پس از خرید هر وسیله ای، برای افزایش طول عمر آن کالا، باید به نکات مراقبتی ویژه ی آن توجه کرد. اغلب داخل لباسها، نکات مهمی که باید برای نگهداری آن لباس رعایت کنیم، درج شده است. در واقع این نکات باعث میشود که شما بهتر لباستان را بشناسید تا به بهترین نحو بتوانید از آن مراقبت کنید و در نتیجه عمر لباستان را افزایش دهید.در این لیبل ها نوع و درصد الیاف تشکیل دهنده لباستان و همچنین طریقه ی شست وشوی آن را برایتان به شکل نمادین توضیح داده است.
نکاتی که به افزایش طول عمر لباس کمک می کنند
برای آن دسته از طرفداران مد که دغدغه های محیط زیستی دارند، افزایش طول عمر لباس ها اولین قدم برای ساخت یک کمد لباس اخلاقی و پایدار است. رعایت این نکات درباره نگهداری لباس نه تنها باعث صرفه جویی در وقت و هزینه شما می شود، بلکه باعث کاهش مصرف نیز شده و به ساخت جهانی سبزتر کمک می کند.کارهای زیادی وجود دارند که می توانید برای نگهداری لباس های باارزش خود انجام دهید تا لباس های شما ظاهر نو و زیبای خود را حفظ کنند. با رعایت نکات زیر، طول عمر لباس های خود را افزایش دهید.
لباس هایی بخرید که کیفیت بهتری داشته باشند
همیشه لباس هایی را بخرید که از مواد اولیه باکیفیت تهیه شده اند. این لباس ها شاید گران تر باشند، اما مدت زمان بیشتری دوام می آورند. درحالی که لباس های بی کیفیت بنجل را باید بعد از چند بار استفاده دور بریزید. با این کار زباله های بیشتری به محیط زیست اضافه می کنید. همچنین مواد اولیه ای که این لباس ها از آنها تهیه شده اند برای محیط زیست مضر هستند.
به دستورالعمل شستشوی هر لباس دقت کنید
شستشوی درست لباس ها بخش مهمی از نگهداری آنهاست. بیشتر لباس ها روی برچسب شان دستورالعمل شستشو دارند که شما را راهنمایی می کنند چطور باید لباس را بشویید. برای مثال، برخی لباس ها را نباید با آب داغ بشویید، برخی از آنها را نباید آویزان کنید و بعضی از آنها را نباید اصلا اتو بکشید. اگر به این موارد دقت نکنید، ممکن است لباس هایتان خراب شوند.
از محصولات مراقبت از لباس استفاده کنید
برخی لباس ها هستند که حتی اگر آنها را با شوینده های ملایم بشویید باز هم نرمی طبیعی و لطافت شان را از دست می دهند. در برخی مواقع ممکن است به رنگ پارچه آسیب برسانید. این لباس ها را فقط هر از گاهی بشویید و در عوض بین وعده های شستن آنها را با تمیزکننده های مخصوص لباس تمیز کنید.
سعی کنید لباس ها را با آب سرد بشویید
اگر لباس ها را با آب سرد بشویید، از مواد شوینده ملایم استفاده کنید و سفیدکننده را فقط برای موارد نادر به کار ببرید، عمر لباس هایتان را افزایش خواهید داد. آب سرد معمولا مشکلی برای لباس ها ایجاد نمی کند. همچنین تا جایی که می توانید لباس ها را با دست بشویید؛ مخصوصا اگر از پارچه های ظریف تهیه شده اند.
لباس ها را در جای مناسبی بگذارید
لباس ها را هر جایی نیندازید یا آویزان نکنید. لباس های ارزشمندتان را حتما درون کاور (پوشش مخصوص لباس) و دور از تابش مستقیم نور خورشید قرار دهید. برخی از لباس ها مانند لباس های پشمی نباید آویزان شوند، زیرا شکل طبیعی شان را از دست می دهند. سعی کنید آنها را تا کنید و در کشوها قرار دهید. برای لباس هایی که باید آویزان کنید، چوب لباسی مناسب خودش را به کار ببرید:به عنوان مثال چوب لباسی های نازک برای لباس های سنگین مانند کت مناسب نیستند.
برای کت و شلوار و پالتو چوب لباسی های چوبی ضخیم بهتر هستند. نوع پلاستیکی آن برای لباس های سبک تر مناسب است. از ما می شنوید اصلا از چوب لباسی سیمی استفاده نکنید. این چوب لباسی ها را فقط در فروشگاه ها برای آویزان کردن موقت لباس استفاده می کنند.سعی کنید تا حد امکان لباس را در کمد نگه دارید. محلی که کمد هست بهتر است خشک و خنک باشد. در کمد هم سعی کنید لباس ها زیاد به هم نچسبند و جای تنفس داشته باشند. در این صورت کمتر چروک می شوند و در اثر مالش لباس ها به هم، رنگ شان محو نمی شود. اگر هم یکی از لباس ها تزئیناتی داشته باشد، لباس کناری اش را نخ کش نمی کند.
خشک کن ها لباس های زیبایتان را خراب می کنند
حرارت خشک کن نه تنها باعث کوچک شدن پارچه لباس می شود، بلکه می تواند الیاف آنها را به مرور زمان خراب کند. اگر هنگام شستشو از مایع نرم کننده مخصوص استفاده کنید و سپس لباس ها را صاف قرار دهید تا خشک شوند، هم عمر لباس افزایش می یابد و هم هزینه کمتری برای انرژی خواهید پرداخت.
