دلگرم
امروز: دوشنبه, ۱۶ مهر ۱۴۰۳ برابر با ۰۳ ربيع الآخر ۱۴۴۶ قمری و ۰۷ اکتبر ۲۰۲۴ میلادی
3 روش جهت کاشت و تکثیر درخت اکالیپتوس
3
زمان مطالعه: 7 دقیقه
میوه‌های درخت اکالیپتوس خوراکی نیست و برگ این درخت در صنعت عطرسازی و داروسازی کاربرد دارد. بیشترین کاربرد برگ درخت اکالیپتوس برای خوش‌بو کردن محیط و داروهای ضد درد است.

فروش درخت اکالیپتوس؛ از نگه‌داری تا روش تکثیر

در مورد درخت اکالیپتوس چقدر اطلاعات دارید؟ اطلاعاتی فراتر از این‌که این درخت بومی استرالیا است و خرس‌های کوالا عاشق خوردن برگ‌های آن هستند. وقتی صحبت از یک درخت باشکوه می‌شود، چیزهای زیادی برای دانستن درباره‌ی این درخت هزار ساله وجود دارد. در این مطلب تا حد قابل توجهی این درخت آشنا خواهید و در مورد خواص، روش نگهداری و تکثیر آن بیشتر خواهید دانست.

معرفی درخت اکالیپتوس

درخت اکالیپتوس به انگلیسی Eucalyptus Tree، یک درخت بلند و همیشه سبز است که به عنوان درخت صمغ نیز شناخته می‌شود، زیرا در پوست خود صمغی شبیه به عسل تولید می‌کند. درخت اکالیپتوس با گل، برگ و عطر خاص جذابیت بصری زیادی در محیط زیست ایجاد می‌کند و دارای برگ‌هایی کوتاه، گرد و بلند است.

این گونه درخت به منظور سایه کاشت می‌شود که به‌طور گسترده برای مزارع جنگلی مورد استفاده قرار می‌گیرد. درختان اکالیپتوس ارتفاع زیادی دارند و پوست بدنه، برگ و گل‌های آن‌ها از گونه‌ای به گونه‌ی دیگر متفاوت است. برخی از درختان دارای بافتی پوسته پوسته و برخی دیگر دارای برگ‌های جذاب و رنگین‌کمانی هستند.

فروش درخت اکالیپتوس؛ از نگه‌داری تا روش تکثیر

ویژگی‌های درخت اکالیپتوس

درخت اکالیپتوس رایحه‌ی قوی دارد که در مراکز جوانسازی و آبگرم‎‌ها به‌عنوان یک عطر با ویژگی پاک‌کنندگی مورد استفاده قرار می‌گیرد. جالب است بدانید که برخی از افراد به‌دلیل خاصیت پاک‌کننده این درخت از آن برای از بین بردن لکه‌های سخت استفاده می‌کنند.

گل‌های اکالیپتوس شهد بالایی دارند و منبع غذایی پرندگان و حشرات است. علاوه بر این در فصل زمستان گل‌های این درخت باعث زیبا شدن طبیعت می‌شود. از دیگر ویژگی‌های کاشت درخت اکالیپتوس می‌توان به نقش مهم آن‌ها در کنترل آلودگی اشاره کرد.

خواص درمانی گیاه اکالیپتوس

اکالیپتوس یک درخت همیشه سبز است که به‌طور گسترده‌ای برای مصارف دارویی به‌ دلیل خواص چشمگیری که برگ این درخت دارد مورد استفاده قرار می‌گیرد، برخی از خواص این درخت عبارتند از:

سرشار از آنتی‌اکسیدان است. مصرف دمنوش برگ خشک شده اکالیپتوس یا اضافه کردن اسانس این درخت به چای یک منبع عالی از آنتی‌اکسیدان‌ها به‌ویژه فلاوئوئید است که بدن را در برابر استرس و اضطراب محافظت می‌کند و خطر حملات قلبی را کاهش می‌دهد.
درمان طبیعی سرماخوردگی و علائم آن است. تحقیقات گسترده نشان داده که روغن یا استنشاق اکالیپتوس مخاط، سردرد سرماخوردگی، عوامل ضد التهابی ریه‌ و علائم آسم را کاهش می‌دهد.
درد را کاهش می‌دهد. اکالیپتوس حاوی بسیاری از ترکیبات ضدالتهابی مانند سینئول و لیمونن است که به‌عنوان یک مسکن عمل می‌کند.
به سلامت دندان‎‌ها کمک می‌کند. برگ‌های اکالیپتوس حاوی مقادیر بالایی اتانول و ماکروکارپالC (یک نوع پلی‌فنول) است که از تجمع پلاک و التهاب لثه جلوگیری می‌کند.

نگهداری درخت اکالیپتوس ( مدت زمان رشد درخت اکالیپتوس)

نگهداری درخت اکالیپتوس ( مدت زمان رشد درخت اکالیپتوس)

تمام گونه‌های درخت اکالیپتوس به آفتاب کامل نیاز دارند. همچنین آن‌ها به‌خوبی با طیف وسیعی از خاک‌ها سازگار هستند و در مناطق گرم، خشک تا کمی مرطوب رشد می‌کنند.

