دلگرم
امروز: سه شنبه, ۱۷ مهر ۱۴۰۳ برابر با ۰۴ ربيع الآخر ۱۴۴۶ قمری و ۰۸ اکتبر ۲۰۲۴ میلادی
آموزش روش کاشت هسته خرما در گلدان
67
زمان مطالعه: 4 دقیقه
خرما گیاه بسیار جالب و زیبایی است. اما آیا تا به حال به این فکر کرده اید که خرما را در خانه خود پرورش دهید و مراحل کاشت بذر خرما را از نزدیک ببینید؟

کاشت هسته خرما در منزل

کاشت هسته خرما در گلدان + روش تشخیص نر و ماده هسته خرما عنوان یکی از مطالب سایت ما است. در این مطلب با شما درباره کاشت هسته خرما صحبت کرده ایم. امیدواریم که مفید واقع شده و مورد استفاده قرار بگیرد.

هسته خرما از نظر سبز شدن، یکی از بی دردسرترین هسته ها در بین میوه هاست و کافی ست آن را در یک بستر خاکی مناسب قرار دهید تا خودتان متوجه سهولت ریشه دهی در آن شوید. رشد جوانه ای که از هسته خرما خارج می شود زیاد است و در مدت زمان کوتاهی قد می کشد.

باردهی هسته

هسته ی خرمایی که شما می کارید نمی تواند تبدیل به یک نخل بزرگ و بارده شود، تنها می توانید با کاشت این هسته یک گیاه زینتی زیبا و کوچک برای گوشه دنج خانه ی خود فراهم کنید و از تماشای آن لذت ببرید.

پاجوش نخل

برای پرورش درختان بارده و ثمردار نخل، از پاجوش هایی که در کنار نخل ماده قرار دارند استفاده می شود و نمیتوان با کاشت هسته، درخت نخلی که خرما بدهد را پرورش داد. پاجوش ها بعد از ۳ تا ۵ سال، میوه می دهند و از آن ها خرما برداشت می شود.

کاشت هسته خرما در منزل

دما برای کاشت هسته خرما

هسته های خرمای کاشته شده را در هوای گرم و بازه ی دمایی ۲۱ تا ۲۴ درجه نگهداری کنید تا بهترین عملکرد را از خود نشان دهند.

کود ورمی کمپوست

بعد از کاشتن هسته ها، روی سطح گلدان را با مقداری کود ورمی کمپوست بپوشانید سپس با اسپری آب مرطوب کنید. با این کار مواد مغذی لازم برای جوانه زنی و رشد گیاه فراهم می شود.

روش تشخیص نر و ماده هسته خرما

هسته ی خرما نر و ماده را نمی توانید از هم تشخیص بدهید به همین خاطر در گذشته های دور که درخت خرما را از طریق هسته هایش تکثیر می کردند تعدادی درخت نر که باردهی و استفاده تجاری نداشتند روی دست باغدار می ماند. امروز از طریق پاجوش این کار را انجام می دهند و روش کاشت هسته خرما برای ایجاد نخلستان منسوخ شده است.

دما برای کاشت هسته خرما

هسته خرما را چگونه بکاریم؟

سبز کردن هسته خرما را می توانید به راحتی در خانه و گلدان انجام دهید کافی ست تا مراحل زیر را دنبال کنید و هسته های بدون استفاده را به گیاهی زیبا برای خانه خود تبدیل کنید.

مرحله اول

خرما را از وسط برش داده و هسته را خارج کنید. بهتر است پوسته هایی که بر روی هسته قرار دارند را جدا کنید. هسته ها را ۲ تا ۳ روز درون آب ولرم نگهداری کنید تا آماده کاشته شدن شوند. بهتر است از تعداد زیادی هسته استفاده کنید زیرا بعضی از آن ها ریشه نمی دهند.

مرحله دوم

حال به یک ظرف در دار پلاستیکی بی رنگ نیاز دارید. چند سوراخ ریز بر روی قسمت در ایجاد کنید تا باعث تهویه هوا شود. کف ظرف پلاستیکی یک دستمال نخی پهن کنید و هسته ها را روی دستمال قرار دهید.

مرحله سوم

با اسپری آب، هسته ها و دستمال را نمدار کنید. سپس بخش دیگر دستمال را بر روی هسته ها قرار دهید تا روی آن ها کاملا پوشیده شود و دوباره اسپری کنید. درب ظرف پلاستیکی را ببندید و اجازه دهید فرآیند ریشه دهی انجام شود.

هسته خرما را چگونه بکاریم؟

مرحله چهارم

بعد از حدود ۲۰ تا ۳۰ روز، هسته ها شکافته شده و ریشه های سفید رنگی از آن ها خارج می شود. برای کاشت هسته های خرما از ترکیب خاک برگ و ماسه استفاده کنید. هسته های ریشه دار شده را بر روی سطح گلدان قرار دهید و حدود ۲ سانت خاک بر روی آن ها بریزید.

حتماً بخوانید:
خواص هسته خرما : آشنایی با خواص اعجاب انگیز هسته خرما در طب سنتی

خواص هسته خرما : آشنایی با خواص اعجاب انگیز هسته خرما در طب سنتی

خواص هسته خرما : در میان خواص شگفت انگیز خرما و هسته آن می توان قطع آبریزش چشم را یکی از خواص دارویی هسته خرما دانست برای آگاهی بیشتر تا انتهای مقاله…

مرحله پنجم

بلافاصله بعد از کاشت، گلدان را آبیاری کنید. ۲ طرف گلدان سیخ چوبی قرار دهید و یک پلاستیک که چند سوراخ ریز داشته باشد را بر روی آن ها مستقر کنید. به این روش کاور کردن می گویند که محیطی گلخانه ای ایجاد می کند و سرعت جوانه زنی را افزایش می دهد.

مرحله ششم

گیاه را با خشکی سطح خاک گلدان به طور مجدد آبیاری کنید و در محیطی گرم با نور زیاد نگهداری کنید تا جوانه ها تشکیل شده و رشد کنند. از گیاه خرما می توانید برای تزیین و پوشش تراس استفاده کنید.



این مطلب چقدر مفید بود ؟
4.2 از 5 (67 رای)  

دیدگاه ها

اولین نفر برای ثبت دیدگاه باشید !


hits