کسب و کارهای نوپایی که در ابتدای مسیر سرمایه چندانی ندارند، از روش دراپ شیپینگ (Dropshipping) کارشان را شروع میکنند. به این صورت که فقط ثبت سفارش انجام میدهند، اما تهیه و ارسال کالا با تأمین کننده است؛ بدون اینکه نیاز به انبار کردن کالا و سرمایه اولیه داشته باشند.
اما دراپ شیپینگ برای چه کسانی مناسب است؟ مزایا و معایب دراپ شیپینگ برای کسب و کارهای نوپا چیست و چه کالاهایی را با روش Dropshipping بفروشیم؟ با ما در ادامه همراه باشید تا پاسخ این سؤالات را بدهیم.
دراپ شیپینگ Dropshipping چیست؟
دراپ شیپینگ یک روش تأمین و فروش محصول بدون نیاز به موجودی کالا است. یعنی لازم نیست هزینهای بابت انبار کردن، خرید عمده محصول و هزینههای مربوط به بسته بندی و نگهداری محصول پرداخت کنید.
یک تأمین کننده که به روش دراپ شیپینگ کار میکند را پیدا میکنید. هر زمان که مشتری محصولی از فروشگاه شما خرید، سفارش همان محصول را به تأمین کننده میدهید. محصول شما هم از انبار فروشنده برای مشتری ارسال میشود.
هم سود خوبی از فروش محصول داشتید و هم نیازی به خرید و انبار کردن محصول ندارید. یعنی با یک تیر دو نشان میزنید. فروش محصول از طریق دراپ شیپینگ عموماً یا در پیج اینستاگرامی یا در سایت فروشگاهی است.
مزایای دراپ شیپینگ
کسب و کارهای بزرگی مثل دیجی کالا هم قابلیت کار به روش دراپ شیپینگ را فراهم کردند. به این صورت که شما در سایت خودتان محصولات دیجی کالا را معرفی میکنید و به این سایت لینک میدهید. به ازای هر خریدی که از طرف سایت شما انجام شود، پورسانت دریافت میکنید.
حالا بیایید بررسی کنیم که چرا کسب و کارهای کوچک و بزرگ از این روش استفاده میکنند.
- با سرمایه کم شروع به کار میکنید: نیاز به سرمایه اولیه زیادی برای تأمین محصول نخواهید داشت. تا زمانی که مشتری پول محصول را واریز نکرده و فاکتوری برایش صادر نشده، نیاز به خرید محصول ندارید.
- نیازی به استخدام نیروی کار زیادی ندارید: برای بسته بندی، انبارداری، حسابداری و حمل سفارشات نیازی به استخدام نیرو ندارید. میتوانید با سرمایه کم کارتان را شروع کنید و بودجه خودتان را برای کارهای ضروریتر باقی بگذارید.
- هزینههای سالیانه شما کاهش پیدا میکند: نیازی به پرداخت هزینه حق بیمه، آب و برق، مالیات و اجاره انبار و مغازه ندارید.
- امکان کسب درآمد به شیوه آنلاین وجود دارد: با فروش کالا در فروشگاه اینترنتی و پیج اینستاگرامی، کسب و کار آنلاینی راه اندازی میکنید. آن هم بدون نیاز به فروشگاه فیزیکی و دردسرهای آن.
- امکان فروش کالاهای پرسود وجود دارد: میتوانید به راحتی، فقط کالاهای با حاشیه سود بالا را برای فروش اینترنتی انتخاب کنید.
- ریسک پایینی برای راه اندازی کسب و کار دارید: از آنجایی که سرمایه زیادی برای شروع کسب و کار نیاز ندارید، حتی اگر کارتان شکست بخورد هم فرصتی برای شروع دوباره دارید.
- میتوانید تنوع محصولات بالایی داشته باشید: از آنجایی که نیازی به انبار کردن کالاها ندارید؛ میتوانید محصولات برندهای مختلف را در فروشگاه اینترنتی بفروشید.
- به راحتی میتوانید کسب و کارتان را گسترش دهید: زمانی که مشتریهای شما افزایش پیدا کرد و به درآمد قابل توجهی رسیدید؛ میتوانید فروشگاه اینترنتی خودتان را گسترش دهید. محصولات بیشتری اضافه کنید و خودتان به عنوان فروشنده اصلی کارتان را ادامه دهید.
معایب دراپ شیپینگ
اما دراپ شیپینگ در ایران معایب خاص خودش هم دارد. اما خب این معایب آنقدری بزرگ نیست که بخواهید از آن استفاده نکنید.
- حاشیه سود شما پایین خواهد بود: از آنجایی که به روش خرد از تأمین کننده محصول میخرید، نمیتوانید سود خیلی زیادی روی محصول بکشید. به همین خاطر حاشیه سود شما کاهش پیدا میکند.
- ممکن است با مشکل عدم موجودی کالا روبرو شوید: باید هر روز حواستان به موجودی کالا انبار تأمین کننده باشد. در غیر این صورت ممکن است پس از خرید مشتری متوجه شوید که محصولی در انبار تأمین کننده نیست!
- قیمت محصولات تغییر میکند: با توجه به اینکه محصولات را بعد از سفارش مشتری از تأمین کننده میخرید، ممکن است قیمت محصول کم و زیاد شده باشد. در نتیجه امکان ضرر وجود دارد.
- ممکن است کالای بی کیفیت برای مشتری ارسال شود: از آنجایی که فرد دیگری قرار است محصولات را برای مشتری شما ارسال کند، ممکن است کیفیت محصولات کاهش پیدا کرده باشد.
آموزش دراپ شیپینگ
خب حالا سؤال اینجاست که چطور کسب و کار دراپ شیپینگ خودمان را راه اندازی کنیم؟
- اول محصولات مورد نظر خودتان را انتخاب میکنید. بسته به تخصص و حاشیه سود کالاها، میتوانید یک دسته بندی خاص را انتخاب کنید.
- وب سایت فروشگاهی خودتان را بسازید.
نکته کاربردی: اگر بخواهید در کمتر از 30 دقیقه صاحب فروشگاه اینترنتی شوید باید از روش فروشگاه ساز و سایت سازهای ایرانی استفاده کنید. فقط باید کمی زمان برای اضافه کردن محصولات و دریافت اینماد و درگاه پرداخت اختصاص دهید.
- تأمین کننده محصول را از طریق جستجو در اینترنت پیدا میکنید.
- تولید محتوا میکنید. از محصولات عکس میگیرید و مشخصات محصول را مینویسید.
- برای جذب مشتری و افزایش خرید، بازاریابی و تبلیغات اینترنتی را شروع میکنید.
کلام آخر
همان طور که ملاحظه کردید، بعد از مدتی که از طریق روش Dropshipping به درآمد قابل توجهی رسیدید؛ میتوانید محصولات را به صورت عمده بخرید و خودتان به عنوان فروشنده اصلی کارتان را ادامه دهید. کسب و کارهای نوپا و خانگی هم با این روش میتوانند کارشان را شروع کنند و درآمد خوبی داشته باشند.
دیدگاه ها