دلگرم
امروز: پنج شنبه, ۰۹ آذر ۱۴۰۲ برابر با ۱۵ جمادى الأول ۱۴۴۵ قمری و ۳۰ نوامبر ۲۰۲۳ میلادی
مهمترین مزایای دریافت سفته برای دارنده نسبت به چک !
1
زمان مطالعه: 4 دقیقه
سفته یکی از اسناد تجاری است که صادر کننده آن متعهد می شود تا مبلغ آن را به گیرنده آن پرداخت کند و برای مواردی مانند ضمانت کاری یا ضمانت وام کاربرد دارد.

مزایا سفته نسبت به چک چیست ؟

مزایا چک نسبت به سفته را می توان در ۴ عنوان مورد برسی قرار داد :

  1. تضمینی بودن سفته
  2. آسان تر بودن دریافت سفته
  3. عدم نیاز به برگشت زدن سفته
  4. تاثیر حکم اعسار بر چک نسبت به سفته

ضرورت درج مبلغ بر روی سفته

فرض کنیم که سفته ای در دست شما است . حال اگر به هر دلیلی سفته مذکور نقد نگردد ، متقاضی با مراجعه به دادگاه و عمل تامین خواسته در خصوص نقد شدن سفته اقدامات لازم را انجام خواهد داد . با درخواست تامین خواسته شما ، دادگاه معادل وجه سفته را از اموال صادرکننده و یا ظهرنویسان تا زمان صدور حکم دادگاه ، توقیف نماید .

به این روش که با هدف اطمینان حاصل کردن از رسیدن به طلب صورت ‌‌می‌گیرد ، “تامین خواسته” گفته ‌‌می‌شود . اما اگر شما به هر دلیلی سفته‌‌‌ مورد نظر را از دست داده باشید ، جلب رضایت دادگاه در خصوص نقدینگی سفته ، امری دشوار و زمانبر خواهد بود و دادگاه به راحتی با شما همراه نخواهد شد .

در واقع به راحتی با درخواست شما موافقت ‌‌‌نمی‌شود و شاید ملزم شوید تا برای تامین خواسته خود مبلغی را به ودیعه بگذارید. اما با شرط در اختیار داشتن این سند تجاری و رعایت چند تکلیف ، دادگاه با تقاضای شما بدون دریافت هیچ گونه مبلغی موافقت خواهد کرد . در ادامه این تکالیف را بیان خواهیم کرد.

شرایط لازم برای بهره مندی از مزایای سفته

شرایط لازم برای بهره مندی از مزایای سفته برای بهره مندی از مزایای مختلف سفته از جمله : در تامین خواسته و مسئولیت تضامنی ، نیازمند رعایت یکسری مراحل و شرایط خواهید بود که در ادامه گفته می شود :

در حداکثر ۱۰ روز از سررسیدی که در سفته به منظور پرداخت قید شده است باید به مرجع ثبت واخواست دادگستری بروید و نسبت به عدم تادیه اعتراض خود را اعلام نمایید . برای ثبت این اعتراض باید نوشته‌‌‌ ای تحت عنوان واخواست عدم تادیه تهیه شود .

همانگونه که پیشتر بیان کردیم ؛ قید نکردن تاریخ پرداخت در سفته به معنای عندالمطالبه بودن است ، و در این مورد جهت تامین خواسته باید حداکثر تا یک سال پس از صدور آن نسبت به وصول طلب اقدام کرد. لازم به ذکر ‌‌می‌باشد که این کار با ارسال اظهارنامه امکان پذیر خواهد بود .

اگر برای وصول وجه مورد نظر از اظهارنامه استفاده کرده اید ، باید منتظر ابلاغ آن بمانید . زیرا تاریخ ابلاغ اظهارنامه به عنوان تاریخ سررسید و مطالبه به حساب ‌‌می‌آید. پس از ابلاغ اظهارنامه شما حداکثر تا ۱۰ روز فرصت خواهید داشت تا نسبت به ثبت واخواست عدم تادیه اقدام نمایید.

پس در ابتدا نیاز است تا نسبت به ثبت واخواست عدم تادیه اقدام کنید و بدنبال آن تقاضای تامین خواسته کنید . حال در صورتی که دعوای مطالبه وجه را قبل از تامین خواسته انجام نداده باشید برای جلوگیری از رفع توقیف اموال نیاز است تا حداکثر ۱۰ روز پس از صدور قرار تامین خواسته ، دعوای مذکور را طرح نمایید . حداکثر تا ۱ سال پس از ثبت واخواست عدم تادیه باید در دادگاه‌‌‌ ذی صلاح دعوای مطالبه وجه سند تجاری مزبور را اعلام نمایید .

 عدم درج مبلغ بروی سفته

در صورتی که از این کار غلفت کنید ، طرح دعوا علیه ظهرنویسان را از دست خواهید داد . و همچنین مزیت مسئولیت تضامنی نیز از دست خواهد رفت و پس از آن شما فقط ‌‌می‌توانید علیه صادرکننده ، طرح دعوا داشته باشید و کسی که با ضمانت سفته را به شما انتقال داده است از این امر تبرئه خواهد شد .

حتماً بخوانید:
همه آنچه باید درباره سفته و امضا کردن آن بدانید

همه آنچه باید درباره سفته و امضا کردن آن بدانید

مجله دلگرم | سفته از لحاظ حقوقی سندی تجاری است که صادرکننده­‌ی آن تعهد می­‌کند مبلغ معینی پول را در سررسید معین یا عندالمطالبه به دارنده‌ی آن،…

لازم به ذکر ‌‌می‌باشد که این فرصت یک ساله برای سفته‌‌هایی در نظر گرفته شده است که محل پرداخت در داخل کشور دارند . در صورتی که محل پرداخت در خارج از ایران باشد ، دو سال مهلت برای طرح دعوا علیه ظهرنویس‌‌ها در نظر گرفته شده است.



این مطلب چقدر مفید بود ؟
5.0 از 5 (1 رای)  

دیدگاه ها

اولین نفر برای ثبت دیدگاه باشید !


hits