حرکت دادن کودک توسط والدین و تمرکز بر تقویت عضلات او اشاره کرد. البته یکی از انواع نشستن نوزاد حالت دبلیو می باشد که عوارض خود را به همراه دارد .

طرز نشستن کودک و طرز صحیح نشستن کودک

به گزارش دلگرم به نقل از آتیه پرستاران سلامت : طرز نشستن کودک می تواند تاثیری خوب بر رشد و تغییرات استخوان ها و مفصل های کودک شما بگذارد . پس همیشه حواستان به نشستن کودکان خود باشد . نشستن نامناسب کودکان می تواند عوارض جبران ناپذیری در کودکان داشته باشد . یکی از پرخطرترین حالت های نشستن کودک نشستن به صورت W می باشد . این طرز نشستن باعث می شود که به مرور زمان حالت پاهای کودک شما به صورت ضربدری شکل بگیرد .

طرز نشستن کودکان به صورت w یا قوباغه ای :

طرز نشستن کودکان به صورتw به این حالت می باشد که کودک در این وضعیت روی باسن نشسته و زانوها را به زمین چسبانده و کف پاها به سمت عقب قرار می گیرد . درست است که کودکان در این حالت راحت می توانند بنشینند اما والدین باید از نشستن در این حالت جلوگیری کنند تا در آینده آسیب های جدی به کودک وارد نشود .

توانایی نشستن در کودکان

عوارض ناشی از نشستن کودک به حالت w :

بزرگترین متخصصان بیماری های استخوانی در دنیا بر این موضوع اتفاق نظر دارند که نشستن به حالت w باعث ضعیف شدن باسن در کودکان می شود و این حالت باعث می شود که فرد دچار دردهای طولانی مدت شود .
والدین اگر دیدید که کودکان هنگام تماشای تلویزیون طرز نشستن او به حالت w بود (The correct way for the child to sit) به او گوشزد کنید که حالت نشستن را تغییر دهد. همچنین اگر از خدمات پرستاری کودک در منزل استفاده می کنید حتما به پرستار کودک بگویید که همیشه مراقب نشتن کودک باشد چون به علت نشستن طولانی مدت کودکان جلوی تلویزیون در این حالت می تواند ضربات جبران ناپذیری به کودک بزند.

طرز نشستن کودکان

نشستن کودکان بصورت نامناسب علاوه بر فشار آوردن به باسن و پاها می تواند به قسمت های دیگر نیز مانند گردن ، شانه ها وکمر نیز آسیب برساند . پس همیشه نسبت به پیشگیری حساسیت نشان دهید تا در آینده درگیر درمان های سخت فرزندتان نشوید .
مضراتی که نشستن حالت w برای کودکان دارد :

  • مشکلات اورتوپدی
  • بد راه رفتن کودکان
  • ایجاد مشکل در تعادل بدن
  • کاهش اعتماد به نفس فرد در سن بالا

حتماً بخوانید:
راههای مناسب برای راه رفتن کودک : چگونه به راه رفتن کودک کمک کنم؟

راههای مناسب برای راه رفتن کودک : چگونه به راه رفتن کودک کمک کنم؟

برای کودکانی که دیرتر از میانگین رشدی راه رفتن راه می روند تمرین هایی وجود دارد که به یادگیری این مهارت در کودکان کمک می کند این تمرین ها نیاز به کمک…

نشستن به صورت w در کودکان فشار به قسمت زیر وارد می شود:

والدین و پرستار کودک در منزل حتما باید همیشه نشستن کودک را زیر نظر داشته باشد تا در صورت اشتباه به کودک گوشزد کنند. زیرا اشتباه نشستن کودک فشار زیادی به پاهای او می آورد . در زیر به اعضایی که فشار می آید اشاره شده است .

