دلگرم
امروز: پنج شنبه, ۰۹ فروردين ۱۴۰۳ برابر با ۱۷ رمضان ۱۴۴۵ قمری و ۲۸ مارس ۲۰۲۴ میلادی
نقشه یو تی ام (UTM) چه کاربردی دارد ؟
1
زمان مطالعه: 2 دقیقه
نقشه UTM ، (یو‌تی‌ام) مخفف Universal Transverse Mercator بوده که یک نوع سیستم تصویر است. نقشه UTM بر اساس یک سیستم مختصات جهانی تهیه می‌شود که هر نقطه از کره زمین مختصات منحصربه‌فرد خودش را دارد.

آیا میدانید نقشه UTM چیست؟

یقیناٌ اشخاصی که قصد ساخت ملک کلنگی خود را دارند یا اشخاصی که میخواهند ملک خود را انتقال دهند ، با این عبارت آشنا هستند . اما اگر تاکنون اقدام به این امر ننموده اید و قصد انتقال یا خرید ملکی را دارید ، یکی از مدارک تقدیمی به اداره ثبت و شهرداری برای صدور جواز کسب یا انتقال سند تهیه این نقشه میباشد .

بنابراین نقشه UTM بر اساس یک سیستم مختصات جهانی است که در آن هر نقطه ای دارای مختصات منحصر به فرد بر روی کره زمین می باشد. به این معنا که وقتی نقشه یو تی ام ملک تهیه می گردد، مختصات گوشه های ملک با دقت سانتی متر بر روی کره زمین معلوم می گردد. بنابراین هیچ زمین دیگری بر روی کره زمین دارای مختصات مشابه با این زمین نیست و به این ترتیب موقعیت ملک با دقت سانتی متر بر روی کره زمین تثبیت می گردد.

نقشه UTM ، (یو‌تی‌ام)

نقشه UTM، بنابر درخواست متقاضیان، به دو روش تهیه و به ایشان ارائه می شود:

روش اول: برداشت وضع موجود ملک با دوربین نقشه برداری و سپس جانمایی ملک بر روی نقشه‌های پایه مانند نقشه‌های مقیاس ۱:۲۰۰۰ سازمان نقشه برداری کشور

روش دوم: برداشت وضع موجود ملک با بکارگیری دستگاه GPS دوفرکانسه دقیق به منظور استخراج مختصات گوشه‌ها، ابعاد و مساحت ملک. در این روش نیز می‌توان بعد از ترسیم هندسه ملک، آن را بر روی نقشه‌های پایه، جانمایی نمود.

کاربردهای نقشه UTM ، (یو‌تی‌ام)

به منظور تسریع در فرآیند تهیه نقشه UTM و ارائه به اداره ثبت اسناد و املاک کشور، بهتر است که این نقشه ها توسط کارشناس دارای پروانه نظام مهندسی و یا کارشناس رسمی دادگستری تهیه، ترسیم و ممهور به مهر کارشناسی شود.

منبع : وکیل ناظر



این مطلب چقدر مفید بود ؟
5.0 از 5 (1 رای)  

دیدگاه ها

اولین نفر برای ثبت دیدگاه باشید !


hits