
سیروس رومی از پیشکسوتان عرصه ی رسانه و کتاب در استان فارس طی سخنانی در مراسم رونمایی کتاب های جعفرپور،آثار وی را از حیث نثر ساده و نکته های پندآموز که به شکلی موجز و خلاصه بیان شده است را از نشانه های مثبت کتاب دانسته،اظهار کرد برخی از تفکرات سعدی را می توان در آثار جعفرپور دید و از این بابت به وی تبریک می گویم .
یکی از نکات قابل توجه که در جمع خبرنگاران بیان شد چگونگی شکل گیری کتاب خاطرات وکیل بود: بیش از سه سال است که اولین مطالب با عنوان خاطرات وکیل در رسانهها منتشر شد و با توجه به بازخورد مخاطب نسبت به انتشار مابقی جلدهای این کتاب اقدام خواهدشد
نویسنده کتاب خاطرات وکیل تصریح کرد:
تمایل ما دفاع از حقوق مردم بوده و قبل از آن باید طرق پیشگیری از آلوده شدن به مسائل حقوقی را به مردم آموزش داد.
کتاب کیمیای وکالت : این کتاب در سه فصل است و فصل اول به این میپردازد که چرا وکیل شدم؟ فصل دوم کانون وکلا چالشها، حقوق شهروندی، ملت و … است و فصل سوم به وکلای جوان و نمونه کارهایی که وکیل باید بداند و اخلاق حرفهای وکالت پرداخته است.
در این مراسم عباس عبدی طی سخنانی گفت: خیلی خوشحالم که در یکی از نهادهای مدنی مهم کشور هستم فرقی هم نمیکند در هر کشوری کانون های وکلا یکی از مهمترین نهادهای مدنی هستند.
وی دامه داد:از زاویه جامعه شناسی حقوق، جامعه۲۰۰سال پیش را در ذهن خودتان بیاورید حقوق خیلی روشن بود،حقوق خانواده همه می دانستند چطور برخورد کنند،حقوق مدنی محدود در همان خرید وفروش و یا حقوق جزا همه میدانستند جرم چیست اما در جامعه امروز خیلی فرق کرده و پیچیده شده و به همان انداره که جامعه پیچیده شده جرم ها هم پیچیده شده و سواد رکن اساسی این جامعه است وهرجا که بخواهند دست بزنند باید یک سری اطلاعات و آگاهی داشته باشند که باید از طریق خواندن اطلاعات لازم را به دست بیارند.
عبدی افزود:در حقوق هم این پیچیدگی هست حقوق بینالملل را کنار بگذاریم در حقوق جزا،حقوق مدنی و خانواده به حدی پیچیده شده که مثلا اگر آقای خرمشاهی در کیفری تخصص دارند برای موضوعات مدنی از همکاری که در مدنی تخصص دارد مشاوره میگیرند یعنی خود وکلا هم نیاز به مشاور دارند بنابراین پیچیدگی جامعه موجب تقسیم کار شده مثلا در پزشکی، دندانپزشکی ارتودنسی اطفال با بزرگسال فرق دارد در چنین جامعه ای که تخصص هست مجرمیان هم از اینها کمک میگیرند.
این فعال رسانه ای اظهار داشت: در این بین حقوق جزا فرق دارد،حقوق جزا موردی است که باید مردم را با آن آشنا کرد.من در موقع خرید و فروش و تنظیم قرارداد ممکن است به وکیلی زنگ بزنم و مشورت کنم اما در ارتکاب قتل و اختلاس که از کسی مشورت نمیگیرند.این را باید آدم ها بدانند که راهش فقط مطالعه نیست.
وی یادآور شد: برای من یکی از نشانه های جوامع توسعه یافته ارتکاب جنایات پیچیده است یعنی جنایتکارهایش هم میدانند که باید طوری جنایت کنند که کسی نفهمد.یکی از دلایل جذاب بودن سریال های آگاتا کریستی همین پیچیده بودن داستان هایش است….خانمی در مرز افغانستان و تاجیکستان دستگیر شده بود و پنج سال بی جهت زندان بود آمده بود داستان برخی از زندانی ها را نوشته بود آدم وقتی داستان اینها را میخواند می بیند چقدر سطح شعور پایین است، جامعه پس افتاده و عقب افتاده اینطوری آدم میکشد،آنقدر ساده است که برای کشف آن نیازی به آگاتا کریستی نیست خیلی ساده کشف می شود.
وی ادامه داد:اما امروز جامعه جدید در عین حال که پیچیده است مجرم های پیچیده ای هم دارد و به همین جهت باید راجع به پرونده های کیفری و جرایم، جامعه را آگاه تر کرد که اتفاقا یکی از راه های کاهش آمار ارتکاب جرم همین آگاهی جامعه است و از طرفی مجرم اگر بداند به راحتی دستگیر میشود کمتر به سمت جرم می رود چراکه میداند در چنین جامعه ای باید خیلی زرنگ وباهوش باشد تا گیر نیفتد .
این فعال رسانه ای در ادامه افزود:آگاهی دادن به جامعه کار وکلاست ،نقل پرونده هایی که وکلا کار میکنند فرقی هم ندارد پرونده کیفری باشد یا حقوقی یا خانواده چون تجربه زیستی خودشان هست میتواند در آگاهی جامعه موثر باشد یعنی همین چیزی که در کتاب آقای جعفرپور به شکلی میبینیم .این تجربه ها زمانی که با ادبیات درستی منتقل شود، میشود همان آگاتا کریستی که ازداستان هایش سریال میسازند و حتما هم جذاب خواهد شد از این زاویه کتاب آقای جعفرپور برای من مهم هست و بابت آن به ایشان تبریک میگویم و امیدوارم این آغاز راهی باشد تا سایر وکلا هم بنویسند.
عبدی در پایان سخنانش اظهار داشت: وکلا کم مینویسند معلم ها هم کم مینویسند و ما نیاز داریم در تمام حوزه ها ژورنالیست داشته باشیم . در حوزه وکالت باید راجع به سایر گرایش های حقوق مثل بین الملل، خانواده، مدنی ،کیفری و این کار انجام شود.
سیروس رومی، روزنامه نگار و محقق شیرازی -که کتاب های زیادی درباره تاریخ مطبوعات فارس تالیف کرده- نیز طی سخنانی با بیان اینکه واقعیتها در این کتابها میتواند سایهای از تفکرات سعدی باشد، گفت: یکی از نکات مثبت کتاب خاطرات وکیل نثر ساده آن است که به دل مینشیند هرچند همراه با جملات و اصطلاحات حقوقی است اما در نهایت خواندنی است.
محمد مهاجری روزنامه نگار و فعال سیاسی نیز در این مراسم، ویزگی مثبت نویسنده کتاب خاطرات وکیل را اعتماد به نفس بالا و پشتکار وی دانست و گفت: شرط مهم وکلا داشتن این خصیصه است.
وی افزود:در حوزههای مختلف حقوق حرفهای ناگفته زیادی وجود دارد که باید حقوقدانان و وکلا دست به قلم شوند و این حرفها را بازگو کنند
دیدگاه ها