
آشنایی با طرز تهیه کود چای
همانطور که می دانید کمپوست چای یکی از کودهای مایع عالی برای گل ها، سبزیجات و گیاهان گلدانی به شمار می آید که امروزه اغلب باغبانان از مزیت های فراوان استفاده از چای برای بهبود کیفیت خاک بهره می برند. همچنین جالب است بدانید که چای در واقع یک مکمل ارگانیک متعادل غنی از مواد غذایی می باشد که به صورت مایع یا خشک مورد استفاده قرار می گیرد و در هر زمانی نیز قادر خواهید بود از مزیت های آن استفاده نمایید. برای یادگیری طرز تهیه کود چای و آشنایی با فواید آن در ادامه همراه ما شوید.
بهتر است بدانید که در واقع استفاده از این کمپوست یک راه بسیار فوق العاده برای حاصلخیزی و پیشرفت سراسری گیاهان است و همچنین از وارد شدن هر گونه آسیبی به گیاه نیز خودداری خواهد کرد. به طور کلی اگر ماده آلی مورد استفاده از صنعت کشاورزی به صورت جامد باشد باعث بهبود ساختمان خاک خواهد شد که البته ممکن است در آب موجود درون خاک حل نشود و در نهایت برای رشد گیاه نیز مناسب نخواهد بود.
توجه داشته باشید که امروزه اغلب کشاورزان و سازنده های چای کمپوست از این کود به وسیله جوشاندن و تخمیر نمودن به واسطه باکتری ها به عنوان محلولی قوی برای باغ های طبیعی خود استفاده کرده اند و حتی هنوز هم استفاده از این روش رایج است. بهتر است بدانید که این محصول دارای کاربردهایی نظیر محلول پاشی روی شاخ و برگ ها، ریختن پای بوته ها به عنوان کود مایع، آغشته کردن با بذر و سپس کاشتن به عنوان ماده ای ضد قارچ می باشد.
دستورالعمل تهیه کود چای :
توجه داشته باشید که طرز تهیه کود چای چندان سخت و دشوار نیست و برای تهیه آن در ابتدا بایستی حدود ۳ گالن یعنی ۱۱ لیتر آب را در معرض نور خورشید به مدت چندین ساعت قرار دهید زیرا این امر موجب خواهد شد تا تمامی کلرهای موجود درون آب از بین بروند و علت این کار نیز این است که کلر تمامی باکتری های مفید درون چای را از بین خواهد برد. به طور کلی اگر آب مصرفی از منبعی باشد که حاوی کلر نیست احتیاجی به انجام این مرحله نمی باشد.
در مرحله دوم طرز تهیه کود چای شما نیاز به یک سطل پلاستیکی ۵ گالنی یعنی ۱۹ لیتری دارید که بایستی پمپ آکواریومی را در پایین سطل قرار دهید و حالا لازم است تا این دستگاه را با یک پمپ هوای خارجی متصل نمایید که چای را درون سطل به حرکت در آورد. توصیه می شود از پمپی که استفاده می کنید اطمینان حاصل نمایید که قادر به حرکت حداقل ۵ گالن باشد.
توجه داشته باشید که استفاده از پمپ در واقع برای تهیه چای کمپوست بسیار ضروری است چرا که بدون استفاده از آن چای راکد و بدون هوا خواهد ماند و در نتیجه هچ گونه تاثیری برای گیاهان شما نخواهد داشت. حال در این مرحله بایستی آپراتور را به پمپ متصل نمایید و سپس ی لوله را در انتهای سطل و انتهای دیگر را به پمپ متصل نمایید.
حال در این مرحله از طرز تهیه کود چای بایستی لوله پمپ را درون سطل قرار دهید و تا به نصف سطل را پر از کمپوست نمایید. توجه داشته باشید که مقدار کمپوست دقیقا بایستی برابر با نیمی از سطل باشد نه کمتر و نه بیشتر. همچنین توصیه می شود که از سالم بودن کمپوستی که اضافه می کنید نیز اطمینان حاصل نمایید.
اکنون در این مرحله بایستی آب بیشتری به کمپوست ها اضافه نمایید تا سطل به طور کامل پر شود. سپس یک اونس ملاس اضافه کنید و چای را هم بزنید زیرا ملاس برای باکتری های مفید خواهد بود و به آن ها کمک خواهد کرد تا تکثیر شوند. توصیه می شود که هنگام افزودن ملاس چای را هم بزنید تا آب، کمپوست و ملاس به خوبی با یکدیگر ترکیب شوند و سپس در پایان پمپ را روشن نمایید.
در مرحله پایانی توصیه می شود که چای را برای دو الی سه روز خیس کنید و به طور کلی چای کمپوست در هر مکان حدود ۳۶ الی ۴۸ ساعت طول خواهد کشید تا دم بکشد و هر چه آن را بیشتر دم کنید میکروب های بیشتری درون چای رشد خواهند کرد و البته به این نکته توجه داشته باشید که چای نباید بیش از ۳ روز بماند زیرا میکروب ها غذای کافی برای زنده ماندن در زمان طولانی تر از این را نخواهند داشت. توصیه می شود که مخلوط را هر روز هم بزنید و در نهایت پس از گذشت این سه روز پمپ را خاموش نمایید چرا که مراحل تهیه چای کمپوست به پایان رسید و می توانید از آن استفاده کنید.
