
پرورش و نگهداری گل کلومنه آ یا ماهی طلایی
در واقع پرورش و نگهداری گل کلومنه آ چندان هم سخت و پیچیده نیست و شما می توانید با مطالعه این مقاله به راحتی اقدام به پرورش این گیاه آپارتمانی نمایید.
به طور کلی کلومنه آ که امروزه بدان ماهی طلایی نیز گفته می شود یکی از بهترین و زیباترین گیاهان خواهد بود که می توانید از آن به عنوان سبد آویز استفاده نمایید. گل کلومنه آ به خاطر رنگ های قرمز، نارنجی و شکل ماهی مانندی که دارد مورد توجه علاقمندان به پرورش گل و گیاه قرار گرفته است. در این بخش از دلگرم با دستورالعمل پرورش و نگهداری گل کلومنه آ آشنا می شوید.
بهتر است بدانید که گل کلومنه آ در واقع در میان گلهای آپارتمانی دارای ویژگی های خاصی است که گل هایش ظاهری مانند ماهی قرمز دارند و امروزه نیز با عنوان گیاه گلدفیش شناخته خواهند شد. کلومنه آ دارای تقریبا ۲۰۰ گونه مختلف است که تمامی آن ها به صورت درختچه های گلدار هستند و بومی آمریکا و کارائیب خواهند بود.
چگونگی نگهداری گل کلومنه آ
این گیاه معمولا در فضای باز بر روی تنه درختان زندگی می کند و بین ۴۵ تا ۱۲۰ سانتی متر ارتفاع خواهد داشت و همچنین گستردگی آن نیز بین ۶۰ تا ۱۲۰ سانتی متر می باشد. کلومنه آ دارای شاخه هایی بلند، افتاده و ظریف هستند که برگ های آن نیز نسبتا کوچک و پرزدار و متقابل خواهند بود. معمولا برگ های این گیاه به رنگ بنفش و سبز و گل های آن نیز به رنگ قرمز و نارنجی مشاهده می شوند.
دستورالعمل کاشت و تکثیر گل کلومنه آ (کولومنئا گلوریوزا)
توجه داشته باشید که بهترین برای کاشت و تکثیر گیاه کلومنه آ قلمه زنی آن از طریق ساقه است که بهترین زمان برای انجام این کار فصول بهار و تابستان خواهد بود. برای قلمه زنی گیاهتان بایستی چندین شاخه که جوانه ندارند را انتخاب نمایید و سپس به طول ۷ تا ۱۰ سانتی متر برش دهید.
می توانید برای ریشه زایی سریع تر قلمه ها، آن ها را درون هورمون ریشه زایی فرو ببرید.
سپس قلمه های آماده شده را در یک محیط روشن، گرم و مرطوب کشت نمایید تا فرآیند رشد خود را به خوبی طی کنند. البته در این روند به یاد داشته باشید که گیاهان جدید کلومنه آ تا تابستان سال آینده گل نمی دهند.
شرایط مورد نیاز برای نگهداری کل کلومنه آ
همانطور که می دانید تمامی گیاهان برای اینکه بتوانند روند رشد خود را به خوبی طی کنند نیاز به شرایطی دارند که شما بایستی آن را فراهم نمایید. به همین منظور در ادامه به بیان برخی از شرایط لازم جهت پرورش و نگهداری گل کلومنه آ پرداخته ایم.
آبیاری:
در طول رشد سطح بستر گیاهتان باید حتما در بین دو آبیاری رطوبت خود را تا حدودی از دست بدهد و سپس اقدام به آبیاری نمایید. البته که نباید بستر به صورت کامل خشک شود و در مقابل نیز آبیاری بیش از حد می تواند باعث پوسیدگی ریشه های گیاهتان گردد.
خاک و کوددهی:
به صراحت می توان گفت که گیاه کلومنه آ برای رشد نیاز به خاک پیت ماس سبک و غنی دارد که بهتر است PH آن نیز تقریبا ۶ باشد. توصیه می شود که برای بستر این گیاه از خاک های خنثی و یا اسیدی استفاده نمایید و همچنین دقت کنید خاک انتخابی کاملا مرطوب و دارای زهکشی مناسب باشد.
