
چگونه در پروازهایمان اضافه بار نداشته باشیم؟
در صورتی که وزن وسایل همراه شما بیشتر از سقف مجاز پرواز باشد، جریمه میشوید و باید هزینه اضافه بار پرداخت کنید. میزان بار مجاز و هزینه اضافه بار در پروازها متفاوت است و به شرکت هواپیمایی، نوع و کلاس پرواز شما بستگی دارد.
هزینه اضافه بار در پروازهای خارجی به سبب قیمت بالاتر، اهمیت بیشتری دارد. اما در پروازهای داخلی نیز یکی از دغدغههای مسافران به حساب میآید. میتوانید با رعایت کردن چند نکته ساده و کاربردی، دیگر نگران اضافه بار نباشید و سفر خود را بهتر مدیریت کنید.
اضافه بار چیست؟
در هر پرواز، مسافران اجازه دارند وزن مشخصی بار به همراه داشته باشند و در صورتی که بیش از سقف تعیین شده وسیله با خود ببرند، باید هزینه اضافی پرداخت کنند. همچنین بار مجاز مشمول بار دستی نیز میشود و مقدار مشخصی دارد. میزان بار تعیین شده در کلاس های پروازی مختلف، متفاوت است. مثلاً در کلاس اکونومی میزان بار کمتری نسبت به کلاس بیزینس یا فرست کلاس، میتوان حمل کرد.
هزینه اضافه بار بر اساس طول پرواز، هزینه بلیط هواپیما، ایرلاین، نوع کلاس پرواز و مقدار و وزن وسایل و بستهها تعیین میشود. دو شیوه برای تعیین میزان بار در شرکتهای هواپیمایی وجود دارد: بر اساس وزن و تعداد بسته. مقدار بار مجاز، عمدتاً بر اساس وزن صورت میگیرد اما توجه نکردن به تعداد بستهها ممکن است خرج اضافی بر روی دستان شما بگذارد.
میزان بار مجاز در پروازهای داخلی
میزان بار مجاز در ایرلاینهای زاگرس، کاسپین، تابان، ماهان، آسمان، کیش ایر، ماهان ایر و آتا، ۲۰ کیلوگرم برای پروازهای کلاس اکونومی و ۳۰ کیلوگرم برای پروازهای کلاس بیزینس یا تجاری است.
شرکت هواپیمایی ایران ایر ۱۰ کیلوگرم سقف بیشتر برای میزان بار مشخص کرده و شما میتوانید به ترتیب در پروازهای اکونومی و تجاری این شرکت ۳۰ و ۴۰ کیلوگرم بار حمل کنید. همچنین وزن بار دستی در ایرلاینهای داخلی؛ به میزان ۵ کیلوگرم در کلاس اکونومی، و ۷ کیلوگرم در کلاس بیزینس تعیین شده است. هزینه اضافه بار در پروازهای داخلی معمولاً ۱ درصد قیمت بلیط به ازای هر کیلوگرم محاسبه میشود.
میزان بار مجاز در پروازهای خارجی
محدودیت بار مجاز در پروازهای خارجی، مسأله مهمتری نسبت به پروازهای داخلی به حساب میآید زیرا هزینه اضافه بار بسیار بیشتری دارد. میزان بار مجاز در پروازهای خارجی وابسته به عامل مسافت و طول مسیر است. بنابراین بسته به ایرلاین، مقصد و نوع کلاس، تفاوت دارد. میزان بار مجاز معمولاً در قسمت baggage weight بلیط درج شده است.
بار مجاز در مقصدهای پررفت و آمد خارجی، بین ۲۰ تا ۳۰ کیلوگرم برای پروازهای اکونومی یا اقتصادی است. در پروازهای فرست کلاس میتوانید ۳۰ تا ۵۰ کیلوگرم بار به همراه خود ببرید. بار دستی در کلاس اقتصادی ۵ تا ۷ و در فرست کلاس تا ۱۵ کیلوگرم در نوسان است. ایرلاینهای ماهان، ایران ایر، ترکیش ایرلاین، امارات و قطر، امکان بهتری برای حمل بار بیشتر به مسافران دادهاند.
هزینه بار اضافی در پروازهای خارجی بسته به ایرلاین و مسافت، متغیر است و قیمت آن را میتوان از محدوده ۸ تا ۴۵ دلار به ازای هر کیلوگرم در نظر گرفت. همچنین ایرلاینها سقف مشخصی برای تعداد چمدان و اندازه بسته ها تعیین کردهاند. با مراجعه به سایت آنها میتوانید از محدودیت تعداد و وزن چمدانها و وسایل باخبر شوید. قبل از خرید بلیط از سفرمارکت میزان بار مجاز هر ایرلاین را چک کنید تا هزینه اضافی پرداخت نکنید.
