دلگرم
امروز: یکشنبه, ۱۵ مهر ۱۴۰۳ برابر با ۰۲ ربيع الآخر ۱۴۴۶ قمری و ۰۶ اکتبر ۲۰۲۴ میلادی
خطرات هماتوم یا خونریزی ساب کوریونیک در بارداری + درمان سریع
1
زمان مطالعه: 7 دقیقه
هماتوم به خونریزی در محیطی می گویند که بسته باشد و خونریزی در همان محیط بسته روی دهد .در بیشتر موارد هماتوم برای زنان باردار است که با انجام سونوگرافی به خوبی می شود تشخیص داد .

هماتوم در بارداری چیست؟

منظور از هماتوم در بارداری، نوعی خون‌ریزی واژن است که از آن به عنوان خون‌ریزی ساب کوریونیک (Subchorionic bleeding) نیز یاد می‎شود. هماتوم بارداری با تجمع غیرطبیعی خون بین جفت و دیواره‌ی رحم ایجاد می‎شود. علت این اتفاق هنوز به طور کامل درک نشده است. هر زمان که در دوران بارداری خون‌ریزی داشته باشید، احتمالاً نگران خواهید شد.

آیا باید از هماتوم در بارداری ترسید؟

قبل از هرچیز باید بدانید که بیماری هماتوم انواع مختلفی دارد و در نتیجه آسیب به یکی از عروق خونی بزرگ در بدن رخ می‌دهد.
هماتوم در بارداری که با نام «خون‌ریزی ساب کوریونیک» نیز شناخته می‌شودبه حالتی گفته می‎شود که خون‌ریزی بین کیسه‌ی آمنیوتیک (غشاءها) و دیواره‌ی رحم اتفاق می‎افتد. این امر می‎تواند ناشی از جدا شدن جفت از محل اصلی لانه‌گزینی باشد. نتیجه‌ی این اتفاق، خون‌ریزی غشاءهای کوریونی و لایه‌ی بیرونی کیسه‌ی آمنیوتیک است.

خونریزی هماتوم در بارداری هماتوم در ماه دوم بارداری

آن دسته از زنانی که با روش‎های کمکی مانند IVF (In Vitro Fertilization)باردار شده‎اند، بیش‌تر در معرض هماتوم بارداری قرار دارند. سن نیز عامل مهمی در ایجاد این عارضه است. همچنین این عارضه در اولین بارداری بیش‌تر دیده می‌شود.

هماتوم در بارداری

هماتوم در بارداری چه قدر شایع است؟

هماتوم در بارداری تقریباً در دو درصد از کل حاملگی‌ها اتفاق می‌افتد. این عارضه علت حدود ۲۰ درصد از کل خون‌ریزی‎ها در سه ماهه‌ی اول بارداری است.زمانی که افراد واژه‌ی هماتوم بارداری یا «خون‌ریزی ساب کوریونیک» را می‎شنوند، تصور می‎کنند که با مقدار زیادی خون مواجه خواهند شد. هماتوم در بارداری، آن قدر هم وحشتناک و شدید نیست. اکثر زنانی که این نوع خون‌ریزی را تجربه کرده‎اند، با مراجعه به پزشک توانسته‌اند دوران بارداری خود را به طور کامل و به سلامت به پایان رسانده و نوزادان سالمی به دنیا آوردند.

اندازه هماتوم در بارداری و رنگ خون هماتوم در بارداری چگونه است؟

اندازه هماتوم در بارداری و میزان خونریزی آن متغیر است. گاهی اوقات به اندازه‌ی یک لکه ‎بینی است و گاهی نیز می‎تواند بیش‌تر باشد. رنگ خون هماتوم در بارداری می‎تواند صورتی، قرمز، قرمز روشن یا قهوه‌ای باشد. در این حالت، پزشک برای تشخیص علت از سونوگرافی استفاده خواهد کرد.
خون‌ریزی در دوران بارداری مساله مهمی است که نیاز به بررسی و معاینه پزشکی دارد. آن دسته از زنانی که دچار خون‌ریزی شدید هستند، در معرض خطر سقط جنین و زایمان زودرس قرار دارند.

هماتوم یا خونریزی

آیا هماتوم در بارداری خطرناک است؟

اگر هماتوم در بارداری شدید باشد، احتمال عوارض آن نیز بیش‌تر خواهد بود. اما با این حال، این امر برای همه‌ی زنان صادق نیست. همانطور که اشاره کردیم بسیاری از خانم‌ها در دوران بارداری این نوع خون‌ریزی را تجربه می‎کنند و در عین حال نوزادانی سالم به دنیا می‎آورند.
توصیه دکتر به شما خانم‌های باردار این است که درصورت مشاهده هرنوع خونریزی یا لکه‌بینی در دوران بارداری دراز بکشید و کم‌ترین میزان تحرک را داشته باشید و برای تعیین نوع خون‌ریزی با پزشک خود تماس بگیرید. در این حالت او احتمالاً در مورد میزان، زمان و رنگ لکه‌بینی یا خون‌ریزی از شما سؤال خواهد کرد.

