دلگرم
امروز: دوشنبه, ۰۸ خرداد ۱۴۰۲ برابر با ۰۸ ذو القعدة ۱۴۴۴ قمری و ۲۹ مه ۲۰۲۳ میلادی
آموزش نحوه افتتاح حساب وکالتی مرحله به مرحله (سایپا، ایران خودرو و بورس)
4
زمان مطالعه: 7 دقیقه
حساب وکالتی در بورس به حسابی بانکی گفته می‌شود که کارگزار به آن دسترسی دارد و برای ارسال سفارش خرید هر نوع دارایی می‌تواند به صورت مستقیم از آن برداشت کند. در ادامه نحوه افتتاح حساب وکالتی، شرایط و روش استفاده از آن را توضیح می‌دهیم.

منظور از حساب وکالتی چیست؟

راهنمای افتتاح حساب وکالتی : حساب وکالتی، حساب بانکی است که به حساب معاملاتی سرمایه گذاران در بورس متصل می‌شود. در حال حاضر این نوع حساب برای معامله در بازار بورس کالا اجباری است. سرمایه گذارانی که قصد خرید کالاهایی ماننده خودرو و سیمان و … از بورس کالا دارند، لازم است بعد از تکمیل مراحل ثبت نام و دریافت کد بورس کالا، نسبت به افتتاح حساب وکالتی اقدام کنند.
این فرآیند در بورس اوراق بهادار به شکل دیگری است. افتتاح حساب وکالتی برای خرید سهام، صندوق‌های سرمایه گذاری و … کاملا اختیاری است.

با افتتاح حساب وکالتی در سامانه معاملات اوراق بهادار، هر سرمایه‌گذار می‌تواند بدون واریز وجه نقد به حساب معاملاتی خود، برای خرید اوراق مختلف مستقیما از حساب بانکی خود پول برداشت کند.
در ادامه نحوه افتتاح حساب وکالتی برای هر یک از بازارهای بورس کالا و اوراق بهادار را جداگانه بررسی می‌کنیم.

افتتاح حساب وکالتی در بورس کالا

وکالتی کردن غیرحضوری حساب ها : همان‌طور که گفتیم افتتاح حساب وکالتی در بورس کالا اجباری است و بدون داشتن حساب وکالتی در این بازار امکان خرید و فروش وجود ندارد. بنابراین لازم است به محض تکمیل ثبت نام و دریافت کد بورس کالا، برای افتتاح حساب وکالتی اقدام کنید.

نکته قابل توجه این است که تنها حساب های بانکی پس انداز و کوتاه مدت قابلیت تبدیل شدن به حساب وکالتی را دارند.
در حال حاضر بانک‌های زیادی خدمات افتتاح حساب وکالتی را به مشتریان ارائه می‌دهند.در زمان ثبت نام کد بورس کالا لیست کامل این بانکها را می‌توانید مشاهده کنید.

نکته: در بعضی بانک‌ها مانند بانک تجارت، اقتصاد نوین، سپه، ملت و … می‌توانید به صورت آنلاین، حساب وکالتی افتتاح کنید.

مراحل افتتاح حساب وکالتی در بورس کالا

۱. دریافت معرفی‌نامه از کارگزاری

در مرحله آخر ثبت نام کد بورس کالا در سامانه Agah.ebgo.ir، فهرست کامل بانک‌ها قابل مشاهده است. با انتخاب بانک مورد نظر فایل معرفی‌نامه به صورت PDF ذخیره خواهد شد. برای انجام مرحله بعد لازم است معرفی نامه را چاپ کنید.

نحوه وکالتی کردن حساب بانکی

۲. مراجعه به بانک و افتتاح حساب وکالتی

در این مرحله، لازم است به همراه معرفی نامه و مدارک هویتی به بانک مورد نظر مراجعه کنید. توجه داشته باشید که علاوه بر افتتاح حساب، می‌توانید یکی از حساب‌های بانکی خود را به حساب وکالتی تبدیل کنید.

۳. درج اطلاعات حساب بانکی وکالتی در سامانه ثبت نام کد بورس کالا

برای وارد کردن اطلاعات حساب وکالتی در سامانه کد بورس کالا، کافی است پس از ورود به سامانه کدگیری بورس کالا (Agah.ebgo.ir) وارد بخش «اعلام شماره حساب وکالتی و در اختیار» شوید. با ثبت کد ملی و شماره تماسی که در زمان ثبت نام در سامانه وارد کرده‌اید کد تایید برای شما پیامک می‌شود. با وارد کردن کد تایید در سامانه، وارد بخش اعلام شماره حساب خواهید شد.
با انتخاب گزینه «افزودن» می‌توانید اطلاعات حساب بانکی خود را وارد کنید. در نهایت با انتخاب گزینه «تایید نهایی» اطلاعات شما ثبت می‌شود.

افتتاح حساب وکالتی

وکالتی کردن حساب

پس از انجام این مراحل، تایید اطلاعات حساب وکالتی از طریق پیامک به شما اعلام می‌شود.