نکات مهم برای جلوگیری از اضافه بار در فرودگاه
خرید کردن یکی از لذتهای سفر است که نباید از دست داد. بسیاری از مسافران نسبت به حجم و وزن وسایلی که با خود به سفر میبرند، بیتوجه هستند و در نتیجه برای خرید کردن و انتقال آن با مشکل روبرو میشوند. ممکن است در فرودگاه از اضافه بار خود باخبر شده و جریمه پرداخت کنند یا آگاهی از میزان بار مجاز، آنها را در هنگام خرید دچار استرس کند.
مدیریت کردن وسایل همراه، باعث میشود سفری با آسودگی بیشتر داشته باشید. حال سوال اینجاست که چه کارهایی باید انجام بدهیم تا دچار هزینه اضافه بار نشویم؟ در ادامه چند نکته مهم مطرح میکنیم تا این مشکل برای شما پیش نیاید.
نوع کلاس پروازی خود را به درستی انتخاب کنید
اگر وسایل زیادی به همراه دارید، بهتر است از پروازهای کلاس بیزینس یا فرست کلاس استفاده کنید. زیرا این کلاسها، امکان حمل بار بیشتری به شما میدهد. اگر سفر شما از نوع گردشگری و تفریح است و از میزان خرید و مقدار بار خود در هنگام برگشت مطمئن نیستید، پروازهای کلاس بالاتر را انتخاب کنید.
وسایل ضروری را با خود ببرید
بردن وسایل غیر ضروری به سفر نه تنها حجم زیادی را اشغال میکند، بلکه وزن زیادی نیز دارد. بهتر است قبل از سفر، در خصوص امکانات محل اقامت اطلاعاتی به دست آورید و تنها وسایل ضروری را به همراه داشته باشید.
به این نکته باید دقت کنید که وسایل شما باید در طول سفر مورد استفاده قرار بگیرد. مثلاً وسایل بهداشتی و آرایشی در اندازههای کوچک و حجم کم برای سفر چند روزه کافی است. یا همراه داشتن سشوار زمانی که در هتل اقامت شما سشوار وجود دارد، ضروری و منطقی نیست.
از وضعیت آب و هوای مقصد مطلع شوید
قبل از سفر حتماً آب و هوای مقصد را از طریق سایتهای هواشناسی چک کنید. اگر سفری کوتاه و چند روزه دارید با آگاهی از وضع هوا، بارندگی و دمای محل سفر، میتوانید لباسهای متناسب با خود ببرید. جالب است بدانید بیشترین وسایل غیرضروری را لباسهایی تشکیل میدهند که در طول سفر استفاده نمیشوند.
چمدان مناسب به همراه داشته باشید
در پروازهای خارجی تعداد و حجم بستهها نیز محدودیت دارد و در صورت رعایت نکردن قوانین ایرلاینها، مشمول جریمه میشوید. بسیاری از محدودیت وزن بار خبر دارند اما به سبب همراه داشتن بستههای زیاد، هزینه اضافی پرداخت میکنند. بهتر است دو چمدان جادار و مناسب را برای حمل وسایل خود انتخاب کنید و وسایل خود را در آن جا بدهید. همچنین درست چیدن وسایل به صورت منظم، فضای بیشتری در اختیار شما قرار میدهد.

در زمان سفر با هواپیما چند کیلو بار مجاز است همراه داشته باشیم؟ وزن غیر مجاز چند است؟!
به اندازه و وزن خریدهای خود دقت کنید
در خرید وسایل و سوغاتی همواره اندازه و وزن آن را در نظر داشته باشید. انتخاب وسایلی که وزن زیادی دارند، علاوه بر اینکه امکان ایجاد مشکل اضافه بار را افزایش میدهند، فرصت خریدهای بیشتر را از شما میگیرند. همچنین به اندازه و شکل سوغاتیها نیز توجه کنید تا فضای زیادی را اشغال نکنند و به خوبی در چمدان یا ساک شما قرار بگیرند.
وسایل را بین همسفران خود تقسیم کنید
در صورتی که به همراه چند نفر دیگر سفر میکنید، میتوانید وسایل را به صورت مساوی در چمدان و ساکهای خود به اشتراک بگذارید. توزیع متقارن و درست وسایل بین همسفران این امکان را به شما میدهد تا هم متحمل هزینه اضافه بار نشوید و هم لوازم شما با قرار گرفتن در شرایط و فضای بهتر، آسیب نبیند.
منبع : خبر آنلاین
دیدگاه ها