لک ها را هر چه زودتر پاک کنید
اگر لکه ای روی لباس افتاد در سریع ترین زمان ممکن آن را پاک کنید. بسیاری از لباس ها بعد از خشک شدن لکه آن را کامل جذب می کنند و دیگر پاک نخواهد شد. مگر اینکه لباس سفید باشد و بخواهید از سفیدکننده استفاده کنید که هرچند لکه را از بین می برد، عمر لباس را کوتاه می کند.
با عطر دوش نگیرید
نمی دانم دلیل برخی افراد برای استفاده بیش ازحد از عطر چیست. اگر لباس هایتان پاکیزه باشد و عطر ماندگار استفاده کنید، دو تا سه پاف هم کافی است. بسیاری از افراد متوجه نیستند که ترکیبات موجود در عطر، اسپری مو و سایر محصولات زیبایی دمار از روزگار لباس درمی آورند. بنابراین بیش ازحد به خودتان عطر نپاشید یا حداقل ابتدا آن را روی بدن (درصورتی که برای پوست مضر نیست، مثل بادی اسپلش ها) یا لباس زیرین بزنید و بعد لباس ارزشمندتان را بپوشید.
از کیسه های توری برای گذاشتن لباس در لباسشویی استفاده کنید
ماشین لباسشویی لباس ها را به شکلی خشن می چرخاند یا در لباس های دیگر می پیچد. بنابراین اگر لباس ها ظریف باشند راحت خراب می شوند. به تازگی کیسه های توری ظریفی به بازار آمده اند که مخصوص ماشین لباسشویی هستند. خودتان هم می توانید آنها را درست کنید، کافی است مقداری توری های مشبک بگیرید و به شکل کیسه بدوزید. لباس های ظریف را در این کیسه های توری قرار دهید و در ماشین لباسشویی بشویید. به این ترتیب عمرشان را طولانی تر می کنید.
گاهی با دست لباس ها را بشویید
شستن لباس ها در لباسشویی نه تنها به رنگ آنها آسیب می زند، بلکه باعث ازبین رفتن خاصیت کشسانی آنها می شود. خشک کن ماشین هم آنها را جمع و کوچک می کند.از سوی دیگر گاهی اوقات لباس زیاد کثیف نیست و با چند دقیقه شستن تمیز می شود. در چنین مواردی با دست و به آرامی لباس ها را بشویید. هر سه چهار بار در میان یک بار از لباسشویی استفاده کنید. لباسشویی لباس ها را به مدت طولانی می شوید و خشک می کند. این امر باعث کوتاه شدن عمر لباس ها می شود.
مدام لباس ها را به خشکشویی نبرید
بسیاری از افراد مخصوصا آقایان زیاد لباس هایشان را به خشکشویی می فرستند. غیر از هزینه زیاد این کار، در خشکشویی از موادشیمیایی استفاده می کنند که هم برای لباس و هم برای محیط زیست بد است. این کار لباس های گران قیمت شما را فرسوده می کند. بهتر است خشکشویی را برای ملافه، پرده، پتو و لباس های سنگینی بگذارید که شستن آنها با دست یا ماشین بسیار سخت است یا امکان پذیر نیست. اگر لباسی را می توانید با دست بشویید این کار را انجام دهید.
شوینده کمتری مصرف کنید
برخی از لباسها مجاز به شسته شدن در ماشین لباس شویی نیستند. اگر در راهنمای داخل لباس شما را از شستن با ماشین لباس شویی منع نکرده بود؛ شما باید لباسها را بر اساس رنگ، جداسازی کرده و به شکل پشت رو شده، داخل ماشین بیندازید.شوینده ها نه تنها برای محیط زیست مضر هستند بلکه لباس ها را کدرتر و سفت تر می کنند. به جای این کار از نصف پیمانه شوینده و نصف دیگر آن جوش شیرین استفاده کنید. این کار باعث می شود لباس ها به همان اندازه تمیز شوند و البته سالم تر بمانند.
لباس ها را پشت ورو بشویید
یکی از تکنیک های ساده ای که می تواند از الیاف و حالت لباس شما محافظت کند این است که هنگام شستن لباس در ماشین لباسشویی، لباس ها را پشت و رو کرده و از پر کردن بیش از حد لگن شستشو خودداری کنید، زیرا این امر باعث اصطحکاک و مچاله شدن بیشتر لباس ها شده و به الیاف پارچه آسیب می رساند.
لباس ها را در محیطی مناسب خشک کنید
حتی الامکان لباس ها را با خشک کن لباسشویی خشک نکنید. از سوی دیگر نور مستقیم آفتاب رنگ لباس ها را از بین می برد. بنابراین سعی کنید لباس ها را به صورت پشت ورو در آفتاب خشک کنید. لباس ها را روی خشک کن حمام جا نگذارید و به محض خشک شدن آنها را بردارید، زیرا محیط حمام مرطوب است و احتمال رشد باکتری ها زیاد است.
دستورالعمل اتوکشی یادتان نرود
اتوکشیدن لباس ها با هر حرارتی بدون توجه به نوع پارچه آنها، می تواند به راحتی لباس ها را خراب کند. یکی از مهم ترین دلایلی که لباس های افراد زودتر از آنچه باید خراب می شود این است که آنها را تا نکرده و مچاله کرده در کشوها قرار می دهند و هر بار قبل از پوشیدن آنها را اتو می کشند. اگر لباس ها را مرتب آویزان کنید یا در کشو قرار دهید، مجبور نیستید هر بار آنها را اتو بکشید. هنگام اتو کشیدن لباس حرارت آن را متناسب با پارچه لباس تنظیم کنید. بیشترین حرارت برای لباس های کتان است و کمترین حرارت برای لباس های ابریشمی و توری.
دیدگاه ها