دلگرم
امروز: یکشنبه, ۱۹ آذر ۱۴۰۲ برابر با ۲۵ جمادى الأول ۱۴۴۵ قمری و ۱۰ دسامبر ۲۰۲۳ میلادی
بهترین فیلم های مهدی هاشمی
0
در این مطلب میخواهیم نگاهی به بهترین فیلم های مهدی هاشمی بی اندازیم. فیلم هایی همچون مرگ یزدگرد تا دو فیلم با یک بلیت.

میرمهدی هاشمی قرمزی (زادهٔ ۱۶ آذر ۱۳۲۵) معروف به مهدی هاشمی بازیگر، کارگردان و فیلم‌نامه‌نویس ایرانی است. او برای نقش‌آفرینی در فیلم‌های دو فیلم با یک بلیط (۱۳۶۹)، آلزایمر (۱۳۸۹) و آقا یوسف (۱۳۹۰) برندهٔ سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد جشنواره فیلم فجر شده‌است.

مرگ یزدگرد

بهترین فیلم های مهدی هاشمی

مرگ یزدگرد فیلمی است دربارهٔ مرگِ یزدگردِ سوّم که بهرام بیضایی از روی نمایشنامه‌اش به همین نام به سالِ ۱۳۶۰ ساخت.

دو فیلم با یک بلیت

بهترین فیلم های مهدی هاشمی

دو فیلم با یک بلیط فیلمی به کارگردانی و نویسندگی داریوش فرهنگ و تهیه‌کنندگی غلامرضا معیری ساخته سال ۱۳۶۹ است. این فیلم در ۲۳ مرداد ۱۳۷۰ بر روی پرده سینما رفت. یک کارگردان سینما بعد از سال‌ها از آمریکا به ایران برگشته تا نخستین فیلم خود را بسازد. هنرپیشه اول مرد فیلم بر اثر سانحه‌ای نمی‌تواند به کارش ادامه دهد. فیلم باید به موقع به جشنواره برسد و کارگردان بعد از جستجوی بسیار، فروشنده دوره گردی را پیدا می‌کند که شباهت زیادی به هنرپیشه فیلم دارد. کارگردان تصمیم می‌گیرد از وجود فروشنده دوره گرد در فیلم استفاده کند. از سوی دیگر هنرپیشه اول زن درگیر مسائل خانوادگی است و قصد سفر به آمریکا را دارد.

همسر

بهترین فیلم های مهدی هاشمی

همسر فیلمی به کارگردانی و نویسندگی مهدی فخیم‌زاده محصول سال ۱۳۷۲ است. زن و شوهری در شرکتی کار می‌کنند که رئیس شرکت به جرم اختلاس دستگیر می‌شود. مرد هم که معاونت شرکت را به عهده دارد، مطمئن است وی را به ریاست شرکت انتخاب خواهند کرد ولی هیئت امنا همسر او را برمی‌گزیند. مرد که تحمل ریاست همسرش را ندارد مشکلاتی در محل کار و در نتیجه خانواده به وجود می‌آورد.

آلزایمر

بهترین فیلم های مهدی هاشمی

آلزایمر پنجمین فیلم سینمایی احمدرضا معتمدی و ساخت سال ۱۳۸۹ است. بخشنامه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مبنی بر فارسی بودن نام فیلمها موجب شد تا در طول ساخت این فیلم از عنوانهایی نظیر "نسیان" و "فراموشی" برای آن استفاده شود اما احمدرضا معتمدی، کارگردان فیلم در مصاحبه خود با مجله فیلم ابراز داشت که با این اسامی مخالف است و آنها را غیر از شعاری بودن، دور از فضا و قصه اصلی فیلم می داند . او قطعی شدن نام فیلم را به زمانی موکول می کند که بتواند با مسئولان جلسه بگذارد و برایشان توضیح بدهد که آلزایمر اسم یک بیماری است که معادلی ندارد و استفاده از آن برای عنوان فیلم فضای معنایی گسترده تری ایجاد می کند . اما اگر نتیجه جلسات رضایت بخش نباشد از اسم دیگری به جز "فراموشی" یا "نسیان" استفاده میکند. مهدی هاشمی در بیست و نهمین جشنواره فیلم فجر که در بهمن ماه سال هشتاد و نه برگزار شد به خاطر بازی در فیلمهای آلزایمر و آقا یوسف برنده سیمرغ بهترین بازیگر مرد گردید.