تفاوت هماتوم در بارداری با سایر خون‌ریزی‌ها چیست؟

هماتوم در بارداری یکی از دلایل خون‌ریزی در این دوران است، اما دلیل هماتوم در بارداری دقیقاً مشخص نیست. این عارضه با لکه‌بینی متفاوت است. حدود ۲۰ درصد از زنان در سه ماه اول بارداری خود لکه‌بینی را مشاهده می‎کنند. غالباً، خون در چند روز اول بارداری، هنگامی که تخمک بارور شده و به لایه رحم وصل می‌شود، ظاهر خواهد شد.
بسیاری از خانم‎ها این خون‌ریزی را با پریود اشتباه می‎گیرند، چرا که در این حالت بارداری خیلی زود اتفاق افتاده است و آن‌ها هنوز نمی‎دانند که باردار هستند. لکه‌بینی می‌تواند به دلایل زیر اتفاق بیفتد:

آزمایش‌ها و تست‎های مربوط به واژن
افزایش سطح هورمون
کاشت
ارتباط جنسی
انبساط رحم
تغییرات دهانه‌ی رحم، از جمله پولیپ‌های دهانه‌ی رحم

هماتوم چیست؟

لکه‌بینی همان طور که از نامش پیدا است، بسیار محدود است و شامل مشاهده چند لکه خون است. مادران عزیز یادتان باشد که لکه بینی با خونریزی واژینال کاملا متفاوت است و باید درصورت مشاهده لکه خون نیز این موضوع را به پزشک خود اطلاع دهید تا علت را ریشه‌یابی کند.

حتماً بخوانید:
علت خونریزی جنین در رحم مادر چیست؟

علت خونریزی جنین در رحم مادر چیست؟

علت خونریزی جنین در دوران اوایل بارداری در رحم مادر چیست؟ آیا خطرناک است؟ با دلگرم همراه باشید... علت بسیاری از خونریزیها, واژینال است. برخی خونریزی…

آیا منظور از هماتوم در بارداری، همان خون‌ریزی است؟

مادران عزیز یادتان باشد که هماتوم بارداری یا خونریزی ساب کوریونیک تنها یکی از دلایل خونریزی در دوران بارداری است و تا زمانی که پزشک سونوگرافی انجام ندهد نمی‌توان علت خونریزی را تشخیص داد. برای خون‌ریزی‎های شدید دوران بارداری به جز خونریزی ساب کوریونیک می‎توان به دلایل زیر اشاره کرد:

حاملگی مولار (یک بیماری نادر که منجر به تکثیر غیرعادی پرزهای جفتی در رحم می‌شود)
حاملگی خارج رحمی (حالتی که در آن تخمک در خارج از رحم بارور می‌شود)
پارگی رحم
جداسازی جفت از رحم
سقط جنین
زایمان زودرس (زودتر از ۳۷ هفته)

علائم جدی‎تر خون‌ریزی واژن غالباً با درد شکم و سرگیجه همراه است.
هماتوم در بارداری نمی‎تواند عامل خطرناکی باشد. تشخیص این موضوع به شرایط بیمار و علت به وجود آمدن آن بستگی دارد. بنابراین اگر می‎خواهید یک بارداری سالم و ایمن داشته باشید، در مراجعه به پزشک تعلل نکنید. علت هماتوم در بارداری هر چه که باشد، سبب آشفتگی مادر در دوران بارداری خواهد شد. به خصوص اگر علائم هماتوم بارداری را در نیمه‌ی اول بارداری مشاهده کردید، در مراجعه به پزشک متخصص زمان را از دست ندهید. در این مدت، فعالیت‎های خود را به حداقل برسانید و سعی کنید استرس نداشته باشید.

خطرات هماتوم چیست؟

خطرات بالقوه‌ی هماتوم در بارداری چیست؟

به یاد داشته باشید که اکثریت قریب به اتفاق هماتوم‎‎های بارداری، به خودی خود درمان می‎شوند، اما در موارد نادر این عارضه می‎تواند باعث جداسازی جفت از دیواره‌ی رحم شده و خطر سقط جنین و زایمان زودرس را افزایش دهد.
علائم هماتوم بارداری می‎تواند یک جریان سنگین خون همراه با لخته‎ باشد و یا به لکه‌بینی محدود شود. دلیل آن تنها با انجام سونوگرافی قابل تشخیص خواهد بود.
اگر خون‌ریزی واژن تشخیص داده شود، پزشک معالج برای جلوگیری از سقط جنین اقدام به درمان خواهد کرد. گزینه‎ های درمانی ممکن است شامل پروژسترون یا دیدروژسترون باشد. همچنین پزشک ممکن است به شما توصیه شود که موارد زیر را رعایت کنید:

استراحت مطلق داشته باشید.
طولانی‌مدت نایستید.
از رابطه‌ی جنسی خودداری کنید.
از ورزش خودداری کنید.

مادران باردار عزیز یادتان باشد که دلایل زیادی وجود دارد که ممکن است در دوران بارداری منجر به لکه بینی یا خون‌ریزی شود. بسیاری از مواقع این امر بی‌ضرر بوده و قابل کنترل هستند، اما برخی دیگر به درمان و نظارت دقیق پزشکی نیاز دارند. به دلیل اهمیت دوران بارداری بهتر است در صورت مواجه شدن با هر نوع خونریزی واژینال حتما با پزشک خود تماس بگیرید.



این مطلب چقدر مفید بود ؟
5.0 از 5 (1 رای)  

دیدگاه ها

اولین نفر برای ثبت دیدگاه باشید !


hits