دلگرم
امروز: دوشنبه, ۲۴ دی ۱۴۰۳ برابر با ۱۲ رجب ۱۴۴۶ قمری و ۱۳ ژانویه ۲۰۲۵ میلادی
قلعه تل : جایی برای تماشای تاریخ و طبیعت
1
زمان مطالعه: 3 دقیقه
قلعه تل : در این مطلب قصد داریم تا شما را این قلعه‎ی تاریخی و ماجراهایی که داشته، آشنا کنیم، پس همراهمان باشید.

قلعه تل کجاست | عکس + آدرس و هر آنچه پیش از رفتن باید بدانید

قلعه تل یکی از مهم ترین دیدنی های خوزستان بوده به ویژه برای علاقه مندانی که سازه های تاریخی ایرانی را دوست دارند. قلعه ای که بر فراز تپه هایی قرار دارد و شما از ارتفاعات آن نیز می توانید، بازدید کنید. این بنا در شهر قلعه تل در استان خوزستان قرار دارد.

در شهر تاریخی قلعه تل در شمال استان خوزستان حد فاصل شهرستان‌های باغملک و ایذه در مسیر شاهی استان فارس و خوزستان، قلعه‎ای تاریخی به همین نام قرار دارد که حدودا در سال 1790 میلادی ساخته شده است. این قلعه را محمد تقی‌خان چهارلنگ بختیاری بنا کرده است که هم زمان با حکومت فتحعلی شاه قاجار بود.

از زمان جنگ جهانی دوم و در سال 1320 بنای قلعه تل رو‌ به ویرانی نهاد. پس از تبانی خوانین هفت لنگ و چهار لنگ علیه حکومت مرکزی رضاخان، نظامیان دولت به اشغال قلعه پرداختند و با هواپیماهای جنگی ساخت آلمان، بخش‌هایی از اراضی اطراف قلعه را بمباران کردند.

تصویر ​قلعه تل

این قلعه به علت قرار گرفتن در دشتی حاصلخیز و نزدیکی با نواحی کوهستانی و راه‌های ارتباطی شوش، ایذه، شهرکرد و اصفهان، همواره مورد توجه قرار داشته است. قلعه تل روی یک زیگورات‌ عیلامی ساخته شده است و موقعیت ممتاز نظامی آن بر فراز تپه ضمن تامین دید کافی آن بر راه‌های منشعب از چهار جهت، همواره مورد استفاده جنگجویان محلی قرار می‌گرفت.
این بنا با قرارگیری در ارتفاعات و تپه ها نیز دیدنی تر می شود. دشت های حاصلخیز این نواحی نیز دیدنی های زیادی دارد. مجاورت این کوهستان ها و با طبیعت سرسبز نیز تلفیق زیبایی را پیش روی شما قرار می دهد.

قلعه تل

قلعه یک بنای خشتی و گلی است که برج‌ها و بعضی قسمت‌های حصار بندها و شاید سقف آب‌انبارها و طاق‌های آن آجری بوده و به شکل دژ‌های نظامی قدیم ساخته شده و دارای چهار برج مدور مجوف بوده است.
آجرهای بنا قدمتی پیش از اوایل دوره قاجار یا زند ندارد و سنگ قلوه‌های به‌کار رفته در بنا، نشان از تعلق به معماری دوره زند است و می‌توان آن را با قلعه‌های کریمخانی در فارس مقایسه کرد. امیدواریم اگر به آثار تاریخی علاقه دارید، حتما از این قلعه باستانی دیدن کنید و البته در حفظ و نگهداری از آن نیز کوشا باشید.

منبع : لست سکند



این مطلب چقدر مفید بود ؟
4.0 از 5 (1 رای)  

دیدگاه ها

اولین نفر برای ثبت دیدگاه باشید !


hits