آبیاری: آبیاری درخت اکالیپتوس باید به‌طور منظم باشد به‌ویژه در 5 سال اول زندگی این درخت و این کار باید زمانی انجام شود که سطح خاک نسبتاً خشک باشد. توجه داشته باشید که این درخت رطوبت دوست است و عدم رطوبت و آبیاری کم یا زیاد منجر به زرد و خشک شدن برگ می‌شود.

خاک: همان‌طور که گفتیم این درخت در مورد خاک اصلاً سخت‌گیر نیست و حتی برخی از گونه‌ها در محیط باتلاقی و مرداب نیز رشد می‌کنند. برای کاشت اکالپتوس می‌توانید از خاک برگ یا خاک معمولی کنید. فقط خاک باید به‌خوبی زهکشی شده باشد.

نور: برای رشد و نگه‌داری از اکالیپتوس باید روزانه حداقل 5 ساعت نور مستقیم به آن بتابد.

دما: از آن‌جایی که درخت اکالیپتوس به‌شدت گرما دوست است تحمل سرما زیر 10 درجه سانتی‌گراد را نخواهد داشت و از باد شدید بیزار است.

هرس: بهترین زمان برای هرس این درخت در فصل بهار است که رشد آن کامل شده و شاخه‌های جوان نیز سبز شده است.

بهبود‌ دهنده سلامت پوست و مو است. استفاده از روغن اکالیپتوس برای کسانی که خشکی پوست، شوره مو یا ناراحتی‌های پوستی مانند درماتیت یا پسوریازیس دارند، می‌تواند بهبودبخش باشد. زیرا در تحقیقات گسترده مشخص شده که عصاره برگ اکالیپتوس باعث افزایش مولکول‌های سرامید (Ceramides‌) در پوست خواهد شد.

روش‌های تکثیر درخت اکالیپتوس

روش‌های تکثیر درخت اکالیپتوس

درخت اکالیپتوس به سه روش قلمه‌زنی، کاشت بذر و پیوندزنی تکثیر می‌شود.

قلمه‌زنی: یکی از رایج‌ترین روش‌های تکثیر این درخت گرفتن قلمه از چوب نرم است. به‌همین خاطر در بهار و تابستان که شاخه‌های جوان و تازه هستند، بهترین زمان برای قلمه‌زنی است. طول شاخه برای قلمه باید بین 12 تا 15 سانتی‌متر باشد و برش را از گیاه مادر یعنی از زیر ناحیه اتصال برگ به ساقه بزنید. شاخه نباید برگ داشته باشد (2 تا 3 در انتهای قلمه) زیرا باعث از دست رفتن رطوبت در طی قلمه‌زنی می‌شود. برای کاشت قلمه باید از مخلوط خاک برگ، پیت موس، پرلایت و شن به مقدار مساوی خیس کرده و صبر کنید تا آب اضافی خارج شود.

کاشت بذر: برای تکثیر اکالیپتوس می‌توان از نهال و بذر استفاده کرد. بذر را می‌توانید از تولیدکنندگان معتبر تهیه کنید. بهترین زمان برای کاشت بذر اوایل بهمن تا اویل اسفند است. برای کاشت بذر باید مخلوط شن، خاک برگ، پرلیت و پیت ماس را در مقادیر مساوی مخلوط کرده و در ظرفی با ارتفاع 15 سانتی‌متر بریزید. دمایی که ظرف یا گلدان را نگه‌ می‌دارید باید 18 درجه سانتی‌گراد باشد.

پیوند زنی: از این روش برای تکثیر درخت اکالیپتوس در سطوح وسیع و مصارف صنعتی استفاده می‌شود.

حتماً بخوانید:
خواص دارویی و درمانی اکالیپتوس (طبع گرم)

خواص دارویی و درمانی اکالیپتوس (طبع گرم)

عرق اکالیپتوس ، طبع ، خواص ، مضرات و طریقه مصرف اکالیپتوس اوکالیپتوس برای درمان بیماری های دستگاه تنفسی مورد استفاده قرار می‌گیرد.اوکالیپتوس درختی…

نحوه کاشت نهال اکالیپتوس

بسته به موقعیت آب‌وهوا، بهترین زمان برای کاشت نهال اکالیپتوس از اواسط تا اواخر بهار یا پاییز است. حتماً قبل و بعد از کاشت درخت باید به‌طور کامل آبیاری شود. بسیاری از گونه‌های اکالیپتوس به محیط‌های گلدانی برای کاشت و رشد به‌خوبی پاسخ می‌دهند، در این حالت باید ظرف به‌اندازه‌ی بزرگ باشد که قطر 61 سانتی‌متر را در خود جای داده و امکان زهکشی کافی را فراهم سازد.

درختان اکالیپتوس نمی‌توانند برای مدت زمان طولانی دمای زیر 10 درجه سانتی‌گراد را تحمل کنند، بنابراین توصیه می‌شود، که آن‌ها را در فصل زمستان داخل خانه و تابستان‌ها در خارج از خانه در جایی که هوا به اندازه کافی گرم باشد، نگه‌داری کنید.

منبع : سرو طلایی



این مطلب چقدر مفید بود ؟
5.0 از 5 (3 رای)  

دیدگاه ها

اولین نفر برای ثبت دیدگاه باشید !


hits