دلگرم
امروز: چهارشنبه, ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۴ برابر با ۰۱ ذو القعدة ۱۴۴۶ قمری و ۳۰ آوریل ۲۰۲۵ میلادی
فروش ملک مشاع بدون اجازه شریک (قوانین + مجازات)
زمان مطالعه: 7 دقیقه
فروش ملک مشاع بدون اجازه شریک مجازات هایی در پی دارد که افراد را از انجام این کار منصرف می کند.

فروش ملک مشاع بدون اجازه شریک مجازات هایی در پی دارد که افراد را از انجام این کار منصرف می کند. اگر به هر دلیلی در ملکی مشاع سهمی دارید اما بدون اجازه شما اقدام به فروش آن کرده اند، با کمک گرفتن از بهترین وکیل ملکی در مشهد یا سایر شهرهای ایران امکان حل این مشکل را خواهید داشت.

ملک مشاع چیست؟

وکلا در حل کردن پرونده های دادگاهی مختلف کمک زیادی به موکلین خود می کنند. بهتر است وکیل را متناسب با پرونده تان انتخاب کنید، یعنی اگر پرونده تان در رابطه با فروش غیرقانونی ملک مشاع بود، بهترین وکیل ملکی برای پرونده شما مناسب است یا اگر پرونده تان کیفری است، باید به دنبال بهترین وکیل کیفری در مشهد یا نقاط دیگر کشور باشید.

در ادامه موضوعات ملکی را بیشتر بررسی کرده و ملک مشاع را شرح می دهیم.

ملک مشاع انواع مختلفی دارد و مالکین آن بیشتر از یک نفر هستند. این بناها به طور معمول غیرقابل فروش بوده و کسی حق تقسیم آنها را ندارد؛ در غیر این صورت با قانون رو به رو خواهد شد. تنها زمانی ملک به فروش می رسد که تمام افراد و سهامداران رضایت کامل به فروش دهند. اگر به هر دلیلی نتوانستید رضایت حتی یکی از شرکا را جلب کنید، به هیچ عنوان نباید این بنا را بفروشید.

قوانین مربوط به ملک مشاع

از آنجا که فروش زمین مشاع بدون اذن شریک جرم محسوب می شود، برخی افراد حل این مشکلات قانونی خود را بر عهده دوستان، آشنایان و اطرافیانشان می گذارند و با دادن وکالت کاری به صورت قانونی آنها را تبدیل به نماینده قانونی خود برای انجام این کارها می کنند.

با آگاهی از خطرات وکالت کاری قطعاً تمایلتان برای انجام این کارکمتر می شود؛ از این رو بهترین راه کمک گرفتن از وکلای حرفه ای در زمینه ملکی است. برای درک بهتر این موضوع در ادامه قوانین مربوط به این نوع بنا را در جمهوری اسلامی ایران برایتان معرفی می کنیم:

ماده 591 قانون مدنی

با توجه به این ماده، شرکا هر زمانی می توانند ملک را بفروشند و اموال را تقسیم کنند؛ مشروط بر اینکه همه از سهم به دست آمده رضایت کامل داشته باشند. اگر این اتفاق نیفتاد و شرکا برای تقسیم اموال با یکدیگر توافق نکردند، حاکم باید به اجبار بنا را بین افراد تقسیم کند، به شرط اینکه با این کار هیچ یک از افراد دچار ضرر و زیان نشوند.

ماده 589 قانون مدنی

بر اساس این ماده هر یک از شرکا توانایی درخواست مال از ملک مشاع را از مابقی شرکا دارند. تنها زمانی امکان انجام این کار وجود ندارد که این کار ممنوع بوده یا شرکا به دلایل قابل قبولی امکان فروش نداشته باشند.

ماده 4 قانون افراز ملک مشاع و فروش آن

املاک غیر قابل افراز به درخواست شرکا قابلیت فروش توسط دادگاه را دارد.

ماده 591 قانون مدنی

برخی املاک در صورت تقسیم شدن بین اعضا افت قیمت پیدا می کنند؛ در این صورت شرکا می توانند بنا را بفروشند و سود حاصله را به نسبت سهم هر یک تقسیم کنند تا دچار ضرر و زیان نشوند.

ماده 598 قانون مدنی

به واسطه این ماده اموال به 2 دسته مثلی و قیمی دسته بندی می شوند که در ترتیب تقسیم اموال مثلی بر اساس سهم هر یک از اعضا افراز خواهد شد. در روش قیمی نیز اموال بر اساس قیمت تعدیل می شوند. بعد از تعدیل یا افراز، در صورت ناراضی بودن اعضا حصصشان به صورت قرعه معین خواهد شد.

فروش ملک مشاع بدون اجازه شریک (قوانین + مجازات)

مجازات فروش ملک مشاع بدون اجازه شریک

مجازات فروش زمین مشاع بدون اجازه شریک چیست؟ اگر فردی مرتکب به این جرم شود، در دادگاه چه مجازاتی برای وی تعیین می کنند؟

اگر یکی از شرکا بدون اجازه سایرین اقدام به فروش بنا کند، این عمل جرم است و در دادگاه به جرم انتقال مال غیر محکوم خواهد شد. اگر فرد فقط سهم خود را بفروشد، این مسئله مشکلی ندارد؛ منتهی حتما باید به دنبال اخذ اجازه سایر اعضا برای تسلیم بنا باشد.

در برخی مواقع ملک فقط 2 شریک دارد که در این صورت شاید یکی از شرکا تمایل زیادی برای فروش سهم خود داشته باشد. هرچند در این روش فروش کاملا صحیح است، اما پای حق شفعه طرف مقابل به واسطه قانون مدنی به میان می آید. در واقع بر اساس این قانون طرف مقابل می تواند بر اساس حق شفعه سهم فروخته شده شریک خود را به همان قیمت بخرد.

نکات مهم در فروش ملک مشاع

در ادامه نکته های مهم در فروش ملک مشاع را بیان می کنیم تا اطلاعات و آگاهی تان را برای انجام این کار بالاتر ببرید:

فروش ملک توسط دادگاه

در صورتی که بنا غیرقابل تقسیم باشد، دادگاه به درخواست شرکا دستور فروش آن را صادر کرده و به اجرای احکام می فرستد. دادگاه محل وقوع ملک نیز بر اساس قوانین کشور اقدام به مزایده و فروش ملک می کند. بعد از اینکه بنا به فروش رسید، سود به دست آمده با درنظر گرفتن هزینه های اجرایی بین شرکا تقسیم خواهد شد.

مدت زمان فروش ملک مشاع بر اساس نوع پرونده و نوع بنا متفاوت است. هزینه های مربوط به طرح دعاوی فروش ملک نیز یک بیستم قیمت در نظر گرفته می شود که در نهایت پس از فروش از سود حاصله کاسته خواهد شد.

فروش ملک مشاع افراز شده

در صورتی که حکم قطعی برای غیرقابل فروش بودن ملک صادر شود، دادگاه امکان دستور فروش به دایره احکام بر اساس درخواست یک یا چند نفر از شرکا را دارد. این ملک معمولاً بنا به دلایل مختلفی به فروش می رسد که از جمله آن می توان به مهریه، رهن بانک و ... اشاره کرد.

در صورتی که قصد فروش ملک مشاع افراز شده را دارید، پیشنهاد می دهیم که با بهترین وکلای ملکی صحبت کنید و از آنها بخواهید که در پرونده کمکتان کنند وکلا با تکیه بر علم و مهارت خود جلوی هرگونه ضرر را می گیرند و بهترین نتیجه را برایتان به ارمغان می آورند.

جلوگیری از فروش

در صورتی که اقدام به فروش ملک مشاع بدون تقسیم یا جلب رضایت دیگران کنید، این کار معامله فضول و غیر نافذ است. در واقع اگر هر یک از شرکا درخواست فروش سهم خود را داشته باشد، ابتدا باید به سراغ یک مرجع صالح رفته و از آن درخواست تقسیم مال کنند. در این زمان کارشناس اداره ثبت ملک را بررسی می کند و در صورت عدم امکان تقسیم برای آن گواهی عدم افراز صادر خواهد کرد.

فروش ملک مشاع بدون اجازه شریک (قوانین + مجازات)

فروش ملک مشاع بدون اجازه شریک، یکی از انواع جرم ها در کشور

این مقاله کلیه قوانین مربوط به فروش ملک مشاع بدون اجازه شریک را بررسی کرده، جرم این کار در قانون فروش مال غیر است و قطعاً مشکلات زیادی برایتان به بار می آورد؛ از این رو پیشنهاد می دهیم که در فروش این ملک حتما ابتدا کارهای قانونی مربوط به آن را انجام دهید و از کارشناسان و وکلای حرفه ای بخواهید که در این کار نیز کمکتان کنند.

آنها با آگاهی از قوانین ملکی در کشور ایران، تمام پیچ و خم ها برای فروش و رسیدن به سهام را می دانند و از بهترین راه ها برای رسیدن به نتیجه ای مناسب استفاده می کنند. قطعا فروش این ملک با کمک وکلایی خبره بسیار ساده خواهد بود.

دیدگاه ها

اولین نفر برای ثبت دیدگاه باشید !


hits