مزیت های استفاده از کمپوست چای
توجه داشته باشید همانطور که در پیش با طرز تهیه کود چای آشنا شدید در ادامه سعی داریم به مزیت استفاده از کمپوست چای بپردازیم:
افزایش رشد گیاهان:
بهتر است بدانید که کمپوست چای مملو از مواد مغذی و معدنی است که منجر به سبزی،بزرگ شدن و زیبایی بیشتر برگ های گیاهان می شود و در نتیجه میزان محصولات سبزیجات را افزایش خواهد داد.
تامین مواد مغذی لازم برای خاک و گیاه:
توجه داشته باشید که اغلب مواد مغدی سریع الاثر به سرعت از طریق خاک یا برگ ها توسط گیاهان جذب خواهند شد و هنگامی که از کود مایع چای به صورت اسپری بر روی سطح برگ ها استفاده کردید در واقع سطوح برگ ها با میکروب های مفید پر خواهند شد و به طور کلی هیچ فضای خالی برای فعالیت موجودات مضر و آسیب رسان باقی نخواهد ماند. همچنین بهتر است بدانید که این گیاهان معمولا تحت تاثیر کپک، قارچ و بیماری های پژمردگی قرار نخواهند گرفت.
تامین ارگانیسم های مفید:
بهتر است بدانید که میکروب های مفید و زنده باعث افزایش ایمنی گیاه و خاک می شوند. به طور کلی رشد باکتری های مفید خاک منجر به تقویت سلامت گیاهان و مقاومت بیشتر آن ها در مقابل استرس خواهد شد و همچنین مواد ریز مغذی درون چای برای گیاهان به راحتی قابل جذب خواهد بود.
کمک به از بین بردن بیماری های گیاه:
بهتر است بدانید که تعادل سالم ودرست بین خاک و گیاه باعث افزایش توانایی در از بین بردن آفات، بیماری های قارچی و سایر انواع بیماری ها خواهد شد. به طور کلی عملکرد میکروبی کمپوست چای به این صورت خواهد بود:
با میکروب های بیماری زا رقابت می کند.
باعث تجزیه مواد شیمیایی و آفت کش های سمی می شود.
هورمون های رشد در گیاه را تحریک خواهد کرد.
میزان مواد معدنی در دسترس گیاه را افزایش خواهد داد.
نیتروژن را برای مصرف بهینه گیاه تثبیت خواهد کرد.
جایگزینی مواد شیمیایی و سمی خاک:
توجه داشته باشید که شاید بزرگ ترین مزیت استفاده از چای به عنوان کمپوست این است که از سمومی که برای مقابله با آفت زدگی و حشرات مضر در محیط باغچه و بستر کشت استفاده کرده بودید خلاص خواهید شد.
پرورش ارگانیک گیاهان:
بهتر است بدانید که در واقع کمپوست چای راهی برای نجات زمین و پرورش محصولات ارگانیک است و به این ترتیب که محصولات شما مواد سمی کمتری داشته و برای مصرف مناسب تر خواهند بود.
تاثیرات تفاله چای بر رشد گیاه
برای حفاظت از محیط زیست و کاهش میزان زباله های تولیدی، بهترین راهکار در این زمینه استفاده مجدد از مواد بازیافتی ست، چای در بین ایرانیان مصرف فراوانی دارد، حال شما می توانید به جای دور ریختن تفاله های چای، بهترین استفاده را از این تفاله ها داشته باشید و آن را به عنوان کود سالم برای گیاهان خود مورد استفاده قرار دهید، استفاده از کود چای به بهبودی رشد گیاهان کمک زیادی خواهد کرد.
نکات مهم و کلیدی در استفاده از کود چای
قبل از استفاده از کود چای در زمین های کشاورزی و افزودن آنها در پای گیاهان و درختان باغ و باغچه، باید هر گونه فلز را از کیسه چای خود جداسازی کنید.
استفاده از یک چای که دو بار دم شده است، کاملا بیهوده و غیر مفید است زیرا نمی تواند هیچ نوع ماده مغذی به خاک مورد نظرتان اضافه نماید.
لازم است حتما صبر کنید تا چای خنک شود، سپس آن را مورد استفاده قرار دهید تا در این صورت از ایجاد شوک و یا سوزاندن گیاه جلوگیری شود.

خواص بی نظیر تفاله چایی
استفاده از آب تفاله چای
ممکن است خیلی از افراد تمایلی به استفاده از تفاله های چای به دلیل وجود مشکلات ناشی از آن, نداشته باشند که در این صورت می توان از آب تفاله چای برای این منظور استفاده کرد حال می توانید تفاله های چای را داخل ظرفی بریزید و بعد آب ولرم را به آن اضافه کنید، اکنون اجازه دهید تا رنگ آب تغییر کند که این روند می تواند یک تا دو ساعت به طول بیانجامد، سپس از این آب می توانید برای آبیاری گیاهان خود استفاده نمایید.
دیدگاه ها