
2
زمان مطالعه: 2 دقیقه
عزاداری یکی از فعالیتهای مذهبی و فرهنگی در برخی ادیان و مذاهب است که به مناسبت مرگ و شهادت ائمه، انبیا و شخصیتهای مذهبی برگزار میشود. برای رعایت حقوق دیگران در عزاداریها، میتوان به موارد زیر توجه کرد.
مراقب حقالناس در عزاداریها باشیم!
در طول تاریخ، برخی از افراد به دلیل عدم آگاهی و یا عدم رعایت احترام به حقوق دیگران در عزاداریها، برخوردهای ناشایستی نسبت به دیگران داشتهاند.
سوال: آیا به راه انداختن دسته های عزاداری در معابر عمومی که گاهی اوقات باعث اذیت و بسته شدن مسیر عابران و وسائل نقلیه میشود، اشکال دارد؟
پاسخ: به راه انداختن دسته های عزاداری برای سیدالشهداء علیه السلام و دیگر مراسمات مذهبی، امری پسندیده و با ارزش است که انسان را به خداوند نزدیک میکند، ولی اینگونه مراسمات باید به شکلی مدیریت شود تا موجب اذیت دیگران نشود زیرا اذیت کردن دیگران حرام است.
- احترام به مرز و نشانههای اجتماعی: در عزاداریها باید به مرزها و نشانههای اجتماعی احترام گذاشت و از ایجاد مزاحمت برای دیگران پرهیز کرد.
- عدم تخریب مال عمومی: در عزاداریها باید از تخریب مال عمومی، نظیر خیابانها و محوطههای عمومی، پرهیز کرد.
- رعایت حقوق مالکان: در عزاداریها باید از ورود به محلهایی که حق مالکیت آنها را دارند، پرهیز کرد.
- رعایت حریم شخصی: در عزاداریها باید از نفوذ به حریم شخصی دیگران، نظیر خانهها و محلهای خصوصی، پرهیز کرد.
- پرهیز از استفاده از وسایل صوتی و تصویری با بلندی بیش از حد: در عزاداریها باید از استفاده از وسایل صوتی و تصویری با بلندی بیش از حد، که مزاحمت برای دیگران ایجاد کند، پرهیز کرد
با رعایت این موارد، عزاداری میتواند به صورتی باشد که حقوق و حریم دیگران رعایت شود و از بروز برخوردهای ناپسند و مزاحمت برای دیگران جلوگیری شود.
منبع : کانال احکام دینی
دیدگاه ها