
ازدواج بهائی از آنجا که محور آموزه های آئین بهائی اصل وحدت عالم انسانی (وحدت در عین حفظ کثرت و تنوع) است، ازدواج بهائی نیز اساس و هدفش وحدت و محبّتِ حقیقی و اتحاد همه جانبه جسمانی - انسانی - معنوی میان زن و شوهر است.
پیامبر اکرم (ص) می فرماید: «بنگر که فرزندت را از چه فامیلی به دست می آوری، چه اینکه اخلاق و خصایص هر فامیلی، در نسل آنها باقی می ماند و انحراف های اخلاقی آنان، تاثیر سوء خود را در فرزندانشان نیز به جا خواهد گذاشت.»
ازدواج بهایی و مسلمان چه حکمی دارد ؟
آیا شخص مسلمان می تواند طبق دستور و آیین مقدس اسلام با احکام ازدواج اسلامی با دختر بهایی عقد و ازدواج نماید و دختر مسلمان می تواند طبق آیین و شرایط اسلامی با عقد و نکاح اسلام به وسیله ی عالم عاقد با مرد بهایی که حاضر شده با این شرایط عقد نکاح نماید ازدواج نماید یا خیر؟
پاسخ آیت الله العظمی امام خمینی : بسمه تعالی، ازدواج مرد بهایی با زن مسلمان و بالعکس ازدواج مرد مسلمان با زن بهایی جایز نیست و باطل است.
یک جوان مسلمان با یک دختر بهایی ازدواج کرده؛ هم عقد بهایی کرده اند و هم عقد اسلامی؛ در صورتی که جوان، به عقد بهایی معتقد نبوده و دختر هم به عقد مسلمانی آیا این ازدواج چطور است؟ و ثمره و اولادهای این جوان مسلمان و این دختر بهایی و یا بالعکس ـ دختر مسلمان و جوان بهایی ـ چه می شود؟
بسمه تعالی، عقد مزبور باطل است و بچه ها در صورت جهل، حکم بچۀ حلال را دارند و ملحق بمسلمان هستند.
آیا ازدواج موقت با دختر بهایى جایز است؟
پاسخ همه ی مراجع : خیر، ازدواج دائم و موقّت با آنان جایز نیست.
تبصره. فرقه بهائیت محکوم به کفر است و ازدواج کافر ـ خواه دائم و خواه موقت، صحیح نیست.
اگر مرد مسلمانی بخواهد با دختر بهایی ازدواج کند و اصرار بر آن دارد حکم چیست؟
پاسخ آیت الله مکارم شیرازی :
ازدواج با اعضای فرقه ضاله جایز نیست مگر اینکه مسلمان شود.
ازدواج و معامله با بهایی ها به چه صورت است؟ آیا بهایی نجس است؟
پاسخ آیت الله خامنه ای : همه پیروان فرقه گمراه بهاییت محکوم به نجاست هستند. همه مؤمنین باید با حیله ها و مفاسد فرقه گمراه بهاییّت مقابله نموده و از انحراف و پیوستن دیگران با آن جلوگیری کنند.در صورت تماس آنها با چیزى، مراعات مسائل طهارت در رابطه با آنها، نسبت به امورى که مشروط به طهارت است، واجب است.ولى رفتار مدیران و معلمان و مربیان با دانش آموزان بهایى باید بر اساس مقررات قانونى و اخلاق اسلامى باشد.
پاسخ آیت الله مکارم شیرازی: ازدواج و معامله با بهایی ها باطل و حرام است.
پاسخ آیت الله نوری همدانی : این فرقه را نجس توصیف و معاشرت با آنان و ازدواج با آنان را جایز نمی داند.
پاسخ آیت الله فاضل لنکرانی: بهایی نجس است و ازدواج با آنها جایز نیست، ولی معامله با آنها فی نفسه مانعی ندارد، مگر اینکه تالی فاسد داشته باشد یا موجب تقویت آنها شود.

ازدواج مسلمان با غیر مسلمان چگونه است ؟
پاسخ آیت الله صافی گلپایگانی: بهایی نجس است و معامله با او هم اشکال دارد.
نظر آیت الله صافی گلپایگانی در پاسخ به استفتائاتی پیرامون بهائیت : فرقه بهائیت دینی ندارند و ضال و مضل هستند و کافر می باشند و نجس هستند و ازدواج با آنها حرام است و همچنین تبلیغ و ترویج آنها حرام است و جائز نیست. مومنین باید باشناخت کامل از عقائد حقه شیعه اثناعشری دفاع نموده و خودشان را از شر مکائد شیطانی و دشمنان محافظت نماید و مانع فعالیت و ترویج آنان شوند .
پاسخ آیت الله وحید خراسانی: بهایی نجس است و ازدواج با بهایی ها حرام و باطل است و معامله با بهایی اگر موجب تعزیز و یا تقویت آنها باشد، حرام است.
پاسخ مرحوم آیت الله بهجت (ره) نیز در پاسخ به سوالاتی در زمینه ارتباط با پیروان بهائیت : بهایی ها نجسند و از معاشرت با آنها پرهیز شود و الله العالم.
پاسخ آیت الله سبحانی: ازدواج مسلمان با کافر مثل بهایی باطل است.
آیت الله مکارم شیرازی در پاسخ به استفتائی درباره وضعیت ارتباط با بهائیان می فرمایند: اعضای فره ضاله از زمره مسلمین خارجند و هر گونه رابطه ای با آنها حرام است مگر در مواردی که امید ارشاد و هدایت آنها باشد.