درست نشستن کودک

ماهیچه های همسترینگ
کش آمدن تاندون های پاشنه پا
عضله های دور کننده کفل
ماهیچه های کمر
ماهیچه های گردن
زانو ها

چگونه می توان عادت بد نشستن کودک را ترک کرد:

وقتی کودک شما به حالت w می نشیند همیشه به او گوشزد کنید تا حالت نشستن خود را عوض کند اگر شده روزی 100 بار گوشزد کنید حتما این کار را انجام دهید . همچنین سعی کنید از صندلی یا چهارپایه برای نشستن کودک خود استفاده کنید البته باید مواظب باشید که کودک به مدت طولانی روی صندلی ننشیند که خود باعث مشکل دیگری شود.
اگر از پرستار کودک در منزل استفاده می کنید حتما این نکته را به او گوشزد کنید که مواظب طرز نشستن کودک شما باشد .

عادت بد نشستن کودک

شیوه صحیح نشستن کودک در سنین مختلف

9 تا 12 ماهگی

دکتر ساجدی می گوید: «در این سنین به بازی‌هایی که برای او جالب است دقت کرده و آنها را انجام دهید. می‌توانید اسباب‌بازی‌ای را زیر پتو قرار داده و از او بخواهید آن را پیدا کند. علاوه بر این خوب است که اشیای غلتانی مانند توپ را در اختیار او قرار دهید.» وی تاکید می‌کند والدین باید کودک را روی سطحی صاف و ایمن قرار دهند تا آزادانه بخزد و جستجو کند.

12 تا 24 ماهگی

این متخصص کودکان ادامه می‌دهد: «در این سنین از کودک بخواهید اجزای بدنش را نام ببرد. همچنین با کودک توپ بازی کرده و غلتاندن توپ را به او بیاموزید. مداد و کاغذی برای نقاشی در اختیار او قرار داده و تشویقش کنید با مداد رنگی رنگ کند. در ضمن می‌توانید از او بخواهید به عروسکش غذا داده، لباس تنش کند و آن را بخواباند.»

2 تا 3 سالگی

کودک در این سن باید بتواند به کمک بزرگترها اشیا را بر اساس شکل، اندازه و رنگ طبقه‌بندی کند. بهتر است با خریدن جورچین‌های مختلف برای کودک، به او در این کار کمک کنید. دکتر ساجدی با اشاره به آموختن شیوه صحیح در دست گرفتن مداد، می‌گوید: «خط خطی کردن و نقاشی کردن را به او یاد دهید. در این دوره باید مسواک زدن را به کودک آموخته و آموزش توالت رفتن را شروع و کامل کنید. وقتی کودک شیئی را به دست می‌گیرد در موردش به او اطلاعات کافی بدهید.»
وی به والدین توصیه می‌کند زمانی که کودک می‌خواهد چیزی را به آنها نشان داده و صحبت کند، به او توجه کنند.

3 تا 5 سالگی

والدین نباید تصور کنند در این سالها کودک دیگر نیازی به توجه و رسیدگی نداشته و لازم نیست در رابطه با تکامل رفتاری او کاری انجام شود. دکتر ساجدی یادآور می‌شود: «در این سالها هر روز همراه با او کتابی بخوانید. الک دولک بازی کرده و لی‌لی کنید. همچنین باید به او باز و بسته کردن زیپ و دکمه را بیاموزید و عواطف خود را با بوسیدن کودک یا گفتن کلمات محبت‌آمیز به او نشان دهید.»
در نهایت به خاطر بسپارید کودکان باید احساس کنند والدین، اطرافیان و مراقبین دوستشان دارند و از آنها حمایت می‌کنند.


این مطلب چقدر مفید بود ؟
5.0 از 5 (1 رای)  
توجه: مطالب پزشکی و سلامت مجله دلگرم ، از منابع معتبر داخلی و خارجی تهیه شده اند و صرفا جنبه اطلاع رسانی دارند ، لذا توصیه پزشکی یا درمانی تلقی نمی شوند ، چنانچه مشکل پزشکی دارید حتما برای تشخیص و درمان به پزشک یا متخصص مراجعه کنید.
دیدگاه ها

درج کامنت برای این مطلب غیر فعال است