دلگرم
امروز: چهارشنبه, ۰۳ اردیبهشت ۱۴۰۴ برابر با ۲۴ شوّال ۱۴۴۶ قمری و ۲۳ آوریل ۲۰۲۵ میلادی
مشخصات فنی و امکانات لاماری ایما
زمان مطالعه: 6 دقیقه
لاماری ایما یکی از جدیدترین خودروهای بازار است که به دلیل چهره جذابش، در همین مدت کوتاهی که از معرفی آن می‌ گذرد خیلی مورد توجه قرار گرفته است.

  لاماری ایما؛ مشخصات فنی، آپشن‌ها، مزایا و معایب

خودرویی که ما در بازار ایران با نام لاماری ایما می‌شناسیم در اصل محصول یکی از زیر مجموعه‌های شرکت چینی دانگ‌فنگ به نام فورتینگ (forthing) است و با نام فورتینگ T5 EVO شناخته می‌شود. جالب است بدانید که پلت‌فرم این خودرو با FMC T5 فردا موتورز یکسان است و در واقع، لاماری ایما نسخه اسپرت فردا T5 محسوب می‌شود.

گروه آرین موتور که در زمان بازبودن واردات، نمایندگی برندهای میتسوبیشی و DS را در اختیار داشت و از بازیگران اصلی واردات خودرو به کشور محسوب می‌شد؛ بعد از ممنوعیت واردات تصمیم گرفت به سمت مونتاژ برود و با تأسیس شرکت «آرین پارس موتور» امتیاز مونتاژ و عرضه فورتینگ T5 EVO را به دست آورد.
اما از آن‌جایی که به‌دلیل تحریم‌ها، امکان حضور مستقیم بسیاری از برندها در بازار کشورمان وجود ندارد؛ آرین پارس موتور هم برند لاماری را تأسیس کرد و این خودرو را با نام لاماری ایما رونمایی کرد. تاکنون دو مرحله پیش فروش هم برای لاماری ایما انجام شده است و به‌زودی شاهد حضور این خودرو در خیابان‌ها خواهیم بود.

طراحی لاماری ایما کاملاً مطابق با مد روز طراحی خودرو در دنیا انجام شده است که این موضوع با نگاه کردن به المان‌هایی مثل چراغ‌های جلو دوقسمتی (چراغ‌های اصلی مخفی در سپر) و چراغ‌های عقب به‌هم پیوسته مشخص است. در ضمن طراحان لاماری با دقت به جزئیاتی مثل شیب ملایم سقف به سمت عقب، اگزوز چهارگانه، رینگ‌های دورنگ، آینه‌های جانبی قرارگرفته روی درب‌ها، جلوپنجره بزرگ و چراغ ترمز سوم متفاوت، موفق شده‌اند چهره‌ای خشن و جوان‌پسند را برای این خودرو خلق کنند.

مشخصات فنی لاماری ایما

بررسی لاماری ایما

طراحی داخلی لاماری ایما هم به لطف مواردی مثل پشت آمپر تمام دیجیتال یکپارچه با مانیتور مرکزی، غربیلک فرمان D کات، کنترلرهای لمسی تهویه مطبوع و دسته دنده الکترونیکی، کاملاً به‌روز و جذاب است. البته در این‌جا هم طرح خاص خروجی‌های تهویه مطبوع (که بی‌شباهت به برخی محصولات مرسدس بنز نیست) رنگ‌وبویی متفاوت به کابین لاماری ایما بخشیده است.

مشخصات فنی لاماری ایما

لاماری ایما هم به‌رسم فعلی خودروهای چینی، یک قلب تپنده 1.5 لیتری توربو را در سینه دارد. این پیشرانه که توسط شرکت میتسوبیشی طراحی شده است و از سیستم تزریق مستقیم سوخت (GDI) بهره می‌برد، می‌تواند حداکثر قدرت 195 اسب بخار و حداکثر گشتاور 285 نیوتن‌متر را تولید کند که در بین خودروهای چینی موجود در بازار کشورمان، کم‌نظیر است.
نیروی این پیشرانه هم از طریق یک گیربکس 7 سرعته اتوماتیک دوکلاچه از نوع تَر (WDCT) به محور جلو این کراس‌اوور اسپرت منتقل می‌شود. مصرف سوخت ترکیبی و شتاب صفرتاصد رسمی لاماری ایما هم به‌ترتیب برابر با 6.6 لیتر در صد کیلومتر و 9.5 ثانیه است.

