دلگرم
امروز: دوشنبه, ۱۶ مهر ۱۴۰۳ برابر با ۰۳ ربيع الآخر ۱۴۴۶ قمری و ۰۷ اکتبر ۲۰۲۴ میلادی
فوت و فن نگهداری از لوبیا چیتی و مدت زمان استفاده از آن
0
زمان مطالعه: 5 دقیقه
برای نگهداری از لوبیا چیتی روش‌های مختلفی وجود دارد که با توجه به میزان آن می‌توانید مناسب‌ترین روش را برای نگهداری از آن‌ها انتخاب نمایید. در ادامه قصد داریم شما را با روش‌های نگهداری از لوبیا چیتی به طور کامل آشنا کنیم.

نحوه نگهداری از لوبیا چیتی

از رایج‌ترین حبوبات، می‌توان به نخود، لوبیا چیتی، لوبیا قرمز و … اشاره کرد که نگهداری طولانی مدت از این دانه‌های خوراکی بسیار حائز اهمیت است چرا که بسیاری از افراد فکر می‌کنند می‌توانند به راحتی از آن‌ها در مدت طولانی نگهداری نمایند. در صورت عدم نگهداری صحیح از حبوبات، ممکن است حشره به آن نفوذ کرده یا کپک بزند.

روش‌های مختلفی برای نگهداری از لوبیا چیتی وجود دارد که می‌توانید با توجه به شرایط و حجم لوبیا از آن‌ها استفاده نمایید. اگر قرار است برای مدت زمان نسبتا طولانی از لوبیاها نگهداری کنید، بهتر است در ابتدا آن‌ها را به طور کامل از شن، سنگ و تمامی ناخالصی‌های موجود تمیز نمایید.

باید لوبیاها در فضای خشک و بدون رطوبت قرار داده شوند و از نگهداری آن‌ها در محیط‌های گرم خودداری نمایید زیرا این مکان‌ها محیط بسیار مناسبی برای نفوذ و رشد حشرات هستند از این رو حتما ظرف حاوی لوبیاها را در محیط خنک نگهداری نمایید. همچنین برای پیشگیری از نفوذ آفات می‌توانید مقدار برگ گردو و یا نمک داخل ظرف لوبیا بریزید.

اگر قرار است لوبیاها را برای مدت زمان طولانی نگهداری کنید، بهتر است آن‌ها را به صورت نیم پز یا پخته داخل فریزر بگذارید. باید بدانید که پیش از پخت، لوبیاها را به مدت چند ساعت خیسانده و سپس بپزید چرا که باعث از بین رفتن نفخ آن‌ها می‌شود. از طرفی می‌توانید لوبیاها را در مقدار کمی روغن نیز سرخ کرده و سپس آن‌ها را در یخچال فریزر نگهداری کنید. این کار منجر به تسریع زمان پخت و پیشگیری از نفوذ آفت و حشره به لوبیاها می‌شود.

نحوه نگهداری از لوبیا چیتی

مدت زمان مناسب برای نگهداری از لوبیا چیتی

اگر می‌خواهید برای مدت زمان نسبتا طولانی لوبیا چیتی سالمی را در خانه داشته باشید، بهتر است حداکثر زمان مناسب نگهداری از آن را بدانید. لوبیا از جمله حبوبات پرخاصیتی است که در طولانی مدت، خواص آن کاهش خواهد یافت؛ به همین دلیل بهتر است حجم زیادی از لوبیا را خریداری نکنید. حداکثر زمان مناسب برای نگهداری از لوبیا چیتی یک سال است، البته فقط لوبیای خشک را می توان برای ۲۴ ماه و لوبیا پخته شده یا نیم‌پز را بهتر است برای حداکثر دو تا سه ماه نگهداری کنید.

نکته دیگری که باید به آن توجه نمایید، عدم ترکیب سایر حبوبات با لوبیا چیتی است. اگر می‌خواهید برای چند ماه از لوبیاها نگهداری نمایید، بهتر است به هیچ عنوان آن‌ها را با دیگر حبوبات ترکیب نکنید. زیرا این کار احتمال تخم‌ریزی حشرات در ظرف حبوبات را افزایش می‌دهد. همچنین ممکن است برخی از حبوبات تازه و برخی دیگر کهنه باشند که همین موضوع احتمال کپک زدن آن‌ها را افزایش می‌دهد.

هنگام نگهداری از لوبیاها نیز حتما آن‌ها را در ظروف درب بسته بریزید زیرا ظروف بدون درب منجر به مرطوب شدن حبوبات و آفت زدن آن‌ها می‌شود. هیچگونه وسیله‌ای مانند ملاقه و … را داخل ظرف لوبیاها قرار ندهید.

مدت زمان مناسب برای نگهداری از لوبیا چیتی

نکات قابل توجه برای نگهداری از لوبیا چیتی

بهترین شرایط برای نگهداری از لوبیا چیتی، فضایی تاریک، خنک و فاقد رطوبت است، به همین دلیل بهتر است لوبیاها را در ظروف شیشه‌ای و فضاهای خیلی گرم نگهداری نکنید.

اگر می‌خواهید لوبیاها را به صورت خشک و در ظروف درب‌دار نگهداری کنید، به هیچ عنوان آن‌ها را پیش از مصرف نشویید. زیرا این کار موجب می‌شود تا سرعت فاسد شدن لوبیاها افزایش پیدا کرده و سریع‌تر کپک بزنند.

ظرف استیل و پلاستیکی بهترین ظروف نگهداری برای حبوبات است. اما اگر می‌خواهید آن‌ها را داخل ظروف شیشه‌ای نگهداری کنید، بهتر است لوبیاها را داخل یخچال قرار دهید. البته توجه داشته باشید که ظروف استیل باید فاقد زنگ‌زدگی و همچنین تمامی ظروفی که برای نگهداری از لوبیاها انتخاب می‌نمایید، باید کاملا خشک و فاقد رطوبت باشند.

برای پیشگیری از رشد آفات و کپک لوبیا چیتی، ظرف لوبیاها را چند روز در مقابل نور مستقیم آفتاب قرار دهید. این کار موجب می شود تا تخم‌ریزی حشرات در ظرف غیرفعال شود.

نکات قابل توجه برای نگهداری از لوبیا چیتی

اگر لوبیاهای بسته‌بندی شده خریداری می‌کنید، بهتر است از سلامت محصول، تاریخ تولید و انقضای آن آگاهی پیدا کنید زیرا در صورتی که لوبیاها از کیفیت خوبی برخوردار نباشند، پس از مدت کوتاهی فاسد خواهند شد. همچنین اگر لوبیاها در محیط نامناسبی نگهداری شده باشند، ممکن است خاصیت خود را از دست داده باشند.

به طور کلی برای اطمینان از سلامت لوبیاها و عدم نفوذ آفات و کپک به آن‌ها، بهتر است هر چند وقت یکبار ظروف حاوی لوبیا را بررسی نمایید. اگر در طول بررسی متوجه لوبیاهای سوراخ‌دار شدید، حتما آن‌ها را جدا نموده و ظرف حاوی لوبیاها را نیز تغییر دهید.

منبع : خوشبخت



این مطلب چقدر مفید بود ؟
 

دیدگاه ها

اولین نفر برای ثبت دیدگاه باشید !


hits