سیانور

بهترین فیلم های مهدی هاشمی

سیانور فیلمی ایرانی به کارگردانی بهروز شعیبی، نویسندگی مسعود احمدیان و تهیه‌کنندگی سید محمود رضوی محصول سال ۱۳۹۴ است. این فیلم برای نمایش در بخش سودای سیمرغ سی و چهارمین دوره جشنواره فیلم فجر پذیرفته شد. این فیلم در تاریخ ۲۸ مهر ۱۳۹۵ در سینماهای ایران اکران شده‌است. این فیلم محصول مؤسسه سینمایی سیمای مهر است. داستان فیلم برگرفته از روایات رسمی دولت ایران از وقایع درونی سازمان مجاهدین خلق ایران پیش از انقلاب ۱۳۵۷ ایران است. این فیلم بازگوکننده اختلافات میان دو دسته در سازمان مجاهدین خلق و درگیری میان چهره‌های کلیدی آن مانند تقی شهرام، مرتضی صمدیه لباف و مجید شریف واقفی در متن یک داستان عاشقانه نافرجام است.

روزگار قریب

بهترین فیلم های مهدی هاشمی

روزگار قریب یک مجموعه تلویزیونی ایرانی به کارگردانی و نویسندگی کیانوش عیاری است که نخستین بار از پاییز ۱۳۸۶ به مدت یک سال از شبکه سه سیما به نمایش درآمد. این مجموعه بر پایهٔ زندگی محمد قریب، پزشک ایرانی و بنیان‌گذار تخصص پزشکی اطفال در ایران ساخته شده‌است. روزگار قریب از سال ۱۲۹۵ هم‌زمان با شروع تحصیلات ابتدایی تا مرگ قریب در سال ۱۳۵۳ روایت می‌شود و با وقایع آن زمان مانند کودتای رضاخان، قحطی تهران در زمان جنگ جهانی دوم، حضور متفقین در ایران هم‌زمان است. در این مجموعه مهدی هاشمی، مهران رجبی، ناصر هاشمی، آفرین عبیسی، رضا کیانیان، حسین پناهی، شهاب کسرایی، کاوه آهنگر و پرهام کرمی ایفای نقش می‌کنند.

انفرادی

بهترین فیلم های مهدی هاشمی

انفرادی فیلمی در ژانر کمدی-اکشن به کارگردانی مسعود اطیابی، نویسندگی حمزه صالحی و تهیه کنندگی ابراهیم عامریان است و در تابستان ۱۳۹۸ تهیه و تولید شده‌است، سپس در ۷ اردیبهشت ۱۴۰۱ در سینماهای سراسر کشور اکران شد. انفرادی پرفروش ترین فیلم تاریخ سینمای ایران است. یک شرکت مالی و اعتباری که رئیسش اسدالله کرامت (برزو ارجمند) نام دارد به گفته مسئولان شرکت ورشکست شده است. کسانی که پول‌های خود را در این مؤسسه گذاشته‌اند در جلوی این موسسه شروع به اعتراض می کنند. این اتفاقات باعث می‌شود که سه نفر از همین بدهکاران به نام‌های امیر (مهدی هاشمی)، بهرام (احمد مهران فر) و جواد (رضا عطاران) که همهٔ شان بی خانمان هستند با هم هم مسیر شوند که آنها را وارد اتفاقاتی می‌کند.



این مطلب چقدر مفید بود ؟
 

دیدگاه ها

اولین نفر برای ثبت دیدگاه باشید !


hits