 

مشخصات فنی لاماری ایما

برای آشنایی بیش‌تر با مشخصات فنی لاماری ایما می‌توانید به جدول زیر مراجعه کنید:

مدل خودرو

لاماری ایما

پیشرانه

چهار سیلندر توربوشارژر با آرایش خطی سیلندرها و سیستم تزریق مستقیم سوخت (GDI)

حجم موتور (cc)

1481

حداکثر قدرت

195 اسب بخار در 5600 دور

حداکثر گشتاور

285 نیوتن‌متر در 1500 – 4000 دور

گیربکس

7 سرعته اتوماتیک دوکلاچه از نوع تَر (WDCT)

مصرف سوخت (ترکیبی)

6.6 لیتر در صد کیلومتر

شتاب صفر تا 100 (ثانیه)

9.5

حداکثر سرعت (کیلومتر بر ساعت)

-

حجم مخزن سوخت (L)

55

حجم صندوق بار (L)

480

ابعاد لاستیک‌ها

235/55R19

سیستم تعلیق جلو

مک فرسون

سیستم تعلیق عقب

مستقل چند اتصالی (Multi Link)

وزن خالص (کیلوگرم)

1550

طول×عرض×ارتفاع (mm)

4565 × 1860 × 1690

فاصله بین دو محور (mm)

2715

آپشن های لاماری ایما

در لیست آپشن های لاماری ایما مواردی مثل کی‌لس استارتر، ترمز پارک برقی با اتوهلد، مالتی‌مدیا با مانیتور 10.25 اینچی لمسی، تهویه مطبوع اتوماتیک، تنظیم برقی صندلی راننده، دوربین دید عقب، دوربین ثبت وقایع، فرمان سه‌حالته، انتخاب حالت رانندگی اکو – اسپرت، دی‌لایت، سنسور نور، کروز کنترل، سقف پانوراما، سیستم تصفیه هوای کابین (AQS)، کول‌باکس، کنترل پایداری الکترونیکی (ESC)، کنترل کشش (TCS)، کنترل شروع حرکت در سربالایی (HAC)، کنترل سرعت در شیب (HDC)، سنسور فشار باد لاستیک (TPMS)، 6 ایربگ و… دیده می‌شود که هرچند لیست قابل‌قبولی است اما بایستی بپذیریم که نسبت به اکثر رقبا، کمبودهایی دارد.

مزایا لاماری ایما

در این قسمت از بررسی لاماری ایما به مرور مزایا و نقاط قوت این خودرو خواهیم پرداخت.

مزیت اول: طراحی جذاب

یکی از مهم‌ترین مزایای لاماری ایما، چهره به‌روز و زیبای آن است. همان‌طور که در بخش بررسی طراحی اشاره کردیم، ظاهر لاماری ایما پر از جزئیات و المان‌های به‌روز است و با چهره خشن و اسپرتش می‌تواند نگاه‌های زیادی را در خیابان به سمت خود بکشاند.

عکس ظاهر لاماری ایما

مزیت دوم: عملکرد فنی خوب

هرچند از پیشرانه 195 اسب بخاری و گیربکس 7 سرعته دوکلاچه لاماری ایما توقع عملکرد خیلی بهتری می‌رود اما در مجموع، این خودرو عملکرد فنی خوبی دارد و می‌تواند شتاب بهتری را نسبت به اکثر رقبایش ثبت کند.

مزیت سوم: کابین جادار

لاماری ایما خودرویی است که با هدف جذب خریداران جوان طراحی شده است اما این به معنی فراموش‌کردن خانواده‌ها نیست. چراکه کابین این خودرو هم فضای بسیار مناسبی دارد و می‌تواند برای مسافرت‌های خانوادگی مفید باشد.

معایب لاماری ایما

بعد از بررسی نقاط قوت، بهتر است به معایب لاماری ایما و نقاط ضعف آن هم بپردازیم.

عیب اول: آپشن‌های نه‌چندان کامل

درست است که لاماری لیست نسبتاً بلندبالایی از آپشن‌های رفاهی و ایمنی را به همراه دارد اما با درنظر گرفتن قیمت لاماری ایما و رقبایی که در بازار ایران دارد، جای خالی امکاناتی مثل سنسور پارک جلو، درب صندوق‌بار برقی، دوربین 360 درجه، هشداردهنده نقاط کور، هشداردهنده خروج از خط، گرم‌کن صندلی‌های جلو، تهویه مطبوع دوکاناله و… در این خودرو احساس می‌شود و تاحدودی توی ذوق خریدار می‌زند.

عکس داخل لاماری ایما

عیب دوم: عدم وجود حالت تیپ‌ترونیک برای گیربکس

این روزها حالت تیپ‌ترونیک در اکثر گیربکس‌های اتوماتیک وجود دارد و حتی خودروهایی که از گیربکس CVT استفاده می‌کنند هم این حالت را به‌صورت مجازی در اختیار راننده قرار می‌دهند. اما در این میان، عدم وجود حالت تیپ‌ترونیک برای گیربکس دوکلاچه خودرویی مثل لاماری ایما که ادعای عملکرد اسپرت و جوان‌گرایی دارد، بسیاری از خریداران جوان را دل‌سرد می‌کند.

منبع : همراه مکانیک

مسابقه ایرانی باش

دیدگاه ها

اولین نفر برای ثبت دیدگاه باشید !


hits