افتتاح حساب وکالتی در بورس اوراق بهادار

افتتاح حساب وکالتی در بورس اوراق بهادار اختیاری است. هر سرمایه‌گذار می‌تواند هر زمانی پس از افتتاح حساب معاملاتی، نسبت به افتتاح حساب وکالتی اقدام کند. توجه داشته باشید که مانند حساب وکالتی در بورس کالا، این حساب نیز باید پس‌انداز یا سپرده کوتاه‌مدت باشد.
همچنین بانک‌هایی که خدمات افتتاح حساب وکالتی برای بورس اوراق بهادار را ارائه می‌دهند با بانک‌هایی که می‌توانید برای افتتاح حساب وکالتی در بورس کالا به آن‌ها مراجعه کنید، متفاوت‌ هستند. برای دریافت فهرست این بانک‌ها، می‌توانید پیش از اقدام برای دریافت معرفی‌نامه، از کارگزاری خود استعلام بگیرید. در حال حاضر، تنها بانک سامان و پارسیان این خدمت را ارائه می‌دهند.

مراحل افتتاح حساب وکالتی در بورس اوراق بهادار

راهنمای افتتاح حساب وکالتی ایران خودرو و سایپا

۱. دریافت معرفی نامه از کارگزاری

این مرحله با مراجعه حضوری به شعب کارگزاری آگاه در سراسر کشور انجام می‌شود.

۲. مراجعه به بانک و افتتاح حساب وکالتی

علاوه بر افتتاح حساب، می‌توانید یکی از حساب‌های بانکی خود را به حساب وکالتی تبدیل کنید.

۳. اطلاع به کارگزاری از طریق تماس یا ثبت تیکت پشتیبانی

برای تماس با کارگزاری آگاه می‌توانید با شماره ۹۱۰۰۴۰۰۴-۰۲۱ تماس بگیرید.
تیکت پشتیبانی را می‌توانید در سامانه معاملاتی کارگزاری آگاه ثبت کنید.
یک روز پس از انجام مراحل بالا حساب وکالتی شما در سامانه معاملاتی اوراق بهادار تعریف می‌شود.

نکته: توجه داشته باشید که حساب وکالتی بورس اوراق بهادار و حساب وکالتی بورس کالا نمی‌توانند مشترک باشند.

اتصال حساب وکالتی بورس کالا به حساب معاملاتی اوراق بهادار

با ورود کالاهایی مثل خودرو به بورس کالا، بسیاری از سرمایه‌گذاران اوراق بهادار نیز به بورس کالا وارد شده‌اند. معمولا این سرمایه‌گذاران وجوه نقد لازم برای خرید در بورس کالا را از طریق حساب معاملاتی اوراق خود تامین می‌کنند.
فرآیند فروش دارایی‌ها در حساب معاملاتی اوراق، انتقال وجوه حاصل از فروش به حساب بانکی و در نهایت انتقال به حساب وکالتی برای خرید از بورس کالا زمان‌بر است. به همین دلیل،‌ در کارگزاری آگاه این امکان وجود دارد که حساب بانکی متصل به سامانه معاملاتی اوراق بهادار خود را به حساب وکالتی در بورس کالا تبدیل کنید تا انتقال وجه نقد به حساب وکالتی بورس کالا در کمترین زمان ممکن انجام شود.

به زبان ساده‌تر با انجام این کار، شما یک حساب بانکی مشترک بین حساب معاملاتی اوراق بهادار و حساب معاملاتی بورس کالا خواهید داشت.

برای این کار کافی است مراحل تبدیل حساب بانکی به حساب وکالتی در بورس کالا (که بالاتر توضیح داده شد) را برای حسابی که در سامانه معاملاتی اوراق بهادار خود ثبت کرده‌اید، طی کنید.
برای مشاهده اطلاعات حساب بانکی ثبت شده در سامانه معاملاتی اوراق بهادار کارگزاری آگاه، می‌توانید از بخش «درخواست تقاضای وجه» این سامانه به آدرس Online.agah.com اقدام کنید.

سخن آخر

حساب وکالتی نوعی حساب بانکی است که سرمایه‌گذاران برای اهداف مختلف در بورس کالا و بورس اوراق بهادار از آن استفاده می‌کنند. افتتاح حساب وکالتی برای بورس کالا ضروری و در بورس اوراق بهادار، اختیاری است.
روش‌های افتتاح حساب وکالتی در بورس اوراق بهادار و بورس کالا متفاوت است. سرمایه‌گذارانی که هم‌زمان در بورس کالا و بورس اوراق بهادار فعالیت دارند، می‌توانند با معرفی یک حساب بانکی بین سامانه‌های معاملاتی بورس کالا و اوراق بهادار، فرآیند انتقال وجه نقد به حساب وکالتی خود را تسریع کنند.

منبع : باشگاه بلاگ



این مطلب چقدر مفید بود ؟
5.0 از 5 (4 رای)  


دیدگاه ها
اولین نفر برای ثبت دیدگاه باشید !