روش های پرورش کلومنه آ
بهتر کوددهی گیاهتان را در تمام فصول انجام دهید به گونه ای که با شروع بهار و پس از اتمام گلدهی با کود های رشد تغذیه شود و با ورود فصل تابستان با کود های فسفر بالا و ازت کم تغذیه نمایید تا مجددا گل بدهد. توصیه می شود که در فصل پاییز نیز با استفاده از کود های پتاس بالا گیاهتان را تغذیه نمایید تا هم در برابر سرما مقاوم شود و هم برای گلدهی در بهار آماده گردد.
توجه داشته باشید وقتی که برگ های گیاه کوچک مانده اند بدین معنی است که تغذیه کم است و بایستی آن را با کود کامل تغذیه نمایید.
دما و نور:
با وجود اینکه کلومنه آ نیاز زیادی به نور دارد اما نباید نور آفتاب به صورت مستقیم بر روی گیاه بتابد زیرا این کار باعث ایجاد لکه های سوختگی بر روی برگ ها و گل های آن خواهد شد. همچنین بهتر است بدانید که نور کم محیط نیز باعث عدم ظهور گلها، ریزش غنچه های تشکیل شده، کاهش رنگ برگسار، افزایش فاصله برگ ها و نازک شدن برگ ها خواهد شد. در مورد دمای مورد نیاز گیاه نیز می توان گفت که بازه دمایی بین ۱۸ تا ۲۴ درجه سانتی گراد برای گیاه ایده آل خواهد بود.
رطوبت:
توجه داشته باشید که در نگهداری گل کلومنه آ بایستی رطوبت زیادی را تامین نمایید که بهترین آن بین ۴۰ تا ۵۰ درصد خواهد بود. رطوبت در گلدهی گیاه تاثیر زیادی دارد اما با این حال نباید غبارپاشی را انجام دهید و حتی در روند آبیاری نیز دقت کنید که آب بر روی برگ های گیاه نریزد و تنها ظرف آب کنار آن قرار دهید تا رطوبت تامین شود. توصیه می شود که از گیاهتان در فضایی گرم و مرطوب قرار دهید.
کنترل آفات و بیماری های کلومنه آ
در میان آفاتی که در روند نگهداری گل کلومنه آ ممکن است به آن هجوم بیاورند، کنه ها مهم ترین خواهند بود و به همین خاطر برای جلوگیری از حمله آن توصیه می شود گیاه را با استفاده از اسیدهیومیک یا آسپرین به خوبی تغذیه کنید تا کلومنه آ همیشه قوی و مقاوم باشد. اما با این حال گیاه کلومنه آ ممکن است دچار مشکلاتی هم شود که در ادامه به بیان رایج ترین آن ها پرداخته ایم.
کوچک ماندن برگ ها:
دقت داشته باشید که دلیل کوچک ماندن برگ های گیاه تغذیه کم است که برای رفع آن بایستی گیاه را با کود کامل تغذیه نمایید.
بروز لکه های قهوه ای روی گیاه:
چنانچه روی برگ های گیاهتان لکه هایی قهوه ای مشاهده کردید دلیل آن این است که برگ ها رطوبت بیش از حدی دارند و برای پیشگیری از بروز این اتفاق بایستی به هیچ وجه روی برگ ها آب بریزید.
حمله شپشک ها:
اگر در لابه لای جوانه های برگ و ساقه گیاه تان متوجه آفت شپشک شدید بهتر است در اسرع وقت آن را با سم دورسبان سمپاشی نمایید.
نشانه های کنه زدن:
چنانچه روی برگ ها گرد و خاکی نشسته و یا تار عنکبوت مشاهده کردید بدین معنا است که گیاهتان کنه زده و بایستی آن را با موم کنه کش سمپاشی نمایید.
